Poliser är bara människor

Poliser är bara människor. Att de uttryckte sig olämpligt internt när de var satta under den press de var under Rosengårdskravallerna är inte konstigt.

Jag var där och det som Polismännen och kvinnorna fick hantera med stora stenar, slangbomber och annat som kastades mot dem är inget annat än direkta mordförsök. Då må ett eller annat förlupet ord vara dem förlåtet.

http://sydsvenskan.se/malmo/article410789/Polis-Den-lille-javla-apajaveln.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410779/Polis-kan-ha-gripit-fel-person.html
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=880757
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2424277.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4330231.ab
http://sydsvenskan.se/malmo/article410971/Sabuni-Inget-ursaktar-detta-beteende.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410967/Det-handlar-om-fortroendet-for-poliskaren.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410975/Inte-forbjudet-att-uttrycka-sig-i-enrum.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410970/Politiker-staller-polisen-till-svars-i-eftermiddag.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article411008/Rikspolischefen-Resultat-av-bristande-omdome.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article411025/Poliser-tas-ur-tjanst.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410967/Det-handlar-om-fortroendet-for-poliskaren.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410970/Politiker-staller-polisen-till-svars-i-eftermiddag.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article410975/Inte-forbjudet-att-uttrycka-sig-i-enrum.html
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2427475.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2427313.svd
http://sydsvenskan.se/malmo/article411066/En-isolerad-foreteelse.html
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2428725.svd
http://sydsvenskan.se/malmo/article411171/Polischefen-kande-till-filmens-innehall.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article411174/Ar-man-polis-maste-man-kunna-hantera-det.html
http://sydsvenskan.se/firstpagefooter/article411358/Forundersokning-mot-poliser-nerlagd.html
http://sydsvenskan.se/skane/article411676/Kulturen-i-karen-maste-hallas-under-uppsikt.html

Annonser

33 Responses to Poliser är bara människor

 1. Nils skriver:

  ”Ulf Sempert, den högste polischefen i Malmö, är bestört över uttalandena.
  – Jag kan bara be de här ungdomarna om ursäkt. Jag accepterar naturligtvis inte att de kastar sten, om de nu har varit delaktiga i att kasta sten mot polismän, men för den sakens skull ska man inte bli bemött på det viset av svensk polis, säger han till Sydsvenskan. På torsdagen tänker han se till att det skrivs en polisanmälan.”

  Ulf Sempert är uppenbarligen på samma sida som invandrarkravallisterna. Med sådana vänner behöver man inga fiender.

 2. frida skriver:

  Jag håller verkligen inte med dig. Polisen är inte jämbördig andra medborgare, utan har en stor makt över oss andra- de kan häkta andra människor osv. Deras befogenheter gör att det måste ställas extra stora krav på poliser. De flesta människor hade blivit pressade och panikslagna i ett sådant läge, men inte rasistiska.

  ADM: Jag förstår dig och håller till en viss del med dig. Men när man blir arg eller upprör på någon så fokuserar man normalt sitt verbala utbrott på något som särskiljer personen. Det kan vara allt från tjockis till skallig och i det här fallet att upploppsmakarna betedde sig som djur. Jag var där! Jag vet vad Polismännen utsattes för. Det var inte mänskligt. Men om jag blir irriterad på en bilist med flint och skriker din skallige jävel i bilen. Har jag då något emot alla skalliga? Men det Polismannen sade är inte okej!

 3. Mike skriver:

  Om poliser beskyddar en korrupt politike och en korrumperad regering får dom stå sitt kast.

  Pressad?

  Exoterisk eller esoterisk kunskapsnivå`?

  Man kan väl begåra lite förstånd och utbildning om vad ett samhälle och ett statstyre är?

  Amatörer.

  Antar att dom är lika oskyldiga som polisparet som misshandlade pensionären på bilmacken för att ha lutat sig på deras bil .

  Antar att det bara var en slump då att alla poliser anmälda för övervåld blev befodrade året därpå-.

  Antar lika mycket att barnporrskulturen hos poliserna är en slump den ochså.

 4. Christoffer skriver:

  Poliser är Poliser, Lärare är Lärare och Snickare är Snickare. Man gör sitt jobb, man får kritik om man gör fel och i värsta fall förlorar man också jobbet.

  Poliser är också människor som ska stå sitt kast, lika mycket som de brottslingar som polisen handskas med. Gör man fel så gör man fel och det kan bli konsekvenser.

  Jag tycker det var jävligt illa sagt!

 5. M Gren skriver:

  Problemet är att rekryteringen till Polisen sker enligt rasbiologisk mall från 1936.
  Det skall bli intressant o se hur de kommer att soppa detta under mattan igen på sin höjd blir väl poliserna avstängda i en halv dag med full lön.
  Det som vore rätt är att de tvångssteriliserades så att man rensar ut dem ur genpoolen.
  Eftersom ingen reagerade på filmerna tidigare dvs åklagare poliser i utredningen andra som sett filmen o inte annmält det inträffade redan då de såg dem bevisar att hela organisationen har samma åsikter.
  Men om tex deras kollegor inte skulle vara rasister så skulle ju dessa poliser ”ramla o slå sig” redan på polishuset eftersom de gör deras jobb svårare.

  Om poliser är bara människor så måste även jag ha rätt att beväpna mig o skaffa en grupp av beskyddare som förfalskar bevis osv.

 6. Haninge skriver:

  Ja, för de ungdomarna som kastade sten gjorde det för att det är så jävla kul. Jag menar, kom igen. Har du ingen som helst ansats till att skilja på orsak och verkan? Finns det ingen vilja att faktiskt försöka sätta in saker och ting i sitt sammanhang? Just den kommentaren som fälldes speglade rätt bra hur polisen under flera år behandlat Rosengårds ungdmar, som apjävlar. Klart att de tillslut fuckar ur.

 7. Janne skriver:

  Med alla dessa fördömanden av några enskilda polisers yttranden i ett slutet rum, ej riktat utåt, så hoppas jag att alla dessa som ropar högt idag, ställer sig i första ledet för att skydda den kommande sionistiska manifestationen i Malmö! Samtliga skall givetvis bära bandspelare, så att man kan höra deras privata åsikter när mobben anfaller! Givetvis skall rikspolischefen gå i främsta ledet tillsammans med Sempert och Sabuni! Hela diskussionen är löjlig och bidrar bara till ökade problem!

 8. Andrés skriver:

  Jag förstår inte upprördheten, jag är själv invandrare (Chile) och när man läst Hadith, den samling traditioner om – och förmaningar av – Muhammed, samt hör muslimer uttala vad som står där, då blir man rädd: ”Judarna – söner och döttrar av apor och svin” eller ”På den sista dagen kommer stenarna att tala och säga: O muslim! Det finns en jude under mig – döda honom!”. Det hade varit upprörande om Rosengårds befolkning varit fredlig och följt en civiliserad livsåskådning. Nu är det inte så.

 9. RobertELee skriver:

  Främlingarna i Rosengård kan skratta sig lyckliga över att de har bosatt sig i ett land som har en poliskår som är otroligt flat och förlåtande.

  Stenkastning, bränder, förstörelse och allmänt kaos kan inte bara bemötas genom att “vända andra kinden till”.

 10. Riefenstahl skriver:

  Men, de ÄR ju apor! Och de BORDE steriliseras! Så det är väl bara en objektiv bedömning och ett gott råd?!

  Haninge, Frida mfl har verkligen ingen koll på hur utlänningarna behandlar poliser ambulansare, brandmän, busschaffisar etc etc. De är apor för de uppför sig som apor, oavsett hur polisen uppför sig eller vad polisen säger i sina bussar!

  Och Frida… Polisen häktar inte. Säg efter mig: Polisen griper, åklagaren anhåller, rätten häktar. Så! Nu kan du EN sak om rättsväsendet iallafall.

  Apor! *ASG*

 11. Anders skriver:

  Som vanligt när det gäller invandrarproblem så väljer både Sds och kvp att inte ha någon kommentarsida öppen,de är lika fega som politikerna!
  Poliserna säger bara de ord som tas och uttalas i folkmun dagligen!Jag förstår inte varför tidningarna skall vara så jäkla fega.
  Hade jag jobbat inom polisen så hade jag använt samma ord i dagligt tal för det är ju bara sanningen som kommer fram..men den är ju som sagt illa hörd.
  Nu väntar vi bara på att stenkastarna skall få ett fett skadestånd också för ärekränkning.
  Du gamla du fria…ja köss maj därbak!

 12. FRIHET skriver:

  I krigszonen som rådde var allt tillåtet ifrån folk mobben bomber och raketer kastades tillsammans med stenar – dödshot mot människor men det har inte de här individernas föräldrar lärt dem, att i en krigszon inte ens få yppe ett ord illa mot fienden är frustrerande.

  Alla har vi sett de här video klippen på youtbe ifårn förstörelsenätterna vi är många som säger saker om stenkastarna.

 13. Blatten skriver:

  @Haninge

  Kom int dragandes med det vanliga socialtantssnacket om orsak/verkan. I Sverige har alla en chans att göra något av sitt liv. Jag är själv invandrare och uppvuxen i en betongförort, men inte fan var jag ute och kastade sten på polis och ambulans! Det är helt vederevärdigt att försöka justifiera dylikt beteende med prat om orsak/verkan och du drar också skam över oss hårt arbetande blattar som tar avstånd från patrasket som beter sig på detta sätt.

 14. johan skriver:

  poliser är människor?
  i tjänst så är poliser poliser, inte enskilda individer. de är tränade att klara av olika situationer, inte att vara människor.
  tyvärr så används ofta ”poliser är bara människor” rätt ofta, men enligt den information som nämndemän får så heter det ”polisens vittnesmål väger alltid tyngst eftersom de inte har någon anledning av att ljuga, samt att de är tränade att hantera de situationer de hamnar i”.
  uppenbarligen så tycker du annorlunda. och då är det självklart att polisens vittnesmål inte väger ett skit tyngre än gemene mans.

 15. Stefan skriver:

  Jag tror det gick något på TV för ett tag sedan.. där folk hade blivit filmad eller bandade . Där folk uttrycker sig om vad de verkligen tycker och tänker.
  Jag tycker Sverige är ett fegt land som inte vågar stå för det vi verkligen tycker.
  Vi har våra åsikter.. Men de är såna som endast sägs i de Svenska hemman men det är tabu att säga vad vi verkligen tycker ute.
  Jag tycker att de som hänt på Rosengård.. är otroligt sjukt som Svensk så tycker jag att vi accepterar för mycket skit. Detta är vårat land. Vill man inte acceptera eller leva efter Svenska förhållanden anser jag att man kan leva i sånt land där deras beteende accepteras (eller inte)
  Personer som aldrig jobbat med det som Polisen utsetts för har ingen förståelse.. Dessa Poliser blir ständigt utsatt för fara för eget liv för att hjälpa samhället vi övriga som sköter oss. Ja jag förstår deras reaktion och varför de säger så där.. Men tror inte att de bokstavligen tänkte göra det utan det handlar om något helt annat och endast de som jobbar inom rättsväsendet förstår detta.
  vad jag förstår har ordväxlingar varit mellan polis ”sins i mellan” och det där med ICA något var ett citat ifrån en annan person.. känns som allting vrids så himla fel hela tiden.
  Men ni som inte jobbat där eller varit med om ständigt stenkastande både mot polis och brandmän.. så förstår man inte ilskan hos personerna som blir utsatta så här.
  Men detta innebär inte att alla invandrare missköter sig. men dessa som missköter sig ”GÖR INTE NÅGON BRA REKLAM FÖR INVANDRARNA DIREKT”
  jag tycker poliserna gör ett bra jobb och ett skit jobb som många här inte ens skulle våga sig på FEGA svenskar.. är va det handlar om..
  Dessa känslor skulle folk inte ha om en person sköter sig.. och jag tror många håller med mig där.

 16. Jörgen skriver:

  Jag tycker att polisen gjorde fel. Men samtidigt tycker jag att det finns bara ett straff för det ”packet” de riktade svordomarna mot.
  Med packet menar jag inte att de är ”blattar” eller något annat liknande skällsord. Jag skiter fullständigt om de är från österlen eller ifrån något annat land. De ÄR pack som beter sig på det viset.
  Polisen hade aldrig varit på platsen om det inte hade funnits en anledning. Vi har lagar och dem skall alla följa oavset om de kommer från småland, skåne eller är invandrare. kommer man dessutom från något annat land tycker jag att man skall vara extra noga med hur man bär sig åt.
  Man är trots allt i lite av en gäst i det landet man har utvandrat till. Man skall inte behöva tåla skit, men skall inte heller bära sig åt som svin.
  Ge poliserna inre tjänst ett tag och bura in brottslingarna.
  Sluta dalta i ärendet.
  Förresten, var det någon som spelade in glåporden polisen fick i ansiktet,
  var några av dem med rasistiska inslag?

 17. Jörgen skriver:

  Förresten, dessa typer är samma typer som försöker stoppa brandkåren och ambulanspersonal när de försöker göra sitt jobb.
  I mina ögon är de inte värda ett jota som beter sig så.
  Jag är inte rasist, jag är människa med en sund syn på människovärdet.

 18. lasse skriver:

  Polisen ska genast be om ursäkt till alla världens apor,måste vara förnedrande för aporna att jämföras med patrasket.

 19. Kent Nilsson skriver:

  Skyll inte på polisrena,det handlar om politikeransvar. Vi har ett invadrar politikerförakt,inte invandrarförakt.MEN att vara ett exekutiv för politikernas vanmakt är inget som har med polisens frustration att göra.Kära politiker,ta nu ert ansvar och ut i verkligheten.Cheferna i Sverige måste ta sitt ansvar,och inte efteråt klämma i kör ”det hade vi INGEN aning om”.KGN.

 20. Olle skriver:

  Dags att börja ta itu med kollaboratörerna som försöker piska upp en storm av ingenting. De stödjer islamisterna i alla upptänkliga lägen och vill oss uppenbarligen inte väl.

 21. ia skriver:

  Jag var där igår och hörde hur vissa människor tilltalade polismän. Jag såg hur människor nästintill förhindrade polisens arbete. Det är inget ovanligt i denna stadsdel.

  Att poliser säger ‘blattejävlar’ är kanske inte riktigt lämpligt att säga, men det är inte så upprörande att man ska behöva bestraffa polismännen.

  Att invandrarkillar däremot benämner svenska tjejer ‘horor’ och svenska killar för ‘svenne’…Det är upprörande.
  Vem som helst kan sticka till Malmö högskola (IMER) och läsa de otroligt många projektarbeten om ‘svenska horor’

 22. Anna skriver:

  Min första tanke var att skriva ett långt inlägg om poliserna agerande m m. Men nej… jag nöjer mig med att skriva att; poliserna uttalande endast visar en sida som hälften av oss svenskar tänker och känner om invandrare. Men att det var direkt olämpligt och olyckligt att det fastande på band. Men det talar bara om deras intellligens nivå. Kanske borde man förlänga utbildningen och ta in lite vett och etikett på Polisutbildningen.

 23. Jens skriver:

  JOHAN!
  Ang. ditt inlägg:
  ”poliser är människor? i tjänst så är poliser poliser, inte enskilda individer.”

  När jag står i främsta ledet och får stenar, flaskor och smällare i huvudet så gör det JÄVLIGT ont på mig som individ. Som polis tyckte jag bara att det var principiellt för jävligt att ungar kastar sten på polisen, men som individ gör det JÄVLIGT ont…..!!!

  Kom inte och snacka om saker du inte förstår dig på.

 24. Robin skriver:

  Håller helt och hållet med dig!

 25. Bubo skriver:

  Ulf Sempert, den högste polischefen i Malmö ger sig hellre i lag med slöddret än att skydda och försvara sin egen personal! Han om någon måste veta att om hur än polisen agerar klagas det på dem!
  Hur vill lagstiftarna att våra lagar efterlevs!
  Går de och förhandlar de med pöbeln! Prytar på sanningen i sann opportunistisk svensk anda?
  De sade bara vad större delen av svenska folket tycker om tvångsberikningen. De har rätt som alla medborgare att ha en uppfattning! Man måste inte tycka om tvångsinflyttningen!

 26. karpstryparn skriver:

  Media tar i fallet med polismännens ”rasistiska” kommentarer upp en skitsak istället för att ta upp problemen med Rosengård, massmedias representanter lider tydligen av en ny form av hjärnblödningar.

  Jag har skrivit ett inlägg om hela händelsen samt lite annat som har kopplingar till Rosengård och invandring. Det heter ”Rasista mig hit och rasista mig dit istället för att ta upp de verkliga problemen”.
  Läs det gärna och kommentera om ni vill.

  http://www.karpstryparn.wordpress.com.

 27. madreopadre skriver:

  Detta är ju Sverige i ett nötskal – jag verkligen beundrar poliser, brandmän, ambulansförare, läkare – alla yrken där du hjälper och sätter all din kunskap behövs.

  Att dessa poliser nu har sagt detta är väl en sak men gjorde de illa dessa stackars killar i mobben som vi hörde?

  Poliserna blir sedan utplockade, varför det?

  Om inte, vad är problemet?

  De har ältat att Ulf Sempert tycker att detta nu gör att de kommit ett steg tillbaka för att håller på att bygga upp ett förtroende till ungdomarna i Rosengård – hallå!
  Ni har ju då inte lyckas så bra om detta kunde hända, de kastar stenar ju mot polisen, bränner och förstör – så hur vill folk att polisen ska vara?

  Stå med mössan i handen?

  Polisen måste få mer befogenhet att ta i med hårdhandskarna för nu funkar det inte, säger någon då att det kommer bara bli värre, hur kan de bli värre?

  Satsa mer om mobbning i skolan istället, skriv hur vissa barn får utså hån och spott.

  De som hände i Rosengård måste ju bli en varningsklocka till politikerna som styr.

  De som sitter och klagar på polisen – häng med en månad och se hur de arbetar, de får se samhället från den sidan som är sämst.

  Var tacksam att de finns, jag skulle aldrig vilja byta med dessa människor som satsar sitt liv varje dag – glöm inte att vissa av dessa har barn som vill se sin mamma eller pappa komma hem.

  En kompis till mig är polis (mörkhyad) och han fick under utbildningen klart för sig att han kommer bli spottad, slagen, kallad det ena och det andra – men det ska han ta för han är polis, vem har det så på jobbet?

  Skulle någon kalla mig något under arbetet så blir det ju något helt annat – men polisen får en massa skit, visst gör dem fel men vem gör inte det?

  Alla är ju människor.

  Straffa alla som är maskerade – punkt slut.

  Får media chans att hacka på polisen så är de framme som korpar och hackar, det blir ju smaskigt när polisen gör fel – varför är det så?

  Något som jag retar upp mig är

 28. Mia skriver:

  De flesta apor lever i mer civiliserade små samhällen än vad Rosengård är i nuläget.

  Det var om månne ett understatement.

 29. […] Poliser är bara människor Poliser är bara människor. Att de uttryckte sig olämpligt internt när de var satta under den press de var under […] […]

 30. Lars E. skriver:

  Jag har full förståelse för polisens ilska. Att dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år tröstlöst få kämpa mot kriminaliteten på Rosengård, utan att ansvariga politiker vågar göra ett smack för att förändra den ohållbara situationen som i stället bara blir värre och värre för varje år.
  Att dessutom tjänstgöra under en rutten polisledning som struntar i sina underlydandes väl och ve som t.ex. i fallet ESF-kravallerna med ordern: ”Hjälm av – båtmössa på, gör inget, bara titta på”, måste göra vem som helst vansinnig av frustation.

 31. World Traveller skriver:

  Polisen måste be dräggen från AFA och islamistsvinen om ursäkt!!! Man tror ju inte sina ögon/öron. Hur vore det om alla j-a invandrare och vänsteraktivister som bara ställer till jävelskap bad hela Sverige om ursäkt istället? Släng ut fanskapen!

 32. Peter skriver:

  Till Jens polis

  Du har betalt för det du gör. Efter 5 till 10 år i yttretjänst kan du jobba på hittegodsavdelningen eller någon annan skön tjänst på polisenmyndigheten. Du får dina 27 000 i månaden och jobbar max 4 timmar effektivt per dag. Polisfacket har ingen akassa för de vet att de har en livstidsanställning. De få poliser som blir avskedade får understöd ifrån polisfacket. för att bli avskedad ifrån polisen måste man ha betett sig väldigt klantigt. Så gnäll inte din lyxlirare.

 33. M Gren skriver:

  Med annledning av att Chefsåklagaren Kristian Augustsson har beslutat lägga ner förundersökningen. Är ytterligare ett bevis mot att polisen bör betraktas som organiserad brottslighet. Det är uppenbart att polisen i bussen satt o planerade misshandel. Då de uppenbarligen inte löper några risker alls för att bete sig som skinnheads.

  Min första tanke är jag måste försvara mig jag har ju ingen aninig om polisen har planerat att döda mig pga min hudfärg eller att jag kommer att bli misshandlad pga min hudfärg av polisen.

  Nu skall jag ut o skaffa pistol så att jag kan försvara mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: