Muslimer rasar i Tyskland

Nu rasar muslimerna i Tyskland. Anledningen är att fotbollslaget Schalke 04:s nya tränare Felix Magath sjöng klubben 85 år gamla klubbhymn.

Nedan hämtat från Aftonbladets fotbollsblogg Bank och Niva.

Häromsistens besökte Schalke 04:s nya tränare Felix Magath klubbens årsmöte, och häpnade av medlemmarnas engagemang. Han förvånades också över att han förväntades sjunga klubbhymnen ”Blau und Weiss, wie lieb’ ich dich”, men fann sig snabbt.

– Jag tycker inte att jag skötte mig så illa, säger han i en intervju med Süddeutsche.

Det Magath inte visste var att han därmed var på väg att landa mitt i en upprörd teologisk storm. Den 85 år gamla klubbhymnen innehåller nämligen stroferna ”Mohammed war ein Prophet, der vom Fußballspielen nichts versteht” (fritt översatt ”Muhammed var en profet, som om fotboll ingenting vet”) – och nu har de mer extrema delarna av det tyska muslimska samfundet vaknat.

Det har protesterats, det har dundrats, det har hotats med sanktioner och bojkott. Nu har till och med Aiman Mazyek – generalsekreterare för det normalt sett sansade Muslimska rådet – fått lov att gå ut med den officiella hållningen:

– Jag hör ingen ondska eller direkt blasfemi, men den reflekterar inte heller respekten som vi muslimer väntar oss gentemot vår profet. Formuleringen kan sticka i ansiktet på folk, i synnerhet så snart inpå den hemska händelsen i Dresden (där en gravid kvinna muslimsk kvinna mördades med 18 knivhugg av främlingsfientliga skäl den 1 juli). Om Schalke-ledningen ser det ur det här sammanhanget, så tror jag att vi ska kunna närma oss varandra. I nuläget vill vi inte se sången förbjuden, bara få bakgrunden förklarad.

En talesman för Schalke är mer korthuggen:

– Vi har instruerat en islamsk akademiker att analysera saken noga. Innan det är gjort har vi inga fler kommentarer.

 Bloggen tycker: Det slutar aldrig. Vilken annan grupp kommer till ett land och vill svartlista ett fotbollslags klubbsång eller kräver en förklaring om vad som menas med den? Tänk var vi är om 10-20 år när den muslimska delen av befolkningen är mångfaldigt större än idag. Vad gör vi då?

Dagen

Annonser

3 Responses to Muslimer rasar i Tyskland

 1. En grillad med bröd skriver:

  Medeltidsfolket borde vakna upp och inse att de lever på 2000-talet.
  Tyvärr lär det inte hända under överskådlig tid.
  Det är vi som ska ta hänsyn och uppskatta vårt mångkulturella Europa.
  De ska fortsätta känna sig kränkta över exakt allt!

  Nej fy fan, låt muslimerna rasa. Rasa ut ur Sverige och europa.
  Rasa tillbaks till sina medeltida u-länder.

 2. rim skriver:

  Finns det någonstans där muslimer inte ställer till det?

 3. skånskan skriver:

  varför har ni flytt från länder som har allt det ni vill ha, stränga regler för vad som får sägas och skrivas, heltäckande klädsel för kvinnor, piskrapp, stening och andra straff för kvinnors otrohet, fatwa mot Musse Pigg, förbud mot kristendom i skolor, samt sexualundervisning, förnekande av judeutrotningen(ett av historiens största brott mot mänskligheten)!
  Finskor som kommer hit och hävdar sina muslimska rättigheter, varför, är det för att man inte tillåter sådant i hemlandet Finland?
  Det finns plats för er i hemländerna, nu när ni skaffat er utbildning och pengar i Sverige, res hem och dela med er till era egna, här har ni gjort ert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: