Ditt namn är saknat, Gun Hellsvik!

Sveriges justitieminister Beatrice Ask har besökt Rosengård Hon träffade representanter för ett antal muslimska föreningar för att ”informera sig om läget efter de uppmärksammade kravallerna före jul”.

Jag vet inte, men ibland saknar jag en justitieminister som kan leva upp till namnet Gun Hellsvik. Det kunde emellertid inte ens innehavaren av namnet. Men det lät ruggigt när de engelskspråkiga reportrarna förmedlande hennes namn till sina respektive hemländer.

Syftet med nuvarande  justitieministers besök är väl inte helt klarlagt. Men det verkar mest vara ett sätt att visa upp sig. Beatrice Ask hade dock det goda omdömet att utesluta källar-moskéns islamister. Dessa fundamentalister är inte en del av lösningen. Läs mer om dessa herrar på olika håll i bloggen.

– Bara långsiktiga lösningar gäller för Rosengård, konstaterade Beatrice
-Jag blir upprörd och oroad när jag ser småbarnsföräldrar som inte vågar gå och lägga sig för att de inte vet om brandkåren kommer om det börjar brinna, säger hon.

Ask träffade både polis och lokala muslimska föreningar för att höra hur de ska nå ungdomarna och förhindra fler kravaller och upplopp i Rosengård. Räddningstjänsten kör sedan en tid tillbaka inte in i området utan poliseskort på grund av de attentat som utryckningsfordon och personal har utsatts för.

Läs mer om upploppen och källar-moskén längre ner i bloggen.

Media: Ask upprörd och oroad i Rosengård Ask upprörd och oroad i Rosengård Ask upprörd och oroad i Rosengård Justitieministern på Rosengård Ask upprörd och oroad i Rosengård http://sydsvenskan.se/malmo/article402644/Vaktbolag-bevakar-polis-i-Rosengard.html http://sydsvenskan.se/malmo/article402644/Polisen-tar-hjalp-av-vaktare-pa-Rosengard.html

2 Responses to Ditt namn är saknat, Gun Hellsvik!

 1. B-O Gavne, Västerås skriver:

  JAG SÄGER BARA!

  -Var jösses finns de närmast, mest berörda, malmöborna; till dessa i denna tiden upploppen i Malmö?
  : Kommundirektörn´; ..hon kallar sig förstås för ”stads-” direktör, Inger Nilsson?
  : Kommunstyrelsens ordförande, Ilmar Reepalu (s)????
  : Kommunstyrelsens 1:e vice ordföranden, Anja Sonesson (m)???
  : Kommunstyrelsen 2:e vice ordföranden, Katrin Stjernfeldt Jammeh (s)??

  …och övriga, inte minst mycket väletablerade malmöpolitikerna.
  -Vad jag har sett och läst, har det bara varit invandrar politikerna och andra invandrar engagerade som har fått klä skott för kommunens engagemang till upploppen.

 2. Skåning skriver:

  VAKTBOLAG? tsss… Nä, hyr in danska poliser eller en styrka från USA så blir det nog ordning. Dessa svenska poliser som hukar bakom buskar när det smäller. Dess rätta aktorietet växer bara när man kan stoppa en cyklist utan lyse. PATETISKT. Skönt att bo i ett ”segregerat” område 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: