Svenskar på två sidor

Heja Sverige! Vilken underbar första halvlek. Vilken underbar seger.

Tänkte ta tillfället iakt att raljera lite kring dessa bortasupportrar som vi ska tycka är lika mycket svenskar som oss svenskar. Jag menar inte att de skulle vara sämre på något vis.  

Jag tänker på de nya svenskarna som på alla sätt visar var de har sitt hjärta och själ när deras gamla nation möter Sverige i någon idrott. Inget direkt fel i detta. Jag hade gjort detsamma om rollerna var omvända. Förhoppningsvis inte lika aggressivt som den Sebriska klacken som öste in mynt och annat i syfte att skada den svenske målvakten. Klart är i alla fall att de inte såg svenske burväktaren Johan Dahlin som en landsman.

Den nya svenska befolkningsstrukturen visar på brister när det handlar om samhörighet. Det finns ingen homogenitet längre. Vi har inte samma historia eller samma förfäder. Vi strävar inte mot samma mål och vi har i många fall helt skilda kulturer. Vi delar inte kärleken till det svenska och Sverige.

Etablissemanget, det politiska och massmediala, försöker tvinga oss med sina olika stämplar och svartmålningar att tycka att de är lika mycket svenskar som resten av oss. Men det är de inte. Hur kan de vara det?
Vi kan kalla de för svenskar hur mycket som helst men om de inte känner sig som svenskar så de det inte heller.

 Avslutar med ett citat:  

“Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”
Tage Erlander 1965, f d svensk statsminister och socialdemokrat.

SDS SDS SDS SVD DN

Annonser

4 Responses to Svenskar på två sidor

 1. Iris skriver:

  Bra skrivet!

 2. derikonja skriver:

  Ma jebem ti ja malo mater,

  Jag är född och uppvuxen i Sverige, jag skulle ha mycket mer kärlek till Sverige och vara svensk om jag slapp sådana smygrasister som du!

  ADM:Kära Alexandra! Angående din första kommentar, något otrevligt om min mamma på slovenska, svarar jag dito. Jag hoppas att du inte pussar din mor med den smutsiga munnen. Men intressant om att du skulle ha mer kärlek till Sverige om bara inte svenskar som älskar Sverige fanns.

 3. Eva skriver:

  Mycket bra skrivet (inkl. ditt svar till den Sverigefientliga blivande exporten derikonja)!!!

 4. Suzanne skriver:

  En svensk står vid sitt ord (på svenska) och tar ansvar för sina handlingar. Annars är man inte svensk alternativt annars är man kriminell. Så enkelt så!
  En svensk vill inte ligga andra till last utan klara sig så gott man kan på egen hand, ta sitt eget ansvar och inte lasta över på någon annan, känd eller okänd (skattebetalare). Sedan spelar det ingen roll alls var man är född.
  En svensk är medvetet eller omedvetet en andlig varelse som i sin utveckling gått förbi prästerskapens förtryck och tänker/känner själv vad som är rätt eller fel.
  En svensk har insett att man inte behöver ligger på sina världsliga knän och be till en högre makt – det är tanken som gäller.
  En svensk beklagar att inte alla kan inse dessa ting utan fortsätter indoktrinerade av sin omvärld.

  ADM: Bloggen instämmer till fullo. Bra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: