”Fredens religion”?

Att vara kristen i Irak är inte lätt.

– En morgon i oktober förra året knackade några maskerade män på hemma hos en man i Mosul. De frågade efter hans legitimation, och när det visade sig att han var kristen sköt de ihjäl honom, berättar Hanna.

– En morgon i oktober förra året knackade några maskerade män på hemma hos en man i Mosul. De frågade efter hans legitimation, och när det visade sig att han var kristen sköt de ihjäl honom, berättar Hanna.

Är det fortfarande någon som på riktigt tror att islam är ”fredens religion”?

 

… Och en taxi rånades på Rosengård. En taxichaufför blev misshandlad utanför en bensinmack på Rosengård i Malmö. Han ska även ha blivit rånad.

… Och ytterligare en brand på Rosengård. Rökutvecklingen var kraftig när en bil brann i garaget under ett av flerfamiljshusen på Ramels väg i Malmö på tisdagskvällen. Röken syntes ut över Inre ringvägen.

http://sydsvenskan.se/varlden/article415849/Iraks-kristna-lever-under-dodshot.html

http://sydsvenskan.se/malmo/article415846/Taxi-ranades-i-Rosengard.html
http://sydsvenskan.se/malmo/article415825/Garagebrand-i-Rosengard.html

Annonser

7 Responses to ”Fredens religion”?

 1. Magnus skriver:

  Vart finns sambanden människa?Snälla sluta upp med all meningslös uppvigling av redan skrämda Malmöbor som, liksom du verkar det som, inte kan dra egna slutsatser av hur folk fubgerar, utan drar den löjligt enkla slutsatsen att alla med slöja eller grov mustasch är född fiende…

  ADM: Du gör det väldigt enkelt för dig. Sambandet är försöken att skapa ett världomspännande kalifat. De säger det själv! Läs på!

 2. Björn skriver:

  Islam är förvisso fredens religion, men när dom blir upprörda så går dom ut och bränner ned ett par kyrkor och avrättar några kristna.

  När situationen blir för obekväm i deras hemländer pga alla problem Islam och Shria skapar, så flyr dom till landet med korset på sin flagga.

  Väl här börjar dom verka för att sharia skall bli lagen även här.

  Om dom lyckas, var skall dom fly nästa gång då?

 3. Anan skriver:

  vad har Islam med rånen och bilbränder att göra? Om svenskar skulle vara lika isolerade och fattiga i ghetton skulle dem gjort likadant och dem är ju inte muslimer? vad har du att säga om Södertälje där nästan alla e kristna, dem gör bilbränder dem gör upplopp dem trakasserar muslimer dem dödar ? lägg ner din äckliga blogg jag ber dig

  ADM: …Och jag ber dig att läsa ordentligt. Om du inte förstår, fråga då?

 4. dund3r skriver:

  hahah så roligt de va att läsa…..nu kan jag resonera som så här ,han som mörda carolina 51 åringen han e ju kristen….han som mörda 8 åringen han e ju kristen e de det som menas med att vända andra kinden till lol vet du vad du som skrev de om islam e inte mer än 15 år och vänta Bush han lever ju efter biblen han´e kristen de va gud som sa till han invadera Irak hjälp de förtryckta men under processen döda så många barn kvinnor o gamla,så mång du kan vänd andra kinden till va….man kan inte resonera som människan resonerar om islam i sin blogg…tack o hej leverpastej

 5. !!! skriver:

  för fan islam har ingenting med detta att göra!!! låt oss ta ex som hitler? han lurade folket att de skulle bli rikare starkare osv vad hände? han försökte döda alla istället för att hjälpa så snacka inte skit för att islam handlar BARA OM FRED…. KRIG KOMMER FRÅN MÄNNISKOR INTE RELIGION!!!

 6. anonym skriver:

  Men herregud!! Vad har Islam med detta att göra? Dessa händelser kan ju hända var som helst, det har inte med religionen att göra. Jag undrar vad din rubrik ”att vara kristen i irak är inte så lätt” har med artikeln att göra. Det står inget om muslim eller kristen? Det står bara om ett taxirån. Eller?

 7. Amnesia skriver:

  USA bombade sönder och samman hela Irak och dödade mellan 100 000- 500 000 människor är detta kristendomen som har fått amerikanerna att göra så! Vänder man kinden till på detta sätt? Ytliga människor skapar problem, försök tänka lite djupare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: