Det stora stygga fastighetsbolaget

Nu vet jag inte hur det ligger till med just Newseec.

Men när jag arbetade på Rosengård så såg jag en hel del som var riktigt ruggigt.

Det kvittar hur mycket ett bostadsföretag gör när de boende inte bryr sig. Utan istället saboterar, klottrar, uträttar sina behov i trappor och källare. Det var flera gånger man kunde se boende bara precis kasta ut sina sopor från balkonger/fönster rätt ut på gården.

Tänk på att vi pratar om ett område där räddningstjänsten inte kan bege sig utan poliseskort! Då är det inte svårt att tänka sig de svårigheter andra representanter för samhället har på Rosengård!

Är man då ett privat bostadsföretag så fungerar det inte att kasta in hur mycket resurser som helst till skillnad då från ett kommunalt bostadsföretag.

– Det finns hyresgäster som brister i sin vårdnadsplikt av bostaden. Så även i Rosengård, säger företaget på ett PK-befriande sätt.

Annars skall allting bara var så vansinnigt politiskt korrekt. Det är aldrig de boendes fel. Det är alltid det stora stygga fastighetsbolaget. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan!

Hela SVT-intervjun finns i oredigerat skick på Newsec.se

Öviga medier: sds sds sds Aftonbladet Aftonbladet

Annonser

4 Responses to Det stora stygga fastighetsbolaget

 1. Josef Boberg skriver:

  Tja… – nog är det så att ”alla mynt har två sidor” i verkligheten, faktiskt… 😉

 2. Hyresgäst skriver:

  Efter att varit på bostadsföreningsmöte ikväll måste jag säga att det inte bara är i rosengård det ser ut såhär! Det verkar vara generellt för Newsec och andra oseriösa hyresvärdar, bra att dom är anmälda. Inget drömläge för den som drabbas och svårt att förstå när man själv bor bra.

 3. Nocke skriver:

  En vaken iaktagelse!
  Kommunalråd och Hyresgästföreningen skyller unnisont på fastighetsägaren som har ägt fastigheterna i 4 år, vad har de själva gjort under de 35 åren tidigare?
  Hyresgästföreningen har ju låtit hyran följa övriga Malmö under tiden, att Herrgården är en misär har varit kännt i hela Sverige under 25år.
  Vem bär ansvaret?

 4. rim skriver:

  Skulle en svensk familj förstöra så mycket och inte skärpa sig skulle de få stora skadeståndskrav. Kurdo Baksi tycks ha polisanmält förvaltaren och tycker att detta är rasistiskt.
  Dessa som inte vet hur man sköter en lägenhet är ju själva skulden till misären. Och är det hyresvärden som pissar i hissen och klottrar i trapporna? Gud så trött jag blir på detta gnällande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: