Ställningskriget på Ramels väg fortsätter

*Uppdaterad 19.12*
Bloggen promenerade förbi ”moskén” strax innan 18.00 ikväll. Då hade det samlats en del ungdomar vid tältet framför polisbilen. Men även ett 20-tal som uppehöll sig vid gaveln på huset. Dessa roade sig med att kasta småsten på polisbilen och ropa olika tillmälen riktade mot polisen. Vid branden ett stenkast därifrån var det relativt lungt.  Såg dock Faik Rustemi (känd från SVT: s Uppdrag granskning i en, som det såg ut, hetsig diskussion med Räddningstjänsten.
*Slut uppdatering*

 

Ställningskriget ute på Ramels väg fortsätter. Även i dag står det en polisbil parkerad utanför ”moskén” och avspärrningen har utökats med polistejp (se dagens bilder nedan).

Det är inte tal om att respektera Svenska lagar och regler för islamisterna. Ungdomarna campar på gräsmatta utanför ”moskén” ivrigt påhejade av de äldre muslimerna, de så kallade skäggiga. Bristen på respekt visade sig också genom att man helt sonika körde upp med en personbil och parkerade den mitt på gräsmattan. Bilen var en vit Mitsubishi Lancer av årgång 1996 med registrering ATF859.

Under natten har det bland annat stenar kastats mot poliser och flera bränder har anlagts.

Mohammed el-Masriyey i Youth Islamic Center säger
– Jag brukar komma hit och göra läxorna. Här kan jag få hjälp av de äldre. Jag vill att politikerna ska svara på vart vi nu ska ta vägen, säger han och får medhåll från flera runt omkring.

Andres Konstantinides, socialdemokratisk ordförande i Rosengårds stadsdelsfullmäktige, svarar utan att tveka:
– Vi har fyra fritidsgårdar i Rosengård. På en av dem har vi läxhjälp med studenter från Malmö högskola. Vi har ordnat så att de som använde lokalen kan ha möten och läxläsning på Werner Rydénskolan, säger han.

Fyra fritidsgårdar och läxhjälp av studenter på högskolan. Ingen annan stadsdel i Malmö har tillgång till så stora och omfattande resurser.

SDS 
http://sydsvenskan.se/malmo/article399436/Ungdomar-skot-fyrverkerier-mot-polis.html

Annonser

6 Responses to Ställningskriget på Ramels väg fortsätter

 1. kalinka skriver:

  ”Ingen annan stadsdel i Malmö har tillgång till så stora och omfattande resurser”
  har du några som helst belägg för detta? annars skulle jag gärna tro att det är kvalificerat skitsnack. fyra fritidsgårdar i en så stor stadsdel låter inte mycket.

  Adm: Det handlar inte enbart om antalet fritidsgårdar. Det handlar även om tex antalet kronor per skolelev, bidrag till föreningar etc.. Men motbevisa mig gärna!

 2. Boris skriver:

  Kalinka är för övrigt en utmärkt vodka……

  Hur många fritidsgårdar finns där i västra hamnen? Läxhjälpsprogram stött av Malmö högskola finns knappast i några större delar av Malmö….

 3. Jojje skriver:

  kalinka/
  Finns inga elever/barn som kostar så mycket per elev som de på Rosengård. Har du inte uppfattat detta när det tom publiceras i pkmedia så måste du levt under en sten de senaste 10-15åren.

 4. […] minatankar68.wordpress.com/hot-stenkastning-och-allahu-akbar-pa-ramelsvag/ minatankar68.wordpress.com/stallningskriget-pa-ramels-vag-fortsatter/ […]

 5. […] hot-stenkastning-och-allahu-akbar-pa-ramelsvag/ stallningskriget-pa-ramels-vag-fortsatter/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: