De etablerade darrar

En anledning till Sd:s höga siffror?

En anledning till Sd:s höga siffror? En av bloggens bilder från Rosengård.

Sverigedemokraternas 5,6% i Aftonbladets väljarundersökning ger eko bland de etablerade.
Sydsvenskan ägnar hela huvudledaren, plus en analys längre in i tidningen, till att försöka bortförklara undersökningen.
Deras huvudargument mot Sd är dock en skamlig direkt lögn: ”För trots ideologiska skillnader förenas riksdagspartierna av något väsentligt som SD saknar: insikten om att människovärde inte har något med etniskt ursprung att göra.”, skriver SDS.

Inte någonstans finns det ett belägg för deras påstående. Läs SD:s partiprogram eller försök hitta någon företrädare i SD som uttalat något som ens liknar det som SDS försöker tillskriva SD.  Rätta mig om jag har fel!

SDS SDS HD DN SVD Dagen

Annonser

3 Responses to De etablerade darrar

 1. Fredrik skriver:

  Du har fel så här kommer rättelsen.

  ”På det viset. För Åkesson är ”svenskheten” en varm värdegemenskap som gör att man förstår och trivs med varandra. Och han känner den tydligen med Jackie Arklöv, men inte med Vreeswijk, Sabuni eller med mig. Förstår han vad han säger? Jag gör ett sista försök. Han har sagt att Laila Freivalds uppfattar han som svensk, fast hon faktiskt är invandrare från Lettland. Så varför är han inte beredd att erkänna Nyamko Sabuni, som också kom hit som barn, som lika god medborgare?

  ”Jag känner inte att jag vill göra det, helt enkelt.”

  Han säger det två gånger, så det är ingen lapsus.”

  Maciej Zaremba, ”Vem äger flaggan”, Klippt ur intervju med Jimmie Åkesson. DN, 2009-03-10.
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vem-ager-flaggan-1.816901

  ADM: Du blandar ihop det. Åkesson säger inget om att andra människor skulle vara sämre än svenskar eller ha ett annat människovärde. Alla är inte svenskar, araber eller italienare!

 2. Skeåning skriver:

  Att man gör sånna utspel som i sydsvenskan vittnar om stor arrogans. Tror man verkligen att man kommer undan med sånna lögner idag? Läste en artikel i SVD idag där man skrev att SD bryter en hederskodex som de sju riksdagspartierna inte gör, dvs att inte tala sanning. Man försökte framställa SD som ett parti som hela tiden slänger ur sig lögner. Man tror visst att folk är hur dumma som helst. Det vittnar om förakt mot folket. Det kommer dock, när man fortsätter med denna taktiken att framstå med tydlighet vilka de verkliga lögnarna är.

 3. Suzanne skriver:

  Det börjar bli lite svårt med dessa förkortningar … SD, SDS, SVD … SD:S, SKD, …

  Jag undrar om inte Sydvenska Dagbladet Snällposten snart borde byta namn för att inte förväxlas med SD. Ja, de kan ju inte ta bort Snällposten – detta gammaldags påhäng med rötter i tyskan! – för då blir det samma initialer.

  Det känns annars som en David-Goliat-kamp – de stora drakarna och etablissemangspartierna mot rättvisepartiet SD. Och hopplösheten breder ut sig bland folk … förvirring, kaos … och det är precis vad politikerna vill. Det innebär status quo – ingen förändring, alla röstar som de gjorde för 20 år sedan.

  Räkna med att den största delen av svenska folket har för vana att vakna upp alldeles för sent. Zombiernas återkomst vid valurnorna …

  Det enda är väl att agera och hålla tillbaka i småkommunerna så att de stora stjälper i sitt eget kaos.

  Tyvärr måste vi inse att alltför många unga med höglönejobb och bristande erfarenhet och översikt inte ägnar tillräcklig tid för politisk begrundan.

  Jag ser i min närhet: Här gäller resor, bilar, kläder, parties och förvirrande droger. Det är fult att vara fattig och inte kunna spendera – egna pengar eller lånade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: