Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera?

Det är inte speciellt ofta jag håller med en ledarskribent. I alla fall inte i den omfattning jag instämmer med Sydsvenskans huvudledare, Det israeliska undantaget, i dagens tidning.

Analysen är i sina stycken klockren och befriande från den rådande Palestina/Hamas vurmen i de Svenska medierna. Bort med skygglapparna. Se på situationen med öppna ögon.

Här står en demokrati under attack från en totalitär islamistisk rörelse med det uttalade målet att utradera Israel och judarna.
Hamas är inte ute efter någon fred. Möjligtvis en vapenvila då och då i syfte att införskaffa nya och fler vapen för att uppnå sitt slutliga mål. Det vill säga förintelsen av Israel och bildandet av en islamistisk Palestinsk nation med Sharia-lagar.

Tänk er in i Israels situation. Din fiende vill inte bara besegra dig militärt. Din fiende vill totalt förinta dig, din nation och ditt folk.

Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera?

Jag tar inte ensidigt ställning för Israel. Jag sympatiserar även med det Palestinska folket. Men terrorist-organisationer likt Hamas har jag inte mycket till övers för.

Notera även att: Israels försvarsminister Ehud Barak gav på söndagen klartecken till 100 lastbilar att köra in med mat, mediciner och medicinsk utrustning.  Mer om detta på SR.

– Det är nödvändigt att inse att Hamas är en öppet antisemitisk terroristorganisation vars deklarerade mål är att utplåna staten Israel, skriver Sydsvenskan.

Sedan Israel evakuerade bosättningarna och drog sig ur Gaza i augusti 2005 har över 4000 raketer och granater avfyrats från området, bara den senaste veckan rör det sig om närmare 200 projektiler av olika slag. Omkring en kvarts miljon israeler i landets södra delar lever med detta hot från skyn – med skräcken, med ovissheten – mer eller mindre ständigt närvarande.

Ingen stat kan i längden tolerera så gott som dagliga raket- och granatattacker mot sin civilbefolkning utan att reagera och agera – i slutänden med militära medel.

Israel är inget undantag.

Men förväntas av någon anledning att vara det, avslutar Sydsvenskan.

Läs hela ledaren ”Det israeliska undantaget” och utmärkta ”Hamas heliga krig” samt ”Sderot i regnet” från februari.

Missa inte heller Magister Nymans Krig är hemskt, men varför är det bara synd om palestinier? eller Dick Erixons Gaza: ‘Det började med att Israel slog tillbaka’.

Mer i media om konflikten: DN Svenska Dagbladet SDS TA DN HD DN SVD SDS SVD SVD SVD

DN DN  SDS SDS

12 Responses to Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera?

 1. Green skriver:

  Tänk dig in i palestiniernas verklighet. De har ingen stat, de har inga mänskliga rättigheter. De är helt dehumaniserade av den stat (Israel) som militärt kontrollerar deras gränser och territorium, vilket yttrar sig i konstanta trakasserier och mord.

  Folk talar internationellt om FN-resolutioner och avtal men Israel kan ignorera dessa totalt tack vare att de backas villkorslöst av USA.

  Detta är palestiniernas verklighet sedan 1948, Israel föddes i våld, och har fortsatt existera på detta sätt. Ingen israelisk regering har hittills velat/vågat pröva en fredens väg. Palestinierna däremot har försökt, bland annat Arafat försökte lita på Israel och blev grundlurad.

  Dessa människor har ingenting. Det har gång på gång bevisats att deras enda sätt att göra sig hörda är att slå tillbaka med våld. Hamas proklamerade en sexmånaders ensidig vapenvila men israelerna fortsatte att bete sig likadant.

  Någon gång kanske de ansvarsfulla, anständiga israelerna tar makten i sitt land. Humanisterna, de med ett aktivt samvete. Då kan man börja prata om fred i mellanöstern. Men i nuläget hålls även Israels befolkning gisslan av rasistiska politiker och militärer, och så har det varit sedan 1948.
  ADM: Du är en revisionist av rang. Skrämmande!!

 2. js skriver:

  Jag har alltid undrat varför inte arbastaterna hjälper sina brödrar och systar i Palestina?
  Varför finns det flyktingläger utanför Palestina?
  Varför får inte de intgreras i de arabiaska länderna?
  Hur många flyktingar har Saudiarabien taget emot?
  Jordaien slänngde ut Fatha i början på 70-talet. De flyttade då sin verksamhet till Libanon. Och vi vet hur läget är i Libanon?

 3. Juan Darien skriver:

  Skillnaden mellan det vi ser idag i Palestina och det som har pågått under hela mänsklighetens historia är ju bara att vi får uppleva det och inget annat. Så vad ska man göra eller säga? Amerika från nordpolen till sydpolen är en massa flaggor och nationer vilande över Amerikas ursprungliga befolkningens massgravar!

 4. Amy skriver:

  Arabvärlden skiter i Palestina, så äre. Saudiearabien, har ju sålt landet svart på vitt, skakat hand med hor-israel och blivit bästa vän med USA. Titta vad pengar och olja kan göra…

  Libanon är lite bättre, de är duktiga på att öppna käften och hota en massa, men att i själva verket göra något, händer aldrig. Folket i Libanon är redo, om regeringen påbörjar något.

  Och i syrien väntar man på att någon ska ställa sig vid sidan om dem, de uppmanar till ett tillbakaslag från hela arab-världen, men vem lyssnar?

  Egytpens folk är i eld ooch lågor, är ute i protester och står vid palestinas sida, men de som styr pch ställer i landet, har en helt annan syn. De fortsätter hellre med sitt rövslickande för saudiearabien.

  Palestina står än en gång ensamma. Folk väljer att blunda för dessa brutala folkmord.. men vem bryr sig.. vi har det bra va?

  Jag hoppas innerligt, att Israelerna får smaka på sin egen medicin.

  P.s Nu hävdar Barak att han tillåtit lastbilar med medicin få komma in i Gaza .. nästan lite skrattretande.

  Palestinernas verklighet går inte ens att berskriva.. Det är som precis som vad som står på kommentar nummer 1.

  / ARG PALESTINIER

 5. Andy skriver:

  Vore inte alltsammans så fruktansvärt tragiskt, eftersom det händer på riktigt just nu, vore dessa israeliska argument som nu ekar i svensk media och även på denna sida, ett slags absurda skämt i Monthy Pythons anda.

  Eftersom vi har med extremister att göra och eftersom vi är en demokrati och alltså godare än dem, så har vi rätt att förvandla Gaza till ett slakthus där oskyldiga kvinnor och barn görs till gröt… det är ju faktiskt ren logik.

  Ja, strålande. Kommer minska hatet från Hamas genast och under lång tid fram över. Analysera aldrig ditt eget eller andras hat. Går det inte med bomber så går det med mer bomber.

  Och märk väl; vi förblir de godare och behåller rätten att göra vad vi gör även efter dessa handlingar. Och de onda, nyss människor och nu gröt, förblir de onda.

  Efterrätt, någon?

 6. Endorian skriver:

  Det finns inget rätt eller fel i krig, bara vinnare och förlorare. Det är varken Israelerna eller Palestiniernas fel, utan djungelns lag gäller även människor trots att vi vägrar att inse detta. Alla fredssamtal i drygt 60 år. Vad har detta lett till?

  Medmänskligheten är överskattad, se bara runt dig. Självklart skall du prioritera dig själv först. Om palestinierna har kontakter och vapenmakt att utplåna Israel, so be it..

 7. Micke skriver:

  Arg palestinier, du som är en palestineier borde väl veta att palestinierna aldrig har varit välkomna i grannländerna eftersom palestinier alltid av någon oförklarlig anledning aldrig kan komma överrens med andra människor. Inte ens mellan dom själva. Det blir alltid problem när dom kommer någonstans. Det är fakta som har visat sig tydligt genom historien. Jag är själv en blanding av jude och palestinier och har full förståelse för att grannländerna inte vill ha in palestinier eftersom dom drar till sig konflikter hela tiden. Tyvärr så är det så och så länge Hamas får styra så lär det inte bli bättre. Jag som många andra skulle hoppas på en fredlig lösning i slutändan men kan inte se att det skulle finnas någon inom en lång tid framöver.
  Tyvärr så lever de flesta palestinier i missär och det i sin tur skapar ett laglöst samhälle som extremisterna utnyttjar till fullo. Eftersom fler och fler palestinier inte går i skolan så blir det lättare och lättare för Hamas och liknande organisationer att rekrytera dom med löften om att deras familj ska få det bättre och tillgång till sjukvård, mat osv.
  Det är inte svårt att övertyga outbildade människor till att göra vad som helst och sen kalla det något heligt.
  Dessutom så blir det inte roligt för den som inte gör som de lokalt styrande extremisterna säger. Att det sällan nämns att en klar majoritet av alla palestinier som dödas, dödas av egna rivaliserande fraktioner är ju helt förkastligt. Jag har själv gjort min värnplikt 4år i Israel och sett detta med egna ögon. Om det skulle skrivas varje i internationell press varje gång en familj dödas av olika palestinska fraktioner så skulle det framstå som en droppe i havet de gånger israel gör en attack och någon dör. Den vanliga människan i Gaza och Västbanken vill inget annat än att det här ska ta slut, detsamma gäller israelerna. Men så länge extremisterna styrs av länder som Syrien och Iran som sitter trygga och har mat och alla förnödenheter dom behöver så kommer det aldrig att ta slut.

 8. Robin Vley skriver:

  Det är jätte dålig att vanlig folk dör i det här, men tills de välja en parti som verkligen går för fred måste Israel göra NÅT. Föreställ dig att när du står på Slussen och väntar för bussen att varje moment någon kan blåsa upp allt? Eller att raketer kan falla ner där. Skulle alla som säger nu att Israel måste prata vidare fortfarande säger detta? Eller skulle det kanske kännas lite mer att vi måste stoppa det här?

  Skulle vi då säga att vi kan inte använda våra flygplan, för att ”de” har bara raketer?

  Helt rätt att de gör nåt, de har väntat länge och de har precis samma med barn och folk som inte har gjort nåt fel som dör. Detta ser vi inte på Svenska nyheterna, därför måste man surfa och tänka själv. Konsumera inte bara ”tänkt ut för dig” nyheterna på TV i Sverige, tänk själv!

 9. Micke skriver:

  Green,
  Du har ju ingen som helst koll på vad du skriver om.
  Judarna grundlurade Arafat?
  Arafat grundlurade palestinierna. Varför tror du att Hamas vann valet för.
  Att sen Hamas var dom schyssta som avstod från våldshandlingar mot Israel under en sexmånanders period, du lever i en drömvärld. Om Hamas avstår från sina våldshandlingar så blir dom utan pengar från sin härskare, Syrien och Iran. Det har dom inte råd med.
  Bara för att det inte står i Svensk press så innebär det inte att det dagligen regnade in raketer mot Israel. Om sen inte Hamas direkt stod bakom alla attackerna är irrelevant dom deltog och var aktiva hela tiden under den så kallade vapenvilan.

  Jag vill tacka innehavaren till denna blogg för ett sunt inlägg i detta annars i Sverige så vinklade ämne

 10. […] förintelsen av Israel och bildandet av en islamistisk Palestinsk nation med Sharia-lagar.” Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera? Bloggen Mina […]

 11. Olbap skriver:

  Sverige har en hel del att lära av Israels situation, ett ord: Rosengård. Det här är bara förskalven kära medborgare. När muslimerna börjar närma sig dubbelsiffriga procenttal, då börjar våldet på allvar. Dags att börja studera exemplet Israel. 300+ miljoner muslimer omringar 5 miljoner judar…

 12. […] Mina tankar 68: Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera? « Eartha Kitt har gått ur tiden […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: