Vad vill de?

Mycket intressant artikel i dagens SDS om de olika Kommunist/Socialdemokratiska/Vänsterpartistiska/Islamistiska grupperingar som ”ska stoppa matchen”.

Jag tänker spontant ”vilken ohelig allians” men jag kanske bara är naiv i mitt tänkande?
Att S och VP allierar sig med grupper som vill ha bort Israel helt från kartan? Eller är det även sossarnas och vänsterpartisternas målsättning? Ett klargörande från deras respektive partiledningar hade varit intressant!

Apropå attackerna i Södertälje säger Anders Bergman, historiker med inriktning på höger- och vänsterrörelsernas mekanismer.

-Om samhället inte börjar ta de extrema organisationerna på allvar är risken överhängande att våldet trappas upp.

Bergman har helt rätt. Om vi inte står upp för demokratin nu riskerar vi att förlora den. Yttrandefriheten borde vara helig för samtliga samhällsaktörer inklusive fackförbunden som exempelvis vill stoppa Citymail från att dela ut valinformation från Sverigedemokraterna.

 

http://dn.se/sthlm/vi-forlorade-allt-i-branden-1.810182

http://dn.se/sthlm/extrema-grupper-maste-tas-pa-storre-allvar-1.810173

Annonser

2 Responses to Vad vill de?

 1. Lillemor Ohlsson skriver:

  Betr. bränderna i Södertälje!

  Det här har jag väntat mig länge. Bodde ett par år i Södertälje i slutet på sextiotalet och i början på sjuttiotalet och jag bodde då ett par trappor upp på Köpmangatan och hade därför första parkett, vare sig jag ville det eller inte, till de ständiga slagsmålen mellan invandrargrupper, på den tiden mest från sydeuropa och de högerextrema raggarna.

  Visst kan gangsters vara högerextremister likaväl som de kan vara vänsterextremister och de rekryterar sina medlemmar både bland invandrare och svenskar. Tänker då främst på konflikterna mellan de så kallade Hells Angels och Bandidos.

 2. rim skriver:

  De som nu arbetar för att ställa till med en massa bråk i Malmö bör också stå för kostnaderna. Skicka räkningen till Stoppa Matchen-gänget.
  Vem finansierar alla sticks och affischer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: