-Det finns inga muslimska fanatiker i Sverige eller Europa

-Det finns inga muslimska fanatiker i Sverige eller Europa, deklarerade islamisten Basem Mahmoud. Foto: Bloggen.

-Det finns inga muslimska fanatiker i Sverige eller Europa, deklarerade islamisten Basem Mahmoud på mötet. Foto: Bloggen.

Forskare, politiker, tjänstemän och boende möttes i en paneldebatt i Tegelhuset på Rosengård i dag.

-De andra stadsdelarna i Malmö får mindre ekonomiska anslag för att Rosengård skall kunna få mer.  Ungefär så sade Eva Alterbeck stadsdelsdirektör i Rosengård när islamisten Basem Mahmoud från källarmoskén högljutt klagade på att Sverige inte satsar tillräckligt på Rosengård.

Cirka 40% mer får Rosengårds unga mer än de unga i andra stadsdelarna i genomsnitt får framkom det på mötet.
– Vi kan inte ge mer.  Samhället har inte oändliga resurser, förklarade Andreas Konstantinides, ordförande i Rosengårds stadsdelsfullmäktige.

Basem, som var på mötet som åhörare, hann även med attackera  lärarna på skolorna i Rosengård som han menade var dåliga för att de inte kunde lära ut tillräckligt bra svenska till Rosengårdsungdomarna.  

Panelen i kvällens debatt om Rosengårds framtid. Foto: Bloggen.

Panelen i kvällens debatt "om Rosengårds framtid". Foto: Bloggen.

Ammar Daoud från Islamiska kulturföreningen pratande om en ”politisk  diskriminering av muslimska föreningar” och att han kände sig ”kränkt” över att det antyds att det är muslimer som ligger bakom de ständiga bränderna.

-Det finns inga muslimska fanatiker i Sverige eller Europa, förklarade Basem Mahmoud för mötesdeltagarna.

Även om det sades en del kloka ord på mötet så var det ingen som vågade eller hade viljan att skuldbelägga andra än samhället. Det vill säga media, politiker och Svenskarnas diskriminering av muslimer. Att de som bor på området har ett eget ansvar nämndes dock i förbifarten. 

Det enda politiska parti som nämndes vid namn var Sverigedemokraterna och då som exempel på extremister som man måsta prata om.

Medverkande i panelen var: Eva Alterbeck – stadsdelsdirektör, Ammar Daoud – Islamiska kulturföreningen, Braem Sager – Räddningstjänsten, Diana Doko – bloggare på Gringo, Andreas Konstantinides – Socialdemokrat och ordförande stadsdelsfullmäktige samt Pernilla Ouis – forskare Malmö högskola. Moderator: Lars Mogensen.

SDS  SDS SDS

Annonser

10 Responses to -Det finns inga muslimska fanatiker i Sverige eller Europa

 1. Nisse skriver:

  40% mer… Kul att det uppskattas.

 2. Pelle P skriver:

  Bor inte ens i närheten av Malmö men jag anser att du fyller en viktig funktion för oss som inte är malmöbor. Tycker även att du skriver ärligt & balanserat. Gillar att du har egna bilder i din blogg. Hoppas att du får en stor läsarskara. Kommer att göra dagliga besök.

 3. robb@n skriver:

  Hitta din blogg först i dag och den tänker jag följa med stort intresse.

  Mvh robb@nBorlänge

 4. grodor skriver:

  ”Basem, som var på mötet som åhörare, hann även med attackera lärarna på skolorna i Rosengård som han menade var dåliga för att de inte kunde lära ut tillräckligt bra svenska till Rosengårdsungdomarna. ”

  SÅ FEL! Han må vara udda den gubben men han sa massa vettigt: Han sa att Rosengårds sporthall används av andra än rosengårdsungdomarna, att vi har 8000 unga men 2 fritidsgårdar, han sa att många inte klarar skolan och det svarade Andreas Konstantinides på med att många har svåra sociala situationer som gör att de inte klara skolan. Att det finns 11 000 nyanlända flyktingar från mestadels irak som inte har fått rätt psykiatrisk hjälp efter sina krigstrauman. När det var en tsunami i Thailand kunde hela sveriges psykiatriska yrkeskår komma till undsättning med dessa skiter man högaktningsfullt i.

  Att många har problem med språket och att många lärare inte har rätt kunskaper för att lära ut svenska på en sån nivå nämnde ingen.

  Sen menade han att en verklig fanatiker är något vi inte ens kan drömma om. Att de finns i mellanöstern inte här för är man så fanatisk så vill man inte ha med väst att göra. Där kan jag hålla med till viss del.

  ADM: Madrid och London eller Guantanamo-svenskarna. De var/är alltså inga fundamentalister?

 5. grodor skriver:

  ”Även om det sades en del kloka ord på mötet så var det ingen som vågade eller hade viljan att skuldbelägga andra än samhället. Det vill säga media, politiker och Svenskarnas diskriminering av muslimer. Att de som bor på området har ett eget ansvar nämndes dock i förbifarten. ”

  Också fel, Rita som hon hette och var föräldrakommunikatör förespråkade mer ansvar från invandrare själva och speciellt från föräldrarna, sedan var det någon som sa att segregation inte betyder assimillering och att många inte förstår det.

  Sedan glömde du att rädningstjänsten syd också var med och hon som satt i debatt panelen heter Braem Sager, otroligt intellingent tjej.

  ADM: Tack, har lagt till henne i listan.

 6. grodor skriver:

  jo det har du rätt i. men fanns de i sverige? Nej just det! De fanns i madrid, london och guantanamo! Skämt åsido.

  Jag tror han menade att överdriva, men jag som bott på rosengård i många år har aldrig stött på en fundamentalist.

  ADM: Faik Rustemi har jag stött på och han är enligt min mening en fundamentalist!

 7. grodor skriver:

  och så säger du att ingen vågade sskuldbelägga någon annan än samhället? Du var ju tydligen där, varför sa inte du något? Om DU låter debatten vara onyanserad som du verkar se den, ja då kan du inte heller klaga på den.

  ADM: Det finns olika sätt att debattera. Jag använder av olika anledningar pennan. Men Daoud satte nivån när han genast började tala i termer som ”muslim” och ”kränkt”.

 8. Pro Patria skriver:

  Det finns 2 st långa 9 våningshus med långsidan utåt mot den senaste brandhärden på Ramelsväg.Det finns 4 trappuppgångar i varje hus alltså 72 lgh i varje hus,144 i dessa båda tillsammans om jag inte har alldeles fel.Jag bara undrar var alla dess lägenhetsinnehavare befann sig när ungdomarna satte eld och kastade sten på räddningtjänsten.Satt dom i sina fönster och tittade på utan att ingripa mot kvarterets ungar,kanske även sina egna?
  Eller är dom så fastklistrade vid sina parabolmotagningar från hemländerna att dom inte märker vad som händer runt omkring sig?

 9. grodor skriver:

  jo men din åsikt om vad som kännetecknar en fundamentalist är väl en helt annan grej,

  ja det finns olika sätt att debattera, Ammar hade kulor nog och säga sin mening och stå för det med sitt namn till skillnad från andra (menar såklart dig om du missade min subtila pik)

  Visst har du rätt att skriva av dig och jag säger inte du ska stänga ner bloggen, dina åsikter behövs också även om jag tycker du behöver lite perspektiv.

  Sen till Pro Patria:

  Jag vet inte vad folk gjorde, men vad gör folk o svenska områden när någon blir mördad mitt på gatan? Varför reagerar ingen när en tjej blev våldtagen på en busshållsplats i malmö?

  Varför reagerar inte folk på brott överlag? Finns massvis med forskning om detta i bland annat sociologi och kriminologi som jag kan rekommendera, det mest kända är väl fallet med kitty.

  Så döm inte ut alla invandrare innan du själv stått där. Jag hade inte gått ut om det brann utifall att det inte brann i mitt hus, för det första är det farlig rök och sen har jag ett barn som behöver sin mamma och jag tänker inte riskera mitt liv för ett par skitungars skull.

  Det var allt för mig, tack för den trevliga debatten!

  ADM: Tack själv!

 10. wordgun skriver:

  Varför skall de ha mer bidrag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: