En illusion faller

Gapet minskar mellan de två allianserna enligt Sifo. Raset för Socialdemokraterna började så fort partiledare Mona började tala med väljarna. Socialdemokraterna måste verkligen vara nöjda med valet av partiledare. Allt funkar i opinionsmätningarna bara Mona och de andra i s-toppen håller tyst.

Det är illusionen av att s har något vettigt att komma med som håller upp deras siffror i de olika opinionsinstitutens mätningar. När väljarna avslöjar tricket faller Monas socialdemokrater och paniken på Sveagatan torde vara nära. Speciellt då när det mer och mer tyder på att Sverigedemokraterna kan komma att ha en rejäl vågmästarroll efter valet 2010.

Sifo: Sverigedemokraterna 4,5 (+ 0,3), vänsterpartiet 6,5 (+ 1,8), socialdemokraterna 37,1 (– 2,5), miljöpartiet 7,4 (– 0,1), centerpartiet 5,5 (– 0,8), folkpartiet 7,1 (+ 0,3), moderaterna 27,2 (+ 1,3), kristdemokraterna 4,0 (– 0,2), övriga partier 0,8 (+/– 0).

 

AB DN DN2 SvD SvD2 SDS Kb HD SDS

Annonser

3 Responses to En illusion faller

 1. Camilla skriver:

  Jag skulle nog hävda att det är illusionen om högerregeringens politik som faller. För var gång Borg lyssnar på Mona! Sedan väntar vi med spänning på nästa mätning, som visar vad väljarna tycker om De rödgröna. Den här mätningen visar bara att sossarna stod sig, trots den misslyckade hösten. Det är styrka!

 2. Gunnar skriver:

  Visst är det så att illusionen om både högerregeringens och oppositionens politik faller. Länge har vi dragits med svartmålning av regeringen sysslar med och ett idealiserande av vad oppositionen önskar.

  Problemet för oppositionen framåt valdagen är gigantiska…varje gång de måste bekänna färg och säga vad de verkligen vill så går det inte idealisera dem längre. De har inga gemensamma svar och gågna budgettar är inte bevis på att de kan sammarbeta utan snarare att man inte vet vad man får om man lägger sin röst på dessa partier.

  Problemet för regeringen är dock avsevärda…det är mycket svårt att bryta en mediabild där regeringen aldrig får cred för det bra de gör utan alltid bedöms efter sina misstag. Att misstagen rättas verkar inte spela någon roll utan vänstern repeat skiva fortsätter att kritisera lösa förslag som regeringen inte genomfört och inte längre avser att genomföra när de utvärderat dem.

 3. Anders skriver:

  Det är väldigt synd att det finns så många fån i dagens Sverige. Men så som media har blossat upp alliansens misstag så kan man ändå förstå roten till denna okunskap.

  Lägger man sin röst på Socialdemokraterna kan man räkna med att vi saker och ting blir värre. Som vanligt har de absolut inga lösningar alls på problem, det är bara en jävla massa snack. Själv är jag inte riktigt nöjd med FRA- eller IPREDlagen, men man kan inte beskylla alliansen bara för det. Tänk på allt annat de givit oss? Skattesänkningar behövs i Sverige, likaså behövs rättssystemet reformeras, för idag är det totalt havererat. Det är många institut idag som helt och hållet måste tänka om eller slopas. T.ex. diskrimineringsombudsmannen, vad är det för jävla smörja? Folk som blir diskriminerade för att de inte får jobba med en slöja får mycket mer än vad en gruppvåldtagen flicka får. Vilket jävla samhälle va?
  Röstar man på Socialdemokraterna accepterar man hur Sverige faktiskt ser ut idag. För det är alla år som Persson och company styrt vid rodret som det faktiskt blivit såhär.

  Tillslut vill jag tillägga att jag är väldigt nöjd över att Sverigedemokraterna är på frammarsch, det behövs verkligen en frisk fläkt som rör vid tabuterade ämnen. Jag tror att gemene man i Sverige kommer häpnas över de siffror som Migrationsverket sitter på. När det avslöjas att bara några enstaka procent av de som kommer till Sverige faktiskt är flyktingar.

  Hoppas på alliansen, med hjälp av Sverigedemokraterna som kommer agera vågmästare. Det här för vår framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: