Ansvaret Reepalu!

16 feb 2009 Utbränd bil på Ramelsväg. Bilen brann under Rosengårdskravallerna i december men står fortfarande kvar på parkeringen. Foto: SJSD

Bil på Ramels väg. Actas verk? Foto: Foto: SJSD

Malmös toppolitiker, populisten med det stora ansvarsantagandet och som aldrig skyller ifrån sig, Ilmar Reepalu, hävdar att Herrgårdens förslumning till stor del beror på fastighetsbolaget Acta.

Han och övriga politiker som under många många år öppnat gränserna fullständigt utan en tanke på att alla de som kommer in också skall tas om hand. De har inget ansvar. Nej, felet enligt Reepalu är fastighetsbolaget! Acta skall löpa gatlopp i medierna. Smart av Reepalu och tidningarna köper det!

Om en lägenhet är dimensionerad för 4-6 personer och om det sedan bor mer än det dubbla i lägenheten så ställer det till problem.
Ventilationen klarar inte att få undan all fukt dessa personer genererar.
De duschar, tvättar sin tvätt i badkaren och hänger tvätt i sina badrum. Tvättiderna  räcker helt enkelt inte till. Därav mögel och fuktskadorna i lägenheterna.

Har Acta godkänt ett avsevärt större antal boende i lägenheterna än vad det är byggt för?
Vad jag vet så har de inte gjort det! Företrädare för bolaget har klargjort att det bor fler personer än vad som är skrivna i lägenheterna och vad som står i hyreskontrakten. Detta bekräftas även från myndigheterna.

 

Personliga erfarenheter som jag skrivit om i en tidigare bloggpost:

När jag arbetade på Rosengård så såg jag en hel del som var riktigt ruggigt.

Det kvittar hur mycket ett bostadsföretag gör när de boende inte bryr sig. Utan istället saboterar, klottrar, uträttar sina behov i trappor och källare. Det var flera gånger man kunde se boende bara precis kasta ut sina sopor från balkonger/fönster rätt ut på gården.

Tänk på att vi pratar om ett område där räddningstjänsten inte kan bege sig utan poliseskort! Då är det inte svårt att tänka sig de svårigheter andra representanter för samhället har på Rosengård!

Är man då ett privat bostadsföretag så fungerar det inte att kasta in hur mycket resurser som helst till skillnad då från ett kommunalt bostadsföretag.

– Det finns hyresgäster som brister i sin vårdnadsplikt av bostaden. Så även i Rosengård, säger företaget på ett PK-befriande sätt.

Annars skall allting bara var så vansinnigt politiskt korrekt. Det är aldrig de boendes fel. Det är alltid det stora stygga fastighetsbolaget. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan!

 

SDS  SvD SvD DN SDS  SDS  SDS

Annonser

One Response to Ansvaret Reepalu!

  1. Herje skriver:

    Reepalu är kommunist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: