En streber* av värsta tänkbara sort

En streber* av värsta tänkbara sort. Det är min åsikt om Socialdemokraten Luciano Astudillo. Har träffat honom en gång med anledning av mitt tidigare engagemang i Rosengård, och då var det många vackra ord och löften som kom från han mun. Inte ett enda höll han. Luciano har ett mål med sin politiska karriär och det är för honom just en karriär. Makten berusar men somliga blir mer berusade än andra. I sin iver att bli någon tar han till just ett sådant osakligt, lögnaktigt (det erkänner han själv) personligt påhopp.  Luciano Astudillo påstod i riksdagsdebatten att arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin sysslar med ”Kreativ bokföring”. Att han är en skattesmitare helt enkelt.

Astudillo har inte ens vett att be om ursäkt efteråt. Angreppen fortsatte.

-Littorin påminner allt mer om min dotter när hon blir trött. Extra gnällig och trotsig för att hon inte får som hon vill. Men hon är sex år. Har regeringen i Littorin fått en liten jobbig barnunge i trotsåldern?”

Astudillo sade även att han tror att Littorins ilska kan vara en strategi för att flytta fokus från arbetslöshetsfrågan.

– Jag tror att han är pressad. Jag hoppas att han inte medvetet vill styra bort fokus från det som är viktigt.

Ett makalöst fräckt påstående efter Astudillos påhopp som verkligen INTE hade med sakfrågan att göra!

Luciano Astudillo har därmed givit anledningen till det växande politikerföraktet ett ansikte.

 

Media: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2334115.svd 
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=874531               
http://sydsvenskan.se/sverige/article406204/Rasande-Littorin-rusade-ur-kammaren.html 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4198768.ab
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4198354.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4197627.ab  

* En liten överdrift men beter man sig som Luciano Astudillo förtjänar man ett litet minipåhopp!

Annonser

7 Responses to En streber* av värsta tänkbara sort

 1. Medborgare skriver:

  Tänk att en flykting som Luciano Astudillo inte har mer respekt för en demokratisk process – var det inte det han flydde hit för?????

 2. Göran Andersson skriver:

  Verkar ju vara en fin människa den där Luciano Astudillo. Var hittar sossarna alla dessa fina människor med främmande namn, som har en kultur och historia att visa upp. Vad har vi att jämföra med brukar ju Mona bräka om.

 3. Adam skriver:

  Jag läste med Luciano innan han hoppade av sina civing studier för den politiska karriären. Jag kommer ihåg när Lucano, av Sydamerikanskt påbrå, störtade ut ur aulan vi en ekonomilektion. Luciano refererade till några ekonomiska teorier när han kritiserade läraren för, vad han tyckte, en felaktigt teori. Läraren svarade, men du – det där är ju marsixm – det är inte många som tror på det efter femårsplanernas misslyckanden och murens fall.
  Luciano blev tyst ett par sekunder och reste sig sedan och ”stormade ut”.
  Roligt tyckte jag.

  Annars menade Luciano att (framgångsrik) politiker blir man bara om man känner rätt personer. Han var sosse sedan far hans kom till sverige som politiskt flykting (röd). Drillades in i SSU via läger, studiegrupper, kampanjarbete etc etc.

  Glöm inte att de är YRKESpolitiker. Det är politik som är deras yrke. De har ofta redan 20 talets yrkesår när de väl kommer in i riksdagen vid 30års ålder…

 4. Bertil S skriver:

  Det här var den mest löjliga tolkningen som jag har hört av det som sades. Om man såg på debatten så såg man ju tydligt att du har helt fel. Det handlade ju inte om Littorins skatteförmåga överhuvudtaget, utan om bokföringen siffror i arbetslöshetssammanhang.

  Kanske skattemiteri är en öm tå för de borgerliga, så att man hör en anklagelse där den inte finns. Kan kanske vara så efter de inledande skandalerna för den borgerliga regeringen?

  Lucianno är för övrigt inte flykting, utan uppvuxen i Sverige. Hans föräldrar däremot är flyktingar som återvänt till Chile när det blev demokrati. Luciannos mamma har dock flyttat ytterligare en gång och bor i Sverige nu tror jag.

 5. norah4you skriver:

  Tänk att någon som sitter i Riksdagen och fått väljares förtroende att vara med att delta i beslutsfattande om nya lagar INTE ens bryr sig om, eller har kännedom om, Riksdagsordningens 2:a kapitel….. läs gärna min blogg Norah4you där jag kommenterar det ytterligare.

 6. norah4you skriver:

  Riksdagsordningen FÖRBJUDER och gör det OLAGLIGT att säga det som herr Asudillo sa i plenisalen. Det minsta man kan begära av en riksdagsman/riksdagskvinna är att de läst igenom Riksdagsordningen!
  Att de därutöver borde tagit sig tid att läsa HELA texten i våra Grundlagar vore också lämpligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: