Kampen fortsätter på Rosengård

Bilbrand på Thomsosn väg den 23 maj. Foto: Bloggen.

Bilbrand på Thomsons väg den 23 maj. Foto: Bloggen.

Och för de som trodde att lugnet åter råder på Rosengårds gator kan bloggen rapporterar om ytterligare bilbrand i området i natt. Den här gången på Thomsons väg.

Avspärrningarna är av tillfällig karaktär men förhoppningsvis tillräckliga för att stoppa brännarna när Polisen släpper på sin 24/7-bevakning. Foto: Bloggen

Avspärrningarna är av tillfällig karaktär men förhoppningsvis tillräckliga för att stoppa brännarna när Polisen släpper på sin 24/7-bevakning. Foto: Bloggen

Polisnärvaron är fortsatt hög 24 timmar om dygnet. Trots det inträffar det med regelbundenhet nya bränder, små som stora, hela tiden i stadsdelen.

Media rapporterar endast  en bråkdel av allt som händer. Emellertid har bränderna och stenkastningen minskat men inte på långa vägar upphört. Stämningen är frustrerad både hos Polis och de boende.
Det ligger och pyr och på Shell-macken har man till slut nu satt upp staket runt släpen. Avspärrningarna är av tillfällig karaktär men förhoppningsvis tillräckliga för att stoppa brännarna när Polisen någon gång släpper på sin 24/7-bevakning.

Och under natten till måndag brann det tre nya bilar på Rosengård. Den första bilen började brinna på Bennets väg, den andra på Cronmans väg innan det var dags för ytterligare bilbrand på Bennets väg.

Fått nog? Rösta den sjunde juni!

Bilbrand Thomsmsons väg 23 maj 09 002 

Thomsons väg Foto: Bloggen

SDS SDS SDS SDS SDS SDS SDS

Annonser

11 Responses to Kampen fortsätter på Rosengård

 1. En bro för buset skriver:

  Det verkar som om positionerna fn är en smula fastlåsta.

  Däremot, att vissa börjar skjuta vilt med automatvapen mot polisen bör tolkas som om att de nuvarande åtgärderna var helt nödvändiga och att fler åtgärder längs samma linjer bör följa i deras ställe.

  Det var helt enkelt värre än vad många trodde, Sverige kan inte ha en ö där privatpersoner med automatvapen regerar. Frågan är alltså vad som behöver göras för att situationen skall upphöra och om det går att genomför på ett år eller på två.

  En aspekt av frågan är såklart att de personer som deltar i konflikten eventuellt anser sig stå med ryggen mot väggen och inte har någon annan stans att ta vägen. I så fall bör Sverige, svenskarna & de nya svenskar som hellre ser ett samhälle utan vapen, rån, hot etc etc, dvs de företag, familjer, föreningar, folkrörelser och församlingar som vill ha det fredliga, ordnade Sverige tillbaka slå sina kloka huvuden ihop för att bygga en gyllene bro åt buset.

  tex
  http://www.ohrd.wisc.edu/onlinetraining/resolution/bestgoldenbridge.htm

  dvs
  Om inte buset har en plats dit de kan retirera och ”save face” måste samhället slå dem i grunden för att bli kvitt dem.

  En annan utväg är att buset får ett tillfälle att retirera till en plats som ser snygg ut för de som bryr sig (hangarounds etc). Kanske är det hamnarbetarjobb i sydafrika eller något annat, frågan är öppen.

  Det är dags för just de grupper som vill ha ordning att fundera på den plats till vilken buset som skall sluta begå brott i Sverige skall retirera till under mer eller mindre prestigefyllda former?

  Det finns såklart andra förslag som tål att övervägas men jag tror att detta är ett av dem.

 2. En bro för buset skriver:

  Eller så räcker det med två månader.

 3. Malmöemigranten skriver:

  Innan Malmö går under och blir ett nytt Gaza skall ni göra som jag. Flytta från Malmö. Hur länge kan politikerna försvara detta ”skit” när fler och fler människor med jobb, lön och skatteinbetalningar lämnar Malmö.
  När vi alla anställda lämnat Malmö. Ilmar Reepalu, hur skall du då finansiera leken med flyktingströmmarna?

 4. Sofia skriver:

  Ja, det går åt helvete med Sverige, det nya Frankrike.

 5. Seriös skattebetalare skriver:

  Jag välkommar gärna människor till det svenska samhället om de är seriösa och hederliga. Det svenska samhället har garanterat ett brett utbud av olika erbjudanden för att bli en medborgare som är del av samhället. I första hand kan barn och ungdomarna plugga på grundskolan för att gå en grund till att gå vidare till yrkesutbildningar på gymnasienivå som i som även kan ligga till grund till vidare studier på universitetsnivå. Därför är det oerhört märkligt att invandrare anser att svenskar är rasister så fort man som svensk berättar vilket fantastiskt land sverige är bara man vill ta sig i kragen och sluta komma med förolämpande kommentarer som om att det är super jobbigt att plugga och jobba för att socialbidrag kan anses som ett bättre alternativ. Samt tro inte att allt är serverat i ett koncept med färdiga lösningar där man tror att folk ska accpetera vilket beteende som helst.

 6. Konungen skriver:

  Ett svenskt Rosengård är inte en fråga om rasism.

 7. Skeåning skriver:

  Jag strö kollade igenom lite debatter på Malmö kommunfullmäktige hemsida. Där kan man se debatterna för några år tillbaka. Socialdemokraterna med Reepalu i spetsen argumenterade på exakt samma sätt om bränderna då som man gör än idag. Exakt samma tjaffs om åtgärder som nu ska minska bränderna, detta i flera års tid, exakt samma argumentation, att nu har man minsann tagit tag i detta, nu kommer resultat. Det har inte hjälp ett smack. Tvärtom vet vi ju att det eskalerat för varje dag, och idag är det förödande. Detta är vänsterkartellen i Malmö samt socialdemokraterna som har styrt längst ytterst ansvariga för. Det kommer fortsätta rent ner i avgrunden för det finns ingenting som tyder på att Reepalu och vänsterkartellen vaknar upp och inser vad man har att göra med, utan man kommer fortsätta i samma anda som bidragit till att detta fått eskalera ända tills de röstas bort. Måtte Malmöborna skicka ut Reepalu med rumpan före i nästa val.

 8. Robban, Malmö skriver:

  Ja, snart blir det nog ett undantagstillstånd i Sverige.

 9. zer0 skriver:

  🙂 var det verkligen oväntat?

  http://sydsvenskan.se/malmo/article434845/Inget-intresse-fran-foraldrarna.html

  Jo, satsa mer skattepengar på Rosengård. Fy FAAAAN!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: