Detta är inte värdigt en demokrati

Lars Ohly med sin berömda halsduk. Foto: SJSD

Står Lars Ohly upp för demokrati för alla eller bara de med "godkända" åsikter? En hittills obesvarad fråga. Foto: Bloggen.

Sverigedemokraterna  gjorde ännu ett försök av att hålla ett möte i Malmö. På nytt fick det avbrytas när vänstern med Ung vänster i spetsen attackerade Sverigedemokraterna. Sverige är ingen fullvärdig demokrati när ett parti inte kan hålla offentliga möten utan att mötas av stenar, ägg och oljud med enda avsikten att förneka partiet sina demokratiska rättigheter. Polisen kan inte tillse att mötena kan hållas. Det är dubbelt illa när dessutom Ung vänsters moderparti är ett av regeringsalternativen.

 • Tycker Mona och s  att det är okej att bete sig på det här sättet?
 • Tycker de olika medierna att detta skall få föregå i ett så kallat demokratiskt land?
 • Vad tycker väljarna?
 • Skall inte vi få höra de olika valbara alternativen så att vi själva kan bilda oss en uppfattning om vilka vi skall lägga vår röst på?
 •  Eller skall vänstern bestämma vilka vi får välja mellan?

Jag hoppas innerligt att media som har makten att ställa Lars Ohly till svars också gör det. Och låt inte ung vänster och Ohly gömma sig bakom lögnen att det bara är vanliga medborgare som protesterar för så är det inte. Det är ett systematiskt odemokratiskt sabotage av Ung vänster. Kolla bara in den här hemsidan. där Ung vänster aktivt uppmanar folk att anmäla om man ser affischer eller annat SD-material så att de kan riva ner det.

Odemokratin sprider sig högt upp i samhället. Se bara TV4:s utestängande av enbart Sverigedemokratiska valreklam-filmer. Deras sändningstillstånd borde dras in.

Är detta demokrati?

SDS

 

 

 

Annonser

16 Responses to Detta är inte värdigt en demokrati

 1. rim skriver:

  Det var länge sedan Sverige var en demokrati. Det vi har kan väl liknas vid kräk-krati.

 2. Håkan skriver:

  Det är bra att vanliga människor sätter ner foten. Det är viktigt att det kommer fram vad SD är för ett parti och vad de står för. Och snälla, att skylla på ung vänster är lite ute nu. Det är vanliga unga människor som inte tolererar rasism och främlingshat.

  ADM: Åk till ett möte och se vilka klistermärke de sätter upp, vilka märke de har på sina kläder, vilka broschrer som delas ut och till slut fråga dem lite slumpmässigt vilka de röstar på. Och om inte det räcker gå in på http://www.nolltolerans.nu så har du allt i klartext från dem själva! Det är inte så att Ung vänster försöker dölja sina avsikter. De pissar på demokratin!

 3. Jakob skriver:

  HERREGUD!!! Kära stackars Svealanddemokraterna blev stoppade under sin ”hata invandrare”-manifestation! ORÄTTVIST!!! Ingen ska behöva stoppas från att uttrycka sina politiska åsikter!

  Undantaget Mona Sahlin, som ensam orsakat Sveriges, Europas, och västvärldens undergång. Det är helt OK att kasta Toblerone i ansiktet på henne när hon talar. MEN MOT SVEALANDDEMOKRATERNA!!!??? HJÄLP!!!

  Tillsammans ska vi Svealanddemokrater stoppa det olagliga ”Skåne” en gång för alla!!! BEVARA SKÅNE SVENSKT!!! HEIL SD!!!!!!
  (I fall ni inte märkt av sarkasmen här, får ni faktiskt gå ut i verkligheten istället för att suga av Sydsvenskans nyhetsfeed dagarna i ända.)

  ADM: Kära stalker! Som du märkt av mina bilder är jag ute i verkligheten. Min förvirrade vän: När kastade någon Sverigedemokrat något överhuvud taget. Och om du lyssnat och läst så hade du vetat att SD INTE hatar invandrare eller ens är emot invandring. Men det passar väl inte in i din snevridna världsbild?

 4. Malmö-Möllan skriver:

  Detta är vänsterns & för den delen även många andras sätt att se på demokrati – bara alla tycker som ”vi” så är det bra – helt sanslöst!

  Håkan: Dessa vanliga ”människor” (tvekar om jag ska kalla dem människor) har sina chanser som inte avbryts att säga vad det tycker – själv tycker jag väldigt illa om kommunism, men jag stör inte deras möte för det.
  Bara din mening: ”Och snälla, att skylla på ung vänster är lite ute nu” visar att du har lite att lära vad gäller politik & annat.
  Politiska åsikter är inte ngn. ”trendig grej”, inget man har för att ”vara inne” eller ngn. mode-grej.

  Jag håller såklart med ADM: Ung vänster pissar på demokratin!

 5. Fred_S skriver:

  Kommunister har aldrig varit vänner av demokrati, det vet ni väl.

 6. Malmö-Möllan skriver:

  Jakob: I detta fallet tvekar jag inte om jag ska kalla DIG människa eller inte!

  ”Suga av Sydsvenskans nyhetsfeed”???

  Jo, djur har väl också rätt att leva & vräka ur sig vad som helst…eller? Jag är tveksam…

 7. Mattias skriver:

  Ett parti som i Skåne talar sig varma för nationalstaten och dess heroiska krigarkungar bör tystas med alla medel. Det är illa nog att man i skolan får lära sig om Gustav Vasa istället för Christian II. Den svenska propagandan har fått alldeles för många skåningar att glömma bort sin historia.

  Tiotusentals skåningar, blekingar och hallänningar har dödats av svenskarna. Hur många har dödats av invandrare?

 8. Yunis skriver:

  Så det var bra då att ingen stod emot Nazisterna i Tyskland på 20-talet? De valdes ju ”demokratiskt”? Så vi ska inte stå emot när rasism och hat försöker ta sig in i parlamenten maskerade i kostym och bakom vita tänder? Så vi ska inte stå emot när man uppfinner nyspråk som ”svenskfientlighet” för att slippa uttala sin rasism, sin homofobi och sitt hat för allt som är annorlunda? Vi tänker stå emot alla rasister, homofober och andra hat-ideologier, vare sig de uttrycks på torg eller i bloggar!

  Dessutom förvränger du situationen – motdemonstrationer är grundlagsskyddade i Sverige, och behöver inte tillstånd. Åsiktsfrihet gäller, men inte frihet från kritik och motdemonstrationer för människor som genom sitt blotta partiprogram borde dömas för hets mot folkgrupp!

  ADM: .. eller kommunisterna. Hur många mördade Stalin? Och du kan väl knappast jämföra kritik mot invandringspolitiken med det som hände i Tyskland? Att förhindra ett parti att hålla möten kan aldrig vara demokratiskt. LÄS PÅ!

 9. Yunis skriver:

  Det som är odemokratiskt är rasismen och homofobin. Rasism och andra hatideologier är inte åsikter, de är direkta uttryck för attack på allt vad sann demokrati är – genom sin blotta retorik uttrycker man ju den odemokratiska åsikten att inte alla människor är skapade med lika värde och rättigheter. Hets mot folkgrupp är förbjudet i Sverige – det borde rimligtvis sträcka sig till ett parti vars hela värdegrund är en illa maskerad rasism och ett hat mot allt som inte är vitt, etniskt svenskt, heterosexuellt och kristet.

  ADM: Fast det du beskriver är inte Sverigedemokraterna. Läs SD:s program.

 10. och vad tycker Yunis om islamisterna ?
  Islam ?
  Jihad ?
  Hamas ?
  Hizbollah ?
  Al-Qaida ?

  Attack på allt vad demokrati är ?

  Dom finns i Sverige oxå ,och i Malmö i synnerhet !

 11. Hmm skriver:

  Till Malmö Möllan apropå följande citat

  ”Bara din mening: “Och snälla, att skylla på ung vänster är lite ute nu” visar att du har lite att lära vad gäller politik & annat.
  Politiska åsikter är inte ngn. “trendig grej”, inget man har för att “vara inne” eller ngn. mode-grej. ”

  Jag vet inte om jag missförstått något här. Sverigedemokraterna är väl ett relativt nytt parti? Kanske lite yngre än vänstern ivf? Vill inte vara petig här men politik är definitivt trendkänsligt – det är därför valdelatagande och vad man röstar på skiljer sig från val till val. Just nu röstar ju många på SD, kanske för att det är trendigt, kanske till och med en modegrej inte vet jag men klart är att politik är känsligt för trender. Själv röstar jag olika i varje val beroende på vilka kandidater som finns och det har pendlat mellan socialdemokraterna, vänstern och nu senast miljöpartiet. Jag har funderat på Folkpartiet flera gånger då jag inte ser liberalismen som något dåligt men tyvärr har de haft alldeles för konservativa kandidater de senaste åren. Det går ju en trend genom höger partierna att vara värdekonservativa vilket jag inte uppskattar.
  Att störa ett politiskt möte kan man även som högerpolitiker försvara precis lika enkelt som en vänsterpolitiken. Det handlar om en mänsklig rättighet att få säga vad man vill – mötesfriheten är inte en grundlag däremot är att få säga vad man vill något alla har rätten att göra.
  Hoppas alla får en bra dag – nu ska jag sova!

 12. Gustav skriver:

  Här kommer några skrikande vänsterapor och tycker att det är rasism när man vill ha en annorlunda invandringspolitik. För helvete. Invandring är också politik. Folk har rätt till att tycka att invandring är fel. Folk har rätt att tycka att folk från andra kulturer är för olika för att anpassa sig. Detta är inte rasism och verkligen inte om personerna inte ens har anlänt till landet än.

  Integration är något som socialdemokratin misslyckats med utan att ens försöka. Det är 40-talisternas och 50-talisterna som tjänat på denna misslyckade invandringspolitik. De har säkert fått fickorna fulla av cash medan välfärden har gått rent åt helvete tillsammans med massinvandringen. Det är klart att politkerna fortsätter för att göra samma sorts profit på massinvandringen. De får pengar och kan leva gott medan huvudandelen av deras väljare får uppleva det dåliga med deras beslut.

  Jag ogillar skarpt alla vänsterlallare som tycker sig ha rättigheter att läxa upp folk som tycker annorlunda än de själva. Som tur är verkar det som att de gräver sin egen grav med hjälp av våldsamma motdemonstrationer och oklara anklagelser om rasism.

 13. World Traveller skriver:

  Haakan, Jakob, Yunis och oevriga jihadister – Det naermaste nazismen man kan komma idag aer Islam, som dessutom var nazisternas allierade under 2a Vaerldskriget. Islam idag aer ett stoerre hot aen Nazi-Tyskland paa 30-40 talet. Sen finns det naagot som heter demokrati ocksaa men dom lektionerna verkar ni ha missat i skolan. Ni var vael upptagna med att vandalisera och misshandla oliktaenkande.
  Jag laeser paa nyheterna att 700 personer i Vaennaes demonstrerar till stoed foer muslimska vaaldtaektsmaen.
  Naer ska ni demonstrera till stoed foer de svenska tjejer som har faatt sina liv foerstoerda vid gruppvaaldtaekter? Jasaa aldrig. Jaha dom faar skylla sig sjaelva. Jasaa, det aer ett litet pris att betala foer maangkulturen.
  Foerresten varfoer kallar ni Islam maangkultur? Islam aer vael saa laang ifraan maangkultur man kan komma.
  Haakan – jag saag att du kommenterade paa Fria Nyheter att du oenskade att ett gaeng ”krigare” skulle komma och jaga bort svenskarna i Vaennaes, men du skrev inget mer sen naer andra kommenterade att dina ”krigare” brukar goemma sig bakom kvinnor och barn naer det boerjar smaella.
  Nu ska jag ut i terraenglaadan en stund. Vem vet, jag kanske traeffar paa naagra ”krigare” och daa kan dom faa snacka med Heckler & Koch. Vi har haft 6 st sjaelvmordsbombare haer de senaste 2 maanaderna. Vilka jaevla idioter. Haakan, Jakob, Yunis och Co, vet ni inte om att de 72 jungfruarna ni blir lovade aer getter?

 14. Christian skriver:

  Det är Sveriges -minoritet- som stör torgmöten, vänstern har aldrig varit stor i Sverige som tur är. Det är solklart att det är fjuniga vänsterungdomar som står bakom sånt här. Det är typiskt vänsterbeteende att inte låta folk bilda sig en egen uppfattning utan istället försöka tysta ner alla oliktänkande. Som någon skrev här tidigare så motverkar de sitt eget syfte, majoriteten läser om vad som händer i media och stör sig på det.

  Jag vet vart min röst går, mycket tack vare att extrem-vänstern fått mig att öppna ögonen vilken typ av samhälle jag absolut inte vill leva i. Kalla det en missnöjesröst, det är ungefär vad det är. Jag är inte helt nöjd med SD’s program men det är jävligt mycket bättre än alla andra partier som försöker tiga ihjäl vissa problem vi dras med i samhället. Dessutom kommer vänstern reta sig på om SD gör bra ifrån sig i valet. Win win.

 15. Svensk Invandrare skriver:

  Till Yunis!

  Om du tror att det bara är blonda svenskar som är trötta på problem i Malmö och Sverige, och din felaktiga prognos på vad SD står för, så tänk igen. Min familj kom Sverige för 30 år sedan och har anpassat sig efter dess lagar och värderingar. Vi har fortfarande vår kultur kvar och skäms inte för den men det finns inga som helst ursäkter för den missär som vänstern skapat i detta land. Mina föräldrar funderar skarp på att flytta tillbaka till sitt hemland då det ”förlovade Sverige” inte är vad det en gång var.

  Det har varken med rasism, homofobi, eller hat att göra.

  Utan en misslyckad politik från er sida.

  Det kommer att visa sig om tio år då era traditionsröstare inte är i livet (bye-bye sossar).

  Och när kastade du sist en sten i huvudet på en Kristdemokrat som är ”homofob”?

 16. Malmö-Möllan skriver:

  Till Hmm:

  Att Vänsterpartiet (tidigare VPK) är ett äldre parti än S.D. är jag fullt medveten om – att jag har påstått ngt. annat, eller liknande, förstår jag inte var du har fått från.

  Visst politik är trendkänslig, det är ju precis det jag menar!

  Politiska ÅSIKTER däremot är inte trendkänsliga, inte mina i.a.f!
  Att sedan samma parti ändrar ståndpunkt efter vad som är ”inne” för tillfället beklagar jag djupt!

  Om mötesfriheten är en grundlag eller ej, vet jag inte, men jag får lita på dig.

  Åsiktsfrihet har vi, och det är jättebra, men civiliserade människor borde väl då också ge andra rätten att säga vad de tycker, med eller utan grundlag, vilket inte skedde i detta fallet.

  Hoppas att jag har förklarat mig så att du förstår vad jag menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: