Brandkåren under attack i Oxie

Var i Oxie i ett ärende och fick se med egna ögon  att mediabeskrivningen inte kunde leva upp till hur det var att vara på plats i stadsdelen.

Tyvärr visade det sig vara värre.

Under den korta tid bloggen var närvarande avfyrades det mängder med stora raketer med kraftfulla smällar på det lilla bytorget.
Respektlösheten och föraktet för de hemmahörande var total. Många upprörda rop hördes från de boende med vädjande om att sluta med skjutande. Vädjandet möttes bara med skratt och ett mer intensivt skjutande.

Brandkåren attackerades med en raket innan Polisen anlände. Innan dess hade en hemmagjord bomb med någon form av tändvätska detonerat intill den stora julgranen.  En yngling pekades ut av en kvinna men hann springa ifrån torget innan brandmännen fick tag på honom. Episoden finns på filmen.

Skånskans fotograf träffades av en raket men skadades som tur inte allvarligt.

En 17-årig pojke från Kroksbäck greps, misstänkt för skadegörelse och försök till misshandel sedan han bland annat skjutit fyrverkeripjäser mot barn. Ytterligare tre ynglingar, 17,18 respektive 20 år, omhändertogs, rapporterar SKD.

Detta är alltså Malmö kommun 2008. Vilka av våra ungdomar som ligger bakom trakasserierna framgår av filmen och bilderna. Det är dags för ett raketförbud nu. Här och i Gaza!

 

Läs mer: http://skd.se/article/20081229/NYHETER/313096067/1057/*/OXIE-UPPDATERAD-2225-/fortsatt-oro-i-oxie-centrum  http://sydsvenskan.se/malmo/article402141/Stokig-kvall-i-Oxie.html http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=868613 http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=868778 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2257493.svd http://sydsvenskan.se/malmo/article402602/Lugn-kvall-i-Oxie.html http://sydsvenskan.se/sverige/article402633/Pojke-skadad-vid-raketbygge.html

Annonser

13 Responses to Brandkåren under attack i Oxie

 1. WahiRoni skriver:

  Äsch det är bara lite bus.

  Kan knappast vara så farligt. Och vill man inte bo i Oxie så är det ju bara att flytta till Norrland.

  🙂

 2. Oxe skriver:

  De som bor i Oxie vill nog inte flytta till Norrland. De tycker nog att förslagsställaren kan flytta till Sydland.

 3. Max skriver:

  Denna respektlöshet hos det pack som driver omkring runt Oxie Centrum är förbluffande. Lite bus? Knappast. Alla de som håller på borde skickas iväg för att lära sig lite om de regler och lagar som finns, samt vad moral och sunt förnuft är. Man kan även undra vad föräldrarna till alla dessa barn håller på med. Kanske borde de också följa med?

 4. B-O Gavne, Västerås skriver:

  JAVISST! Som signaturen ”Mina Tankar 68” fick erfara i Oxie, handlar upploppen om –bristande- respekt och aktning.
  Som ju är det grundläggande för alla typer av gemenskap individer emellan; och alltså inte minst mänskliga samhällen.
  –Där då –vissa- malmöbor går runt och benämner kommunen, alltså det lokala politiska samhället av invånarna runt Gustav Adolfs Torg, för Malmö ”stad”. Som vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att ALLA våra kommuner benämnes just ”kommun”. Att ALLA vår kommuner och dess invånare skall värderas lika.

  -Alltså visst finns också Malmö ”stad”. Med dess gator, trottoarer, höga hus och trångt.
  Där benämningen ”kommun” avser (lokal-) samhället av människorna på platsen, i kommunområdet.
  Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera skäl för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk
  diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

  Att med att benämna Malmö kommun, alltså det lokala politiska samhället, för Malmö ”stad”, tänker man –socialdemokraten Illmar Reepalu- på att andra folk, de folk i de andra kommunerna, är något sämre människor än malmöborna.
  -Å så naturligtvis att man –socialdemokraten Illmar Reepalu- INTE ser alla boende i Malmö som –egentliga- malmöbor. Att man –socialdemokraten Illmar Reepalu- också nervärderar vissa boende i Malmö. …å tacka hondan för att det då kan bli till upplopp.

 5. Mannen skriver:

  Jag är så lycklig över att jag inte bor i Malmö med omnejd, dessa områden kommer snart att vara förlorade för all framtid. Många av ens vänner flyttade till malmö när de var ”yngre”, nu när samma vänner får barn och stadgar sig så flyr de Malmö som råttor flyr ett sjunkande skepp. Förstår dem…

 6. G.W skriver:

  Svensken har blivit en stor och feg konflikträdd fitt* som varken kan eller törs freda, sin familj, sig själv eller sitt bostadsområde längre.

  Skyll er själva där nere.
  Var och en inser väl nu vid det här laget, att varken berörda myndigheter eller politiker kommer att göra någonting åt dom här problemen. Varken nu eller i framtiden.

  Vill ni få någonting gjort. Handla nu – samla ihop er och gå ut och visa med kraft, att NI inte accepterar det här beteendet.
  Imorgon är det försent.

 7. Rättsråttan skriver:

  Ungdomsgäng har väl alltid betett sig illa. Oftast nöjer de sig med att ge sig på varandra men här har de valt att skjuta smällare och raketer på allmänheten, på ett barn tex som det stod i Sydsvenskan. Illa så klart! Men snälla G.W… medborgargarden är väl ändå inte rätt lösning? Bättre då som hände på Rosengård att de vanliga invånarna och föräldrarna gav sig ut på kvällarna. Skillnaden är ju så klart uppsåtet… att lugna i stället för att straffa och kriga som G.W verkar vilja göra.

 8. DEDU! skriver:

  JA HADE FAMILJEN SKITIT I VAD SOM HÄNDER I CENTRUM HADE DE INTE FÅTT SINA RUTOR KROSSADE! DE FÅR SKYLLA SIG SJÄLV, OCH DET ANDRA GÖR SKA MAN NT LÄGGA SIG I. DET ÄR ALLTID SAMTAL FRÅN DERAS HUS O ALLTID NÅGON SOM GÖR NÅGOT O EN POLIS KOMMER SÅ KAN MAN BARA KOLLA UPP MOT DERAS HUS O DÅ SER MAN ATT DE STÅR O SNACKAR MED POLISEN. NI KAN NT SKYLLA DETTA PÅ UNGDOMARNA I OXIE,

 9. svante skriver:

  DEDU, du är dum i huvudet.

 10. Mamma i Oxie skriver:

  Instämmer till viss del med de flesta tidigare talare… jag bor i Oxie och är dessutom mamma till två tonårskillar som rör sig i dessa gäng!
  Inte för att jag inte bryr mig eller tar mitt ansvar som mamma utan för att det inte finns något annat att hitta på helt enkelt!!
  Jag försöker inte på något vis rättfärdiga ”buset” som varit här de senaste kvällarna men jag förvånades verkligen när jag själv gav mig ut på jakt efter mina busar i lördags kväll… i och runt i kring centrum fanns ca 50 ungdomar i åldrarna 13-18… men inte en enda vuxen, varken fältassistenter, nattvandrare eller andra föräldrar!!!
  Fritidsgården som i vanliga fall är det enda ställe där dessa ungdomar kan hålla till på var julstängd, så vart skulle de ta vägen???
  När man är 15-16 är det inte kul att sitta hemma med mamma och pappa en lördag kväll… man vill vara med sina kompisar oavsett om det innebär att man egentligen inte gör nått vettigt…
  Jag kan inte säga att jag själv alltid vet vart mina killar är elelr vad de gör men jag gör verkligen mitt yttersta för att ha koll på dem!
  Var är samhällets ansvar eller de vettiga aktiviterna??? Men framförallt måste jag som mamma fråga vart de övriga föräldrarna finns!!!

  Gott nytt år på er alla!

 11. Rättsråttan skriver:

  Mamma i Oxie; fortsätt kämpa! Men man kan faktiskt få 15-16-åringar att sitta hemma om alternativet är att de är ute och umgås med kriminella. Vilket val har man? Det kanske inte är så kul för pojkarna att sitta hemma, men om alternativet är att hamna hos polisen så är väl inte det så kul heller? Så om du inte kan få hjälp av de andra pojkarnas föräldrar så tycker jag att du ska hålla dem hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: