Lagom är bäst!!

Det är inte många rätt etablissemanget har när de försöker beskriva Sverigedemokraternas väljare. De är unga frustrerade, lågutbildade män som är rädda för det främmande. Det är verkligen ingen beskrivning jag känner igen mig i som potentiell SD-väljare.

När jag tittade på debatten mellan Mona Sahlin (S) och Jimmie Åkesson (SD) på YouTube slog det mig varför Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i opinionsmätningarna.

Mona Sahlins ”verklighetsbeskrivning” stämmer inte. Och kan man inte beskriva den så tappar man trovärdighet. Mona beskrev en verklighet som hon vill att den skall se ut, inte hur den ser ut i realiteten. Det kunde däremot Jimmie Åkesson.

Att SD:s stödet i Malmö ökat beror tveklöst på att här i Malmö upplever vi otryggheten i form av kriminella ungdomsgäng, släktfejder, sandlådebråk, förakt för det svenska etc. etc…

Att det sedan kan vara gott med en falafel väger inte på långa vägar upp det negativa.

En ledarskribent skriver: ”.. en kristallklar, otvetydig och icke svajande värdegrund byggd på tolerans och empati både för likhet och olikhet. Alla som bor i ett land ska betraktas som en resurs – inte en belastning. Det handlar om att ge hjälp men inte minst om eget ansvar.”

Jag håller med om varje ord. Men det finns ett svenskt ord och det ordet är lagom!

Lämna en kommentar