Sverige 2008

SJSD.

Kaos på Rosengård. Foto: SJSD.

Bomber, raketer och stenar mot Polis och förbipasserande. Mobben attackerade urskillningslöst. En bil med privatpersoner stannades och fick rutan inslagen när den försökte köra i väg.

Om det var fullt krig i Rosengård igår så var mycket värre i natt. Polisen tvingades retirerar gång på gång.

I diskussioner mellan folk på plats förstod man inte de uppgifter om att det var folk utanför Rosengård som stod för upploppet. Inget tydde på att det var så under kvällen/natten. Man kunde peka ut stenkastarna med namn!

Rapporten att det bara var icke Rosengårdsbor som blev tagna under gårdagens kravaller berodde på att de utomstående inte, till skillnad från Rosengårdsborna, kunde retirera tillbaka och gömmas sig i källare och lägenheter när polisen kom.

När det gäller polisens och medias utpekningar om vilka som ligger bakom kaoset så är det historieförfalskning. Man förstorar och försöker få det att låta som om det mestadels är utomstående. Så är inte fallet!

Bloggen vet inte hur det ligger till men detta var den allmänna uppfattningen bland kravall-åskådarna.

Det är svårt att sätta ord på allt som hände.  Jag är bestört över hur långt det kunnat gå! Jag låter istället mina bilder och filmer tala!

Sverige 2008!  Tack Mona och ni andra!

Läs även tidigare inlägg om händelserna i bloggen!

Bloggens videos från kvällen natten den 18-19 december 2008!
Läs mer:
http://sydsvenskan.se/malmo/article400332/Nya-oroligheter-i-Rosengard.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article400297/Brand-vid-sophus-i-Rosengard.html
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4030652.ab
http://sydsvenskan.se/malmo/article400153/Malmopolisen-far-forstarkning.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article399913/Brandman-och-polis-tvingades-pa-flykt-.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article399993/Stenkastning-brander-kravaller.html

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4030192.ab

http://hd.se/skane/2008/12/18/vaaldsamt-upplopp-i-rosengaard/

http://sydsvenskan.se/malmo/article400015/Shellmacken-haller-stangt-idag.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article400007/Kanske-ett-satt-for–folk-att-visa-att-de-finns.html

http://sydsvenskan.se/kultur/article400035/KRONIKA-Rosengard.html

21 Responses to Sverige 2008

 1. David skriver:

  Mona Sahlin är inte statsminister, så varför attackerar du henne?
  ADM: I all välmening: Vem är Mona och vad har hon gjort tidigare? Två frågor vars svar du bör ta reda på!

 2. Martin skriver:

  Ja shit detta är inte klokt, jag bor med utsikt över amiralsgatan, och om det vanligvis är ett större flöde med brandbilar och polis på väg ut mot rosengård så har det varit nått helt sinnesjukt idag.
  Om dom tror att dom ska få sin källarmoské tillbaka på det här viset får dom nog tänka om.
  Religon… always brings out the best in people…

 3. B-O Gavne, Västerås skriver:

  GLÖM INTE!
  Att detta i Rosengård, handlar om ett –svenskt- politiskt
  (lokal-)samhälle -alltså kommun- där de styrande (lokal-)politikerna benämner samhället för ”stad”. Malmö ”stad”.
  Till som vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra –alla- kommuner skall benämnas just ”kommun”. Att vi svenska folk häri ytterligt vill hävda demokratin, att alla våra kommuner och dess invånare, är lika värda.
  Där alltså dessa politikerna i Malmö vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.
  -Alltså visst finns Malmö ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

  -Han heter särskilt i Malmö Ilmar Reepalu, socialdemokrat. Och han får stöd i detta stads snackandet av kommundirektören –hon kallar sig förstås för stadsdirektörn´- i Malmö Inger Nilsson.
  Och det är uppenbart ren kriminalitet för dessa myndigheterna att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”. …tacka då faeeen för att det kan bli till upplopp i Malmö. Med kriminalitet som ju kriminalitet!

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Hon har offentligt yttrat att hon hatar allt svenskt, tycker det är töntigt, tycker att invandrarna har en kultur och avundas sem. Det finns en anledning till att hon fått öknamnet Måna Muslim, för att hon fjäskat och fortfarande fjäskar för dem. Nu är det iofs inte min blogg men det är väl en rätt bra gissning. F.ö. är Fredde Jättebebisen också en mussekramare av rang, sagt i rättvisans namn. När det kommer till massinvällning och islam tycks inte den gamla vänster-högerskalan gälla längre. I denna fråga tycks råda total konsensus mellan dom båda förrädar-allianserna.

 5. JG skriver:

  Sverige får det samhälle som Sverige förtjänar. Går folk och röstar på sjupartiet så går det inte att gnälla sedan.

  Skyll inte på mig, jag röstade NEJ!

  Rösta nationellt 2010.

 6. […]  – Det var jätteotäckt! För ett ögonblick så kändes det som om jag inte var i Sverige, berättar hon. 100 poliser arbetar just nu med att lugna ned stämningen i Rosengård. De anlagda bränderna och stenkastningen mot polisen har pågått sedan i eftermiddags.Oroligheterna på Ramels väg i Rosengård i Malmö blossade upp igen på torsdagskvällen med nya vågor av stenkastningar och bränder. Polisen gick ut med ett zonlarm om att inga kvällsarbetande poliser i Skåne fick gå hem. – Dessa oroligheter är inget som skapats idag. Det är problem som vuxit fram under 10 – 20 år, säger Behrang Miri.   Våldsamma upplopp i Malmö,  video ,  Brandmännen hindras av dödshot, stenkastning och raketer :   Stenkastningen och raketbeskjutningen mot brandmännen i Rosengård i veckan är bara de senaste i en rad attacker. Hot och våld mot räddningspersonal ökar. Samtliga storstadslän är drabbade, och fenomenet sprider sig i landet. Fotograf Drago Prvulovic, har varit på plats vid oroligheterna i Rosengård. – Det var livsfarligt. De slängde sten på fotograferna också,  Bloggen Mina Tankar, foto og video […]

 7. Sammy skriver:

  Men kära nån då!
  Det hela handlar inte om diskriminering eller reglion. Islam ska ju vara fredens reglion. Det hela handlar om människor som älskar bråk och älskar att ställa till med bråk. Varför ska dessa människor förstöra ryktet om araber eller om muslimer. Är sååå himla trött på att arab=terorism och bråk. Varför inte ha slaget genom ord och enligt lagen???
  Jag är arab och stolt över det. Men jag skämms över många människor som menar att vara arab är =att bråka!

 8. nrXIV skriver:

  All respekt för Behrang Miri men den grabben är uppvuxen i västra Lund under väldigt lugna omständigheter i en familjetrygg miljö. Skolan vi gick på hade inga direkta problem förutom det att lärarna var lite överaskade över att vi var så många blattar. Oavsett vilket blev denna lugna grund ett avstamp både för Behrang Miri, Nadia Jebril samt hennes bror Honestly…

  …lustigt nog ses samtliga som samhällsdebatörer och fanbärare för de svagas sak. Så som Behrangs uttalande nu om situationen på Rosengård och hur den utvecklats.

  Är ni blinda för hans namn eller inser ni inte att hans åsikt är så utomstående som vilken annan förutom att han under vuxna dagar flyttat till Hermosdal för att hyrorna är låga där?

  Ni måste förstå att Behrang har mycket rätt i det han gör och är en mycket viktig samhällskritiker och kulturperson men just vid detta tillfälle omnämns han med ett av utomstående tillskrivet förtroende i en fråga som inte är hans att förklara.

  Fråga istället småbarnsfamiljerna som varit fast på Rosengård i 20 år nu om vilka förutsättningarna är och VARFÖR de inte flyttar därifrån!

 9. Danskeren skriver:

  Hehe, i tåbelige svenskere kan ikke engang håndtere et lav-intensitets jihad. Sverige er som en børnehave uden regler: total kaos og anarki. Problemernes kerne er jeres overtolerance. Stockholm vil ignorere problemerne indtil den dag Malmö er nedbrændt. I skal ikke være bange for at spørge dansk politi eller militær om hjælp, vi kan hurtigt få ro i bydelen.

 10. Ronskij skriver:

  Hej alla. Nu visar Islam sitt rätta ansikte och klokt kommenterat att bråkstakarna och gangsterna från moskén stack hem till mor och far när polisen kom. Kvar stod den lilla gruppen sympatisörer från olika schatteringar. Situationen på Rosengård bottnar i att muslimerna här vill behålla sin tro som förebild och inte rätta sig efter svenska lagar. Här grasserar sharia. Hatet mot svennar är stort och kommer aldrig att bli mindre. Den svenska regeringen har under många år haft helstängt huvudlag som man säger inom travet inför de framtida problem som varje rätttänkande människa visste redan från början. Det här handlar inte om invandrare till Sverige. Detta handlar om en motståndare till den svenska demokratin. Namnet är Islam.

 11. Johnny skriver:

  Min första reaktion var att varför inte låta polisen gå in med hårdhandskarna och veva vilt. Lite som danskeren skriver om att vi är övertoleranta. En av talesmännen på plats tyckte i artikeln att de inte förstod varför polisen kom dit med batonger och pepparspray mm. Själv är det lika solklart som att man inte kommer naken till en fest….
  Vår polis är tolerant och försöker lösa det fredligt, men ibland tycker jag att de borde ta i med hårdhandskarna utan att tidningarna skriver ner dem totalt, för det gillar de.

  Samtidigt skriver Sammy något bra i sitt inlägg också, kärnan består säkert av bråkstakar som även är husockupanter, fotbollshuliganer m.m. Och för dessa borde det inte finnas någon tolerans. Sedan vore det kanske inte fel om en del föräldrar hade koll på vad deras 12-åringar gör på Rosengård, ibland glappar det nog en del.

  Så de som talar om att ”vi” (menat svenskar) skall visa respekt för helig plats m.m borde också själva börja med gott exempel och visa respekt för lagen och de som utövar denna.

 12. […] 19, 2008 Mina Tankar-68 postar, som själv finns  i […]

 13. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Jag är lite tveksam – men tror ändå att det här kan bidra till att ”gjuta lite av lugnande oljor på vålds-vågorna”, kanske…

 14. Jonas skriver:

  Jättebra att du upplyser allmänheten genom dina bilder och filmer. Du gör en enorm insats. Jag önskar att alla svenskar gjorde ett studiebesök i Rosengård så de själva fick uppleva den härliga mångkulturen som de så glatt röstar för.

 15. Lekmannen skriver:

  Kommentaren från Danskeren är generande, men fullständigt korrekt! Även broderfolket danskarna har nämligen sina problem med Jihad, BZ-rörelsen och så vidare – men till den danska polisens heder så blir det aldrig tal om ”dialog” med våldsverkare och kriminella. Den danska polisen sätter hårt emot hårt och något så skamligt som det som inträffade i Malmö för några veckor sedan – då den av malmösossarna inbjudna socialistkongressen ledde till att det centralt belägna Triangeln-området fullständigt vandaliserades, med polisen som passiva åskådare – skulle vara otänkbart i Köpenhamn.

  Och medan vi svenskar – alltmera fåraktigt och passivt – accepterar vårt kulturella självmord, röstar man i Danmark åtminstone in hedervärda Pia K i parlamentet…

 16. […] Sverige 2008 – Gränsen för vad som kan tolereras är sedan länge passerad – Hot, stenkastning och allahu akbar på Ramels väg – Ställningskriget på Ramels väg fortsätter – Då jag var i området, som jag ofta är, svängde jag dit … […]

 17. Lekmannen skriver:

  Och förresten, glöm aldrig att den svenska fegheten och självförnedringen nådde ett nytt lågvattenmärke i samma sekund som nedanstående sinnesjuka ord publicerades på Exressens ledarsida (apropå de aktuella kravallerna i Rosengård):

  ”…kan man ifrågasätta om det var nödvändigt att klampa in på det sättet i ett heligt rum där skor och hundar betraktas som något smutsigt.”

  http://www.kvp.se/ledare/1.1408202/en-varningssignal-fran-rosengard

  Den vänsterjournalist, poserande som ledarskribent på en påstått ”liberal” tidning, som i sin politiskt korrekta nit lyckas kräka ur sig en så skamlig mening, skulle vara självskriven till ”Antipriset till Årets landsförrädare” ifall ett sådant fanns!

  FY FAN!

 18. […] bekräftar bilden “Mina Tankar 68” förmedlade i postningen den 19 december om att majoriteten i mobben var […]

 19. En dansker til skriver:

  Sammy, respekt for at vise dig her og tale ”de godes” sag. Du har sådan set ret, man kan ikke sætte lighedstegn mellem Islam og vold-terrorisme og folk som du, der kan opføre sig ordentligt er ikke uvelkomne her i Skandinavien.

  Men… når det er sagt er det påfaldende at 60% af al voldelig kriminalitet i Danmark begåes af de 8- 10% af befolkningen der er fra Mellemøsten og muslimer. Det er påfaldende at der udvises så stor foragt for det omgivende samfund og det folk, der til for nylig har budt alle velkommen (i sin naivitet). Verdenssituationen og Clash of Civilisations ikke inkluderet er disse to ting svære at tale sig fra.
  Og sagen er jo at der i Koranen skelnes mellem to verdener; ”Islams Hus” (hvor Islam hersker med) og Krigens Hus (hvor Islam ikke hersker), og i Krigens Hus (Al Jihad?) skal islam udbredes, med krig hvis andre midler fejler. Ligesom det ikke er en synd for en muslim at lyve for en vantro. De kan altså bruge alle midler uden hæmninger til at udbrede Islam…

  Der står tilsvarende dumme ting i Biblen, MEN… den er der ikke så mange der lever efter mere. der er desværre flere og flere muslimer, der lever efter Quaran, og flere og flere der af perciveret undertrykkelse hader Vesten. Vi nærer slanger ved vores bryst, i Danmark- men endnu værre i Sverige, det politisk korrekte, tolerante og VATTEDE socialistparadis. Socialisme er utopi, men i Sverige tror man på det, og på at alle mennesker er lige og lige gode. Det er de også, hvis de handler godt!

  Jeg frygter at fordi i svenskere har ladet stå til så meget desto længere vil jeres opgør være meget værre end det vi har i Danmark, bare det ikke kammer over i højre-ekstremisme, al form for ekstremisme er skadeligt, religiøs eller politisk… men noget vil ske og må i gøre. I kan evt lade Skåne gå tilbage til Danmark, sproget er en dansk dialekt alligevel og med broen er det mere knyttet til Kbh end Stockholm 😉 *griner*

  Held og lykke, og godt nytår fra 8210 (Aarhus V)- også til Sammy og muslimer som ham.

 20. […] 10 postningar 1. Starkt av Almqvist och Karlsson 2. Med ägg som argument 3. En utopi faller 4. Sverige 2008 5. I Cherin Awads Sverige 6. Förvisso är allt relativt men “lugnt” på Rosengård   […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: