Balansera rapporteringen

Släpp biljetterna Nu! Foto: PPPress

Tidningarna har skrivit mycket om DC-matchen. Men inte ett enda ord om motståndet mot motståndet.

Olika undersökningar på tidningars webbplatser visar även att en kraftfull majoritet vill just att matchen spelas med publik på läktarna.

Det vill säga de som vill att matchen spelas och att den spelas inför publik. Det finns affischer runt om i Malmö på detta.

Vore det inte läge att balansera rapporteringen lite?

poll-kvp

DN SDS SDS SDS SDS SVD  SVD SDS SDS SVD SVD SVD SVD SDS

Annonser

15 Responses to Balansera rapporteringen

 1. rim skriver:

  Klen tröst, men dock tröst, är väderleks-rapporten. Det skall tydligen bli skitväder. För övrigt håller jag med om rapporteringen och jag tycker fortfarande att stoppa-matchen gänget skall debiteras kostnaderna för bevakningen. De tycks ha mycket pengar med tanke på alla sticks de lklistrat upp. BU FÖR STOPPA MATCHEN.

 2. Refe skriver:

  På DN var det 45 mot 50 om matchen skulle spelas eller inte. På BLT var det ungefär 50 mot 50….

 3. Mikael i götet skriver:

  Men det är naivt att tro att det går att separera ett lands politik och sportutövning av landsmän från ett visst land.De som hävdar att sport och politik inte har något gemensamt glömmer att sport är en utövning som främjar kontakt mellan människor och politik är ett uttrycksmedel för hur man vill att samhället och världen skall se ut.
  De som nu anser att man ej skall protestera mot Israel för vad staten Israel dödade 1400 palestinier i Gaza där över 400 var barn, vad ansåg dessa om OS i Moskva 1984?
  De som ej anser att idrott och sport har något med politik att beskaffa brukar alltid ha en annan syn i ett annat idrottsligt sammanhang.

 4. Mikael i götet skriver:

  OS i Moskva var 1980,nu kommer jag ihåg!

 5. Jan skriver:

  Av just den anledningen som Mikael i Götet anger så skall man inte bojkotta idrottsarrangemang. Det finns igen läs ; INGEN som sitter på den absoluta SANNINGEN vad som är rätt och fel. Demonstrera gärna men kväv inte idrottsutövningen mellan nationer. Tyvärr lever de flesta idag i en svart och vit värld där det är lätt att tro att man vet vad som är rätt eller fel.

 6. Ted skriver:

  Nu är ju skillnaden den att Sovjet gick in i ett självstaändigt land i december 79. Ett land som inte hade bombarderat sovjets civilbefolklning dagligen. Så visst, politik och idrott kan inte särskiljas till 100% därför är det extra viktigt att visa sitt stöd för en demorkati omringad totalitära barbariska stater som bara vill se Israel utplånade.

 7. JohannaV skriver:

  Visst hör sport och politik ihop! Och just därför borde matchen spelas för publik!

  Utöver detta bör vi utöka kultur- och sportutbytet med Israel. Vi två länder har mycket att lära av varandra.

  Självklart ser jag gärna palestinska idrottare här, så länge de inte utnyttjar vår gästfrihet till att hetsa mot Israel.

 8. Micke skriver:

  Mikael i götet, om du nu ska prata om siffrorna i den senaste konflikten så kan du väl åtminstonde försöka hålla dig till de riktiga siffrorna och kanske också ta hänsyn till varför det blev så höga siffror som det nu blev. Även Israel-kritiska föreningar har förstått att de höga talen till största del berodde på Hamas agerande i konflikten. Så snälla läs på lite om fakta innan du går ut på bloggar som denna (som för övrigt är en av mina favoritbloggar) och skämmer ut dig när du bara för vidare de siffror och retorik som vänstern och palestinagrupperna använder sig av.

 9. Magnus skriver:

  Vattenkanoner hoppas jag på…. Då får dom gå hem och vara förkylda istället.
  Efter att ha sett medias sneda rapportering och vad demonstranterna står och säger i TV, måste jag för första gången någonsin säga. ”Idag skäms jag över att vara svensk”

 10. Harry skriver:

  Men Mikael, varför glömmer ni att protestera mot Kina, Ryssland, Serbien, ja massor av andra länder som ständigt och stundligen begår större inhumanitära handlingar?
  Israelerna hade stått ut med raketbeskjutning i 5 år, 8000 misiler som regnade ner och lamslog befolkningens liv. Detta efter att man helt lämnat Gaza. Att inte många dog berodde på sofistikerade varningssystem och skyddrum. Var fanns protesterna då? Och civilbefolkningen varnades i förväg om eventuella förestående bombningar. 400 barn kan ha dött, men inte avsiktligt mördats, varför gömmer sig Hamas bland civilbefolkningen.
  Att stödja Hamas är att stödja en islamistisk ickedemokratisk rörelse som förföljer sina motståndare med vapen, förtrycker kvinnor, förföljer homosexuella och kristna och framför allt stödjer terror, finanseras av Iran.
  En av dina bästa vänner, inte sant?

 11. Anders skriver:

  Mikael i götet: Men det är fel att idrottsrörelsen ska gå i spetsen för politiska åtgärder. Det finns ingen anledning för idrottsrörelsen att genomföra bojkotter när det inte sker på högsta politiska nivå.
  Nu blev det en halvmesyr då den inkompetenta fritidsnämnden i malmö lekte UD och den alltjämt opportunistiske Reepalu idiotiska uttalande.

 12. Möllevången skriver:

  STOPPA MATCHEN!

  ADM: In med publik istället!

 13. Stolpiller skriver:

  Kör upp en fosforbomb i röven på tennisspelarna som representerar den rasistiska staten Israel så de får smaka på sin egen medicin…

 14. Sherif skriver:

  Har Wiehe och Repalu anlänt ?

 15. anonym skriver:

  till stolpiller
  har du inte passerat alla granser for normalt upptradande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: