”Det är inte fel att gifta bort tioåriga flickor”

”Det är inte fel att gifta bort tioåriga flickor”, fastslår högt uppsatta religiösa ledare i Saudiarabien. Den mäktige stormuftin Abdul Aziz al-Sheikh sade i ett tal.

–  Vi hör ofta talas i medierna om äktenskap för minderåriga. Vi måste känna till att sharialagarna inte är orättvisa för kvinnor.

Hans kommentar följde på flera uppmärksammade fall där unga flickor gifts bort med män som skulle kunna vara deras gammelfarfar- eller morfar.

I måndags tillät en domstol i Taif en elvaårig flicka att separera – inte skilja sig – från sin 75-årige make, efter det att hennes mamma vänt sig till domstolen, rapporterar tidningen Okaz.

Och..
Stormuftin i Saudiarabien anser att kvinnor inte ska arbeta i affärer som säljer underkläder.

– Kvinnorna har anförtrotts i vår vård, och vi ska inte låta dem delta i aktiviteter som inte faller sig naturliga för dem, säger stormuftin Abdul Aziz al-Sheikh.

Tidigare den här veckan godkände den inflytelserika saudiska religiösa polisen kvinnor som försäljare i underklädesaffärer. Enligt polisen är det inget problem att kvinnor säljer underkläder i varuhus ämnade för kvinnor, där de inte kommer i kontakt med främmande män.

Är det mer än jag som ser problem med samsynen mellan den här typen av kulturer och den svenska? Skall vi i det heliga mångkulturellas namn även tycka att detta är okej?

Såg följande tagik-komiska rader i Kyrkans tidning:
”Citatet uppfattades – inte helt oväntat – som att påven gjorde en åtminstone indirekt koppling mellan islam och våld. Och lika förutsebart ledde det i sin tur till våldsamma protester världen över.”

Påven hade tidigare citerat en medeltida kejsare med orden
”Visa mig vad nytt som Muhammed tillförde och du finner bara ondska och omänsklighet, såsom hans maning att med svärd sprida den tro, som han predikade”.

Media: http://www.kyrkanstidning.com/historiskt_mote_med_muslimer_i_vatikanen
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2327535.svd
http://www.corren.se/archive/2009/1/14/k27b7c94js39zvb.xml
http://www.vasabladet.fi/wirestory.aspx?storyID=11816

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: