Nya raketer från Libanon

Föga överraskande tar nu Hamas kompisar i regionen chansen att även de angripa Israel. Det är dock ännu inte bekräftats vilken gruppering som ligger bakom raketdåden i morse mot Israel. Jag har dock svårt att se att det inte skulle vara Hizbollah eller närstående till dessa som ligger bakom beskjutningarna. En del bedömare tror att det är palestinska grupper i Libanon.

Men hur det än ligger till skall nationen Libanon omedelbart se till att räderna från deras territorium ovillkorligen stoppas. Det sista regionen behöver är en upptrappning av konflikten.  

Enlig källor har nya raketer avfyrats från Libanon för ca 1 timme sedan, ca 10.25.

Om Hizbollah
I Hizbollah har utplåningen av staten Israel varit ett av organisationens främsta mål. Dess program från 1985 uppges säga ”vår kamp tar slut först när denna entitet [Israel] är förintad.” Källa wikipedia.se

SVD  SVD  DN  DN   SDS  SDS  HD

Annonser

3 Responses to Nya raketer från Libanon

  1. Bra att flera har lite vettiga åsikter!

  2. Stefan skriver:

    Den som tror att det skulle bli fred i världen om staten Israel försvann och det judiska folket överlämnades åt sitt öde (läs: att slaktas av terroristerna) behöver inte gå längre än till närmaste förort i Sverige för att få svaret. Är det någon som på allvar tror att det är någon skillnad mellan Israel – ”Palestina”-konflikten och ”konflikten” mellan brandmän och raketforskare i Sverige ? Nej, enda skillnaden är att terroristerna i Gaza och Libanon ännu så länge har större raketer än sina fränder i Europas förorter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: