Den stora bilden

En del av Islam

En del av Islam!

Apropå Halal-TV. Det har blivit en del rektioner på uteblivna handskakningar.

En del debattörer verkar inte förstå, eller vilja förstå, Hamiltons agerande. Man bagatelliserar, förminskar och i vissa fall rasiststämplar Hamilton. Det massiva Hamilton-stödet på nätet och vardagssnacket visar glädjande nog på att det faktiskt finns gränser för hur toleranta vi skall vara i detta land.

Det kan tyckas vara en bagatell, och det är det om man inte ser den ”stora bilden”. Och ser man den bilden med alla de anpassningar* som skall påtvingas oss. Då är inte reaktionerna konstiga.

Den som sammanfattar det bäst är Jimmy Åkesson: – Vi håller på att bygga in enorma spänningar i det svenska samhället till följd av massinvandring och en integrationspolitik med utgångspunkt i multikulturalismen. En enstaka handskakning kan kvitta, men den utveckling som den uteblivna handskakningen är symptom på borde oroa betydligt fler än mig.

 

* Könssegregerad simundervisning, särskilda öppettider för kvinnor i simhallar, stopp för fläskkött på skolor, förbud mot ”Den blomstertid nu kommer” vid skolavslutningar är bara några exempel. Det största är den gigantiska överrepresentation när det handlar om kriminalitet som dessa ”nya Svenskar” berikat oss med. Tack för otryggheten och alla ”gated Communitys” i Malmö.

 

Läs mer: http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article386784/Ideologistrid-i-det-tysta.html 

http://hd.se/kronikor/teresa-kuchler/2008/11/07/om-silikoninlaegg-och-halal-tv-det 

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2006851.svd 

http://hd.se/noje/2008/11/07/religionen-vaar-nya-religion
http://www.aftonbladet.se/debatt/article3722344.ab

3 Responses to Den stora bilden

 1. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Variant på de åt hållet 6000-årade ”häxprocesserna”, tyvärr tyvärr…

 2. Stig skriver:

  Är det någon som fortfarande undrar varför vissa invandrargrupper har svårt att få en anställning – och vissa inte?

 3. JTS skriver:

  Den stora bilden ja, den är svår att förstå för vissa. Anledningen till att det är svårt för vissa är att medvetandet redan är fullt av en annan stor bild, nämligen en förljugen och konstruerad bild av verkligheten. Den som är intresserad av hur en felaktig verklighetsbild kan skapas bör t.ex. läsa denna utmärkta text av Oskorei: http://oskorei.motpol.nu/?p=611 , där det beskrivs hur det som inte passar i den färdiga s.k. ”stora berättelsen” blir ointressant, och i en journalists verklighet ej värt att berätta om.

  De debattörer som förvisso ej är journalister, men inte desto mindre uppvisar ett agerande som tyder på att de är fångade av en ”stor berättelse”, som inte stämmer med verkligheten bör man få att vakna upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: