Hur toleranta ska vi vara?

Läs nedan artikel i SDS om vardagen i för kvinnor i muslimska länder. Är det sånt här vi skall vara toleranta mot? Sådant vi skall tycka är lika bra som våra egna värderingar?

Citaten nedan från Wajeha al-Huwaider, kvinnlig saudisk journalist, författare och människorättsaktivist.

”Män har laglig rätt att gifta sig med flickor som bara är sju, åtta år. När en 8-årig flicka blev bortgift med en 50-årig man la jag ut en video mot barnäktenskap på youtube med barn och tonårsflickor som protesterade mot att bli bortgifta.”

”… för en tid sedan en 70-årig man med en nio­årig flicka i Jiddah. Hennes pappa hade sålt henne för 4 000 dollar.”

” Alla vet att kvinnor saknar rättigheter i Saudiarabien. En del tror vi har det som kvinnor i andra utvecklingsländer, bara aningen sämre.

Sanningen är att villkoren för kvinnor i Saudiarabien är sådana att de flesta i väst knappast kan föreställa sig dem. ”

” Kvinnor i Saudiarabien får inte gå ut utan abaya, en ful svart kappa som vi måste ha på oss ovanpå våra vanliga kläder. Gissa hur härligt det är när det är 40 grader varmt. Saudiska män klär sig alltid i vitt.”

” När jag var sju band min lärare ihop mina ben och slog mig med en käpp när hon fick veta att jag spelat fotboll med pojkarna. Sen fick jag sitta still i bänken en hel dag utan att få gå på toa eller dricka en droppe vatten. Kvinnor tvingas till totalt beroende av män. Men män kan ge efter för alla sina lustar.”

SDS SDS  SVD SVD
AB AB

Annonser

4 Responses to Hur toleranta ska vi vara?

 1. Micke-Malmö skriver:

  Ni borde utbilda er lite till. Att detta sker i vissa muslimska länder har inte med islam att göra.
  Det är inte islam som kräver att män behandlar kvinnor som skit.
  Finns många muslimska länder som inte behandlar kvinnor så här. Det närmsta vi har här är väl Turkiet. Ett sekulariserat land med en befolkning på ca. 98% muslimer.
  PS. Varför kopplades detta inlägg med ämnet Rosengård? Jag ser tyvärr inte kopplingen.

  ADM: Läs då lite längre ner i bloggen. Läs om källarmoskén. Läs på om kopplingen Islam/barnäktenskap. Det handlar inte enbart om religionen utan även om traditioner. Oavsett vilket, jag vill inte ha dessa avarter här i Sverige! Jämlikhet är viktigt. Kvinnor skall inte förtryckas!!

 2. Skeåning skriver:

  Micke-Malmö

  Du borde utbilda dig lite om islam, påståendet att kvinnan inte får behandlas som skit enligt islam är absurt.
  Utdrag ur koranen:
  Kvinnornas Sura: En kvinna skall vara lydig, tystlåten och förtegen – om hon stör er, lämna henne ensam i sin säng, tukta henne. Allah är stor och upphöjd.
  Jag kan plocka fram hur mycket som helst sånt här från koranen. Sedan att det finns ”moderata muslimer” som anpassar sig något bättre än andra stora mer extrema grupper grupper är en annan sak. Det finns inget moderat islam.

 3. […] rekommenderar henne att läsa: Hur toleranta ska vi vara? Men det är nog inte lönt. Fundamentalister går det inte att prata med. Inga argument biter på […]

 4. Bengt Lundström skriver:

  Artikeln får mig att undra: Hur många % av de unga, tvångsgifta muslimska flickorna skulle i stället vilja leva ett fritt, självständigt liv? Finns det enkäter gjorda om detta? Eller vill de leva beroende, under förtryck?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: