Vem säger vad och varför?

Vad trött jag blir på att våra egna, till synes objektiva, medier försöker vinkla nyhetsflödet.

Nu framkommer det att den Norske läkaren, Mads Gilbert, som uttalat sig i både tv, radio och tidningar inte har ett objektivt sätt att se på konflikten. Norrmannen pratar bland annat om blodbad och att civila bostadshus bombas. Det inte SVT och de andra medierna låter oss veta är att denne Mads Gilbert bland annat hyllat terrorattackerna i USA den 11: e september 2001.

Gilbert är en marxist-leninist och har en politisk agenda som kan färga hans uttalande om händelserna i Gaza. Detta skall, tycker jag bestämt, medierna berätta för oss så att vi har en chans att värdera Gilberts yttrande. Blodbad talade Gilbert om redan på 80-talet i Afghanistan. Det är självklart berömvärt att som läkare ställa upp för människor som drabbats i kriget. Det är inte det detta handlar om.

Glöm för övrigt inte Pallywood.

Nedan från Kurt Lundgrens blogg visar vilken kaliber det är på dessa fundamentalister i Hamas:
International Herald Tribune berättade så här för några dagar sedan.

”GAZA: på Shifa-sjukhuset i måndags strömmade civilklädda Hamas-soldater genom korridorerna. När sjukhusledningen frågade dem vad som var på gång, vad vill de, svarade de att de skulle ordna upp säkerheten. Men det var en intern blodsutgjutelse på gång.

På den fjärde våningen där ortopedikliniken ligger låg en kvinna i den övre 20-årsåldern; hon sade till de Hamasmännen som gick förbi att hon gärna ville se sin man, Saleb Hajoj, 32 år. Men denna förfrågan brydde de sig inte om.

Femton minuter senare bars Hajoj ut ur sitt sjukrum av unga män som påstod att de skulle flytta honom till en annan avdelning.

När han låg där på båren sköts han helt kallblodigt i vänstra sidan av huvudet, en del av hjärnan följde med kulan ut på den andra sidan av huvudet.

Hajoj och fem därtill som denna dag blev skjutna på sjukhuset på detta sätt anklagades för att ha samarbetat med Israel. Hajoj hade suttit i centralfängelset i Gaza, dömd av Hamas-domare, men när Israel bombade fängelset kunde han och de andra fångarna ta sig ut varav en del måste till sjukhuset.

En talesman för Kommissionen för mänskliga rättigheter i Gaza berättade att i fängelset hade fångarna åtnjutit ett visst skydd och deras fall hade granskats noga; ingen hade avrättats under fängelsetiden. Men nu togs hämnden ut.

Från Fred i Mellanöstern

Idag är nästan alla rapporter från Gaza kontrollerade av Hamas, och förs ut genom en palestinsk TV-station. Pga striderna och restriktioner från Israel kan ingen oberoende nyhetsorganisation bekräfta uppgifterna idagsläget. Israel väljer att låta Hamaspropagandister vinna den PR-striden hellre än att sätta människors liv på spel genom att släppa in hundratals reportrar mitt under närstrid med Hamas. Inga TV-bilder från stridande eller skadade Hamasterrorister visas upp idag. Endast civila, och människor klädda i ”civila” kläder syns i Hamas-TV.

BBC rapporterade redan i september att Hamas rensat ut läkare och beslutsfattare på sjukhusen som inte svär trohet till terrorgruppen. ”Det är politik som gäller här”, säger en av läkarna.  Och International Herald Tribune rapporterar från Gazas Shifasjukhus att Hamasterrorister går runt  i salarna kamouflerade i civila kläder.


Annonser

9 Responses to Vem säger vad och varför?

 1. Cemal Oz skriver:

  40 barn! En bomb rakt in i FNs skola (som FN gett koordinater och bett judarna ej bomba skolan)
  Var är FPs och KDs fördömmande?
  Var är FPs Fredrik Malm?
  Dubbelmoral!

  En enorm dubbelmoral av den ensidiga massmediabevakningen i Sverige som är pro-israeliskt.

 2. JR skriver:

  Hmmm, men de bombar ju… civila… kvinnor… barn…
  Mads må vara vänster, han må till och med hyllat 11 september attackerna även om jag misstänker att definitionen på ”hylla” troligen är väl vid om man nu tror på Bush post-11 september retorik, men han är ju inte ensamt ögonvittne. Det finns ju några till som berättar vad de ser, men de kanske alla är köpta av Hamas? Sen ser vi ju krutröken på teve, men det kanske är specialeffekter från Top Gun och blodet på bilderna är självklart ketchup.

  Israel behöver vänner som vågar vara vänner vid sin sida, inte skjutglada lismare, med antiarabiska perspektiv, som tror att man kan bomba bort den palestinska tragedin ur våra medvetanden.

  Ännu en gång kommer Israel att vinna militärt, med vapen från vi vet var. Politiskt är de ett gäng loosers som hålls under armarna av USA och några västmakter till. Och moraliskt sett… har de överhuvudtaget något kapital kvar?
  Kanske hos lismarna, men de har ju inte heller någon moral.

 3. Theo skriver:

  Ett stort skämt att kalla svensk mediabevakning för pro-Israelisk. Det är uppenbart mer pro-arabisk om man nu ska kategorisera den på det sättet. Själv kategoriserar jag den som jävligt kass helt enkelt. Bloggar som denna är ovärderliga. Stort tack!

 4. Jonte skriver:

  It goes ever on, and on, and on. As a european I am quite concerned – our political elites are far divorced from reality and hell-bent on importing millions of muslims. In all major cities here in Sweden muslims have marched the past week, green flags with Koranic verses and all. Where this will end is pretty sure, and it will not end well. Israel is defending herself, and I recommend us europeans to start waking up and doing some defending ourselves.

 5. Ben skriver:

  För det första så var det Israel som utförde attacken, inte som du så härligt antisemitiskt och utbildat uttryckte det ”judarna”. Men hur ska israel förhålla sig när de blir beskjutna innifrån skolan och FN ambulanser används som trupptransporter (http://www.liveleak.com/view?i=116_1231063776)? ska de då stå där och dö för att hamas värderar en död israel högre än en levande palestinier?

 6. miklos halasz skriver:

  De inslag visar hur pass inkorekta är hamas mot even mot sina med människor om de inte svär trohet mot islam eller sharia eller terror verksamhet.bra att de få en pa knäpp på käften wällförjänt

 7. Micke skriver:

  J.R
  Jag rekommenderar att du ser filmen Pallywood som länkas högt uppe i det här blogginlägget. Inte för att jag säger att det inte skadas folk i den här konflikten men dom har ju en lång historia av att spela för kameran så att säga.
  Jag har själv varit med om att stoppa ambulanser i västbanken som har använts som både trupptransporter och vapentransporter. Så att Israelerna siktar in sig på olika ambulanser ibland har ju sin förklaring. Att använda sjukvårdssystemet som ett skydd för sina soldater och utrustning är ju helt galet. Men eftersom dom har gjort så och dessutom med folkets goda vilja så får dom nu skörda konsekvenserna av detta.

 8. […] Sverige ger ytterligare tio miljoner kronor till humanitär hjälp åt drabbade i Gaza. Det har den svenska regeringen beslutat säger biståndsminister Gunilla Carlsson. Sverige kräver att angreppen mot civila upphör och Gunilla Carlsson hoppas fredsansträningarna leder till en vapenvila i Gaza. Biståndsminister Gunilla Carlsson” Men palestinierna säger ju att inget når fram, de får aldrig någon hjälp och bara trakasseras av israelerna. Var kommer dessa pengar då att hamna? Jo, det blir pengar till vapen mot Israel i sedvanlig ordning. Någon som tror något annat? Läs gärna bloggen Mina tankars inlägg: Vem säger vad och varför? […]

 9. Mållgan skriver:

  Och nu har Israel, efter att ha ljugut i 3 dagar, erkänt att det var ett ”misstag” som ledde till att de besköt de civila i FN-skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: