Bilder från Rosengård III

Bloggens bildföljetång fortsätter här med del 3.
Utbränd container. Foto: Bloggen

Utbränd container. Foto: Bloggen.

Klotter inne på en balkong. Fastighetsägarens verk? Foto: Bloggen.

Klotter inne på en balkong. Fastighetsägarens verk? Foto: Bloggen.

Fler bilder nedan.

Sopor slängs rakt ut på gårdarna. Foto:Bloggen.

Sopor slängs rakt ut på gårdarna. Foto:Bloggen.

Mer sopor. Foto: Bloggen.

Mer sopor. Foto: Bloggen.

<

Utslängt skräp på gräsmatta utanför hus. Foto: Bloggen.

Utslängt skräp på gräsmatta utanför hus. Foto: Bloggen.

Sopsäckar dumpade vid ett av husen. Foto: Bloggen.

Sopsäckar dumpade vid ett av husen. Foto: Bloggen.

Mer utslängda sopor. Foto: Bloggen.

Mer utslängda sopor. Foto: Bloggen.

Sopor slängs rakt ut på gårdarna. Foto: Bloggen.

Sopor slängs rakt ut. Foto: Bloggen.

Fastighetsägaren har ännu inte kunnat ta bort containrarna utanför den ökända källar-moskén. Foto: Bloggen.

Fastighetsägaren har ännu inte kunnat ta bort containrarna utanför den ökända källar-moskén. Foto: Bloggen.

Fastighetsägaren har ännu inte kunnat ta bort containrarna utanför den ökända källar-moskén. Foto: Bloggen.

Fastighetsägaren har ännu inte kunnat ta bort containrarna utanför den ökända källar-moskén. Foto: Bloggen.

Slaktad bil på Von Rosens väg mellan MKB-husen och Rosengårdsskolan. Foto: Bloggen.

Slaktad bil på Von Rosens väg mellan MKB-husen och Rosengårdsskolan. Foto: Bloggen.

Slaktad bil på Von Rosens väg mellan MKB-husen och Rosengårdsskolan. Foto: Bloggen.

Slaktad bil på Von Rosens väg mellan MKB-husen och Rosengårdsskolan. Foto: Bloggen.

Utkastade sopor. Foto: Bloggen.

Utkastade sopor. Foto: Bloggen.

Skräp utanför hus. Foto: Bloggen.

Skräp utanför hus. Foto: Bloggen.

Annonser

27 Responses to Bilder från Rosengård III

 1. Sickan skriver:

  JAG KAN ABSOLUT INTE TÄNKA MIG ATT BO I TOSENGÅRD! OCH ÄR GLAD ATT JAG INTE MÅSTE DET.

  MEN HELA MALMÖ ÄR PÅVERKAT OCH JAG VILL INTE BO KVAR HÄR LÄNGRE. MINA SKATTEPENGAR BEHÖVS SÄKERT I NÅGON ANNAN KOMMUN.

 2. Behnaz S skriver:

  Jag kan förstå dej att du inte kan bo där, men i varenda förort du går till finns nästan samma händelser. så det handlar inte bara om rosen gård. det finns fina ställen inom den områden men varför dem kastar genom fönstret det kan del vis orsaka om föräldrars uppfostrade och respekt om själva föräldrar gör så klart barnen kollar på sin mamma eller pappa och följer deras spår vettu!

  så man ska inte ha fördomar mot förorten det händer sånt på vissa rika svenska ställen oxå men det är ju att ni är så blinda eller vill alltid skämma ut oss med invandrar bakgrund. ! P.S bor i angered Göteborg =)

 3. Martin skriver:

  Till Behnaz S

  Roligt skämt 🙂
  Slottstaden och Limhanm ser ut EXAKT likadant 🙂 kanske värre!!!
  Har man ett problem får man först vara modig och hederlig genom att acceptera det sedan gör vad man kan för att kunna utvecklas istället för att framföra löjliga bortförklaringar.

 4. KrösaMaja skriver:

  Så där ser det oftast ut på platser där gästarbetare varit bosatta under en säsong. De lämnar allt kvar och reser till nya marker. De som är här som gästarbetare idag, de som man i debatten felaktigt kallar invandrare, kan inte söka några jobb och det rimligaste skulle vara om de reser hem och kommer tillbaka i framtiden om arbetsmarknaden ordnar upp sig. Däremot kan man diskutera om Sverige har behov av gästarbetare som kommer hit och skräpar ner och förstör egendom? De kan stanna hemma och de som sköter sig får komma tillbaka.

 5. SLÄPP IN MER ANSVARSFULLA O RENLIGA BALKONGKASTARE TILL SVERIGE ATT LEVA PÅ BIDRAG

 6. ArneSte skriver:

  Varför visar aldrig media denna baksida, nej hela tiden gullas det med dom här djävlarna. Stoppa dom i påsar och frakta hem dom igen som dom sopor dom är.

 7. Miriam skriver:

  Tragiskt…

 8. snickers skriver:

  Det ser precis ut som i vissa fattiga afrikanska länder.

 9. Eluina skriver:

  Inte konstigt att det ser så äckligt ut där. Det bor ju en massa människor där..svenskar som invandrare…som är arbetslösa, säkert lågutbildade och men allmän låg social status. Folk är väl uppgivna där och när man är det så gör man korkade saker som att skita ner omkring sig. Självklart är detta inget som ska accpeteras och ursäktas, men det går inte att ha sånna förortar där man klumpar ihop en grupp människor som alla har det svårt. Intergration mellan kulturer, rika och fattiga, hög- och lågutbildade är lösningen på dessa problem. Det är politiker som misslyckats.
  ADM: I dessa delar av Rosengård bor det inga svenskar.

 10. Göran Lundqvist skriver:

  Trasiga vitvaror, kaos i tvättstugorna, kackerlackor, bränder, sopberg, bilvrak, klotter, trasiga fönster, sönderslagna dörrar, fukt och mögel. Allt detta är typiskt för invandrartäta områden. Har detta ett samband med de boendes oaktsamhet i lägenheterna och områdets gemensamma utrymmen att göra? Fanns dessa företeelser innan det stora antalet invandrare flyttade dit?

  Varför råder inte samma situation i bostadskvarter med svenskar och assimilerade invandrare som hyresgäster?
  Jag tycker svaret är givet. Exakt samma utveckling ser vi i samhället i stort. Det är i dessa områden alla antirasister ska bo, alla flumpolitiker, alla vänsterjournalister, alla akademiska samhällsdebattörer med mångkultursvisioner. Alla nu ovan nämnda grupper får dessa problem att bero på oseriösa hyresvärdar och enskilda tjänstemäns försummelser gentemot de drabbade.

  Man kan bara sammanfatta det med att de boende inte kan och förstår hur man lever organiserat och civiliserat i samhället. Det är självförvållat. Det kommer att kosta så mycket pengar för bostadsbolagen att sanera att statliga medel måste skjutas till. Än en gång tas pengar från välfärden för att lappa och laga ihop konsekvenserna av invandrarnas totala oförmåga att visa respekt och omdöme för samhällets normer. Det är deras val och levnadssätt som skapar all denna misär. Oavsett vilket land de kommer till hamnar de i samma situation. Även där de är födda och kan och förstår normer och värderingar uppstår dessa fenomen. Jag är inte rasist, men om man bor i en trea och skaffar 5 barn när man är arbetslös är man inte intelligent enligt mig. Givetvis är inte lägenheterna byggda för en så stor familj. Att bo trångt skapar ohyra. Ovilligheten att själva inse att det är så bevisar bara att min teori är korrekt. Ska vi skattebetalare finansiera 5-rums lägenheter åt alla barnrika invandrar familjer? Ska bostadsbolagen införa sophämning fler dagar i veckan. Vem ska betala det? Jo hyresgästerna själva för att bostadsbolagen måste täcka upp denna merkostnad. Vem betalar hyran? Jo socialen. Det vill säga svenska folkets skattepengar. Med ökad invandring ökar problemen. För 20 år sedan var inte problemen lika stora. Är det då inte lätt att förstå att problemen bara eskalerar för varje år.

 11. Bosse skriver:

  För tjugo år sen fanns där inga nedgångna lägenheter.
  Jag vill minnas att de nu rapporterade nedgångna lägenheterna var i toppskick och hade så fortsatt varit om man inte släppt in folk med vana att bo på stampat jordgolv och sophögen utanför fönstret, folk som aldrig sett en vattenklosett eller en elektrisk spis, samt folk med en annan inställning till hänsyn och respekt för sina medmänniskor.
  Dessa lägenheter har vanskötts och vandaliserats å det grövsta av sina otacksamma innevånare, vilka med mer pengar på fickan och mer fritid till förfogande än oss för kalaset betalande skattebetalare, har mage att skylla på fattigdom och utanförskap för sitt abnorma beteende.
  Det bästa vore om de ”människorna” gjordes riktigt fattiga och brandkåren slutade att släcka deras anlagda bränder samt att polisens enda ärende där utgjordes av razzior där så många upploppsmakare som möjligt buntades ihop och förpassades ur landet med ilfart.

 12. Mats skriver:

  Men Zlatan då.. Pizzan? Muahahahaha.

 13. Hassan skriver:

  jag skäms verkligen över detta.
  Men jag vill påpeka att inte alla som bor i rosengård sköter sig så dåligt.
  Lägg inte skulden på alla invandrare som bor där(i rosengård) ,för vissa sköter sig utmärkt.
  Visst finns det de som beter sig som svin som bor där.

 14. Stefan Ali skriver:

  ni glömmir er bort att fastighetsägaren STRUNTAR i att städa !!! och då blir som det blir , jag bor i Norra sverige och jag ser liknande bilder dagligen , på gatorna , skogen , etc etc .. men det som skämmigt är att ni använder skräp för att skylla på TVÅ miljoner NYA svenskar , ni vill inte städa upp , ni vill skapa kaos och klyftor i detta samhälle , folk med konstiga idear som tror att bara den vita rasen är OK , brukar vara hatiska , suntförnuft säger att dom är bara rasistiska , NI vill leva i ett samhälle där ni bestämmer och andra är slavar , men det Glömt nu , den tiden är förbi , vi finns , vi är lika Värda och vissa Mycket bättre än dom som lägger bilder för att starta hets mellan Folk grouper

 15. nathalie s. skriver:

  ”ni glömmir er bort att fastighetsägaren STRUNTAR i att städa”

  Vafan säger du ”Stefan Ali: 18 september 2010 kl 9:37” ? Att det är okej att kasta ut sopor genom fönstret? Att andra ska komma och städa efter dig? Är du helt jävla störd i huvudet?

  Det är NI muslimer som är hatiska, ingen annan. Det är NI muslimer som beter er illa mot ALLA andra. Fy fan!!!

 16. khalle skriver:

  att hyra containrar är inte billigt, vem betalar dessa? kan man hyra garageplats i dessa när de ändå står?
  känns lite otryggt att ha bilen stå på parkeringen, skulle va bra med en container att ställa bilen i.

  helt ofattbart att Sverige är nu ett arabiskt land, ibland när man vaknar på morron händer det att man glömt. sen inser man snart att man som svensk inte passar in här

 17. […] Bilder från Rosengård III April 2009 16 comments
  55.603331 13.001303 […]

 18. Janos skriver:

  JAG BLIR FAN LEDSEN OCH GRYMT ARG när jag ser dessa bilderna. Fy Fan säger jag bara. Jag är uppväxt på rosengård mellan 1970 – 1980 och då var Rosengård ett miljonprojekt som blev en av malmös finaste och bästa stadsdelar. Jag är själv halvt svensk och halvt ungrare och mina morföräldrar invandrade till sverige 1956 tillsammans med många andra ungrare, jugoslaver och andra människor från öst pga andra världskriget. De kom till malmö och flyttade till rosengård där majoriteten var svenskar. Alla kom så bra överens och trots den stora invandringen från öst så visste alla vad ordning och reda samt sunt förnuft var. Vi skötte och tog hand om Rosengård tillsammans med svenskarna som vi dessutom blev vänner med. Vi lärde oss att uppskatta de människor som faktiskt hade bjudit in oss i sitt land och gett oss hjälp i nöden. Är detta tacken man ger svenska folket för att de tog emot oss. Är detta det arvet vi lämna över till de nya invandrare som kommit till sverige. Jag skäms över att vara utläning i sverige när jag ser dessa bilder. Givetvis är jag stolt över mitt land och det som mina morförälder och jag har bidragit med i detta land som tog emot oss när ingen annan fanns. Hur fan kan ni bete er så jävla otacksamt. Hur kan man vilja bo så i sin egen skit spridd överallt där man själv bor. Jag fattar det inte bara. Det känns som om ni har trampat på mina fina barndomsminnen om en stadsdel som var så underbar en gång i tiden. Ni måste va stolta som bidrar och stödjer detta beteende. Ni skapar ju kärleksfulla och underbara relationer till sverige och svenska folket samt till oss andra som invandrat hit genom dessa mogna handlingar. BRA JOBBAT till alla er som står för detta.

 19. Janos skriver:

  Vem fan skriver att limnhamn och slottsstaden ser likadant ut? Du måste ju vara väldigt insatt i toppografin över malmö och möjligtvis jävligt påverkad av nåt samtidigt som du varit i fel stadsdel när du trott att du varit i limhamn eller på slottsstaden. Inte ens krogsbäck eller holma och lindängen ser ut som ROSENGÅRD GÖR IDAG.
  VAKNA!!! Eller öppna GLUGGARNA. Det finns möjligtvis en eller två stadsdelar eller snarare KVARTER som kan likna rosengård. Dessa är Sevedsplan och möjligtvis några missbrukstrakter där man skiter i vilket och bara lever som man vill totalt ansvarslöst. Jag bryr mig inte om vem utan endast om VARFÖR? och vad detta ska leda till och hur det ska sluta där ute?

 20. Janos skriver:

  HAHAHAHAHA vilka idioter det finns HAHAHAHA
  Jag kan inte sluta skratta när jag läser vissa inlägg och den inkompetens jag ser där man skyller på alla möjliga ursäkter. Den bästa va nog varför svenskarna inte städar upp efter mig när jag dumpar mitt skit genom fönstret. Hahaha Ja du lär inte bli särskilt framgångsrik i samhället med den IQ poängen du har. Möjligtvis gatusopare på just rosengård så du kan städa upp din egen skit. Sverige har förmodligen varit det renaste land han varit i. Sverige har alltid varit ett fint och rent land som inte ser ut som en soptipp. Här lär man sig ordning och reda men vissa vill inte ta del i detta utan göra som de själva vill och då blir resultaten detta. Så gjorde inte utlänningarna som kom på 50-60 och 70-talet. Jag som själv e blatte måste säga att sverige är jävligt rent och fint och majoriteten av folket är verkligen inte rasister som utlänningaar brukar säga att de är. Men de kan själva säga att de svenska tjejerna är svenska horor som bara ska sättas på. Se er själva i spegeln innan ni kastar skit på landet som ger er mat på bordet och nånstans att sova. Om det nu är så dåligt här så undrar jag varför man inte åker hem? Sug på denna. Det är lätt att skylla på svenskarna men jag vet sanningen och jag vet hur snacket går även bland blattarna. Ska vi komma hit och börja kasta skit först. Såhär var det inte innan och det är inte så svårt att lägga ihop mattematiken om varför det helt plötsligt blivit såhär. Vissa har helt enkelt ingen respekt. Sen säger inte jag att alla svenskar är bra. det finns skit överallt men majoriteten här är bra så det går inte att skylla på svenskarna och att de är rasister. Hade de varit så hemska så hade ni fan inte blivit insläppta från början. Vissa hjärnor är inte realistiska eller logiska helt enkelt. Nåväl. klart slut viva la MAGYAR och SWED

 21. Baba Jaga. skriver:

  Hej jag lånar en bild från din blogg ifall det är ok? Vänlig hälsning Baba Jaga

 22. Mikael Sjödin skriver:

  Så kallade flyktingar borde tvingas gå obligatorisk kurs i hur man sköter en bostad och andra inrättningar i ett svenskt samhälle. Klarar de inte provet eller motsätter sig kraven, får de åka hem igen. Vill man kasta sopor ut genom fönstren och bränna bilar på gårdarna, behöver man inte åka till Sverige för att göra det.

 23. ddayperspective skriver:

  SVAR TILL: ”Behnaz S” (03 maj 2009 kl. 11:43)

  Lägg av vännen! Är det så synd om dig (er), är ni så deppade över svenskt ”religionsförtryck”, ”svenska hyddor”, ”svenskars kulor/bomber” och är nedskräpningen av människor verkligen ”ett svenskt problem”? Överväldigas du inte av *en väldigt farlig det-är-så-förbannat-synd-om-mig-känsla*? Snart tycker du väl att du har rätt att slå någon svensk, klippa en pensionär kanske? Vilka otroliga bortförklaringar du kommer med!!! VÄX UPP! Se moget för en gångs skull. HÄR i Sverige har du nämligen alla möjligheter – OM du vill! Alternativet är en enkel tillbaks till ”paradiset” du kom ifrån, inte sant?

 24. Mikael Sjödin skriver:

  Ja, nedskräpning är ett stort problem i sig, och utförs av alla slags invånare i olika grad och på olika sätt. Tittar man på beteenden vid nedskräpning så kan man dock se tydliga skillnader mellan pursvenskar och invandrare (främst från MENA). Efter att ha bott på många ställen i landet under de senaste 25 åren, kan jag lätt se mönstret. Titta på en sopcontainer eller soprum i ett bostadsområde med hyresrätter, så ser du direkt om det är ett invandrartätt område eller inte. Man behöver bara jämföra hur mycket skräp som kastas in i sopkärlen, och hur mycket som kastas runtomkring! Detta vet också fastighetsskötare runtom i Sverige.

 25. STFU WT skriver:

  Ca 5 ”olika” bilder(/vinklar) med samma sopor, tycker du målar upp en felaktig/överdriven bild här. Ditt budskap är tydligt(även om indirekt medlat), ”invandrare=knas”, men vad du än försöker uppnå så gör du det genom att luras.
  Men såna är ni, ni obildade efterblivna lata jävlar som hatar era liv och skyller all er misär på invandrare.
  Det är såna som er som borde packa ihop och försvinna, ni gör ingen någon nytta. Sprider en massa skit, uppfostrar era barn med hat och skev ”världsbild”. Härlig framtid era barn kommer ha – ensamma/osociala/utanför, fördummade, störda och hjärntvättade till att vara arga, att ha en ”fiende” resten av livet..
  Bra jobbat! Era pack..

 26. Jag skyller inte på invandrarna. Och jag är inte ”Ni”. Den här bloggen är ett enmansverk. Du har totalt missuppfattat syftet med bloggen.

 27. Mikael Sjödin skriver:

  STFU, du låter ju verkligen bildad och icke-efterbliven i ditt sätt att uttrycka dig! Hehe, mycket vrede som väller fram ur dina rader, men var har du fått den ifrån då – kärleken till ditt eget liv kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: