Detta är inte okej

Tre slöjbeklädda flickor med manligt övervakare. Sverige 2010!

Hur toleranta ska vi vara? En man kränker en kvinna och får skadestånd!
Ska man kunna bete sig hur illa som helst så länge man bara kan åberopa religiösa orsaker?

Sverige är och ska vara sekulariserat. Att nedvärdera och kränka kvinnor kan och ska aldrig accepteras oavsett vilken religion man tillber.

DN SVD SDS

Annonser

6 Responses to Detta är inte okej

 1. maria skriver:

  Kränkningar är inte OK, men den stora frågan här är vem som kränkte vem. Detta verkar inte vara helt klart så något skadestånd pga kränkning ska defintivt inte betalas ut. Anledningen till att mannen inte fick praktikplatsen var heller inte pga detta enligt företaget, utan helt andra skäl. Kommunikationen mellan företag och arb förmedling måste ha varit ganska usel.
  Tycker dock att man ska kunna slippa skaka hand om man nu inte tycker om detta. Smittorisk t ex.

 2. Debattören skriver:

  Denna dom har ingen som helst förankring i svenskt rättsmedvetande. Inte heller något berättigande i ett civiliserat samhälle. Domstolar och myndigheter ska aktivt medverka till sekularisering. Detta farliga prejudikat kommer att utnyttjas flitigt vilket kommer att väcka folkligt vrede. Grattis SD. DO jobbar för er. Högre rättsinstans: VAKNA! Tidningarna då? Både DN & SVD rapporterar men bägge tog bort möjligheten till läsarkommentarer. Fega redaktörer! Ni skulle aldrig våga visa en karikatyr…

 3. Magda skriver:

  Man är på sitt arbete i egenskap av sin profession o INTE sin konfession!

  Tänk om alla skulle utöva sina religioner på arbetet….då får vi stenade kvinnor, levande begravda flickor(se Turkiets 16-åring) o detta skulle enligt DO vara ok för de har ju med religionen o göra??!! Fö rom någon kvinna kränks är det ju ok för DO…bara mannen får som HAN vill!!

 4. Cavatus skriver:

  Läste på tyska PI om en busschaufför i London som stannade bussen, rullade ut mattan och började be! Man kan bli full i skratt när man tänker på det, samtidigt som det är fullständigt åt pipsvängen. Hur långt ska det få gå egentligen?

 5. Karin skriver:

  Första steget på vägen mot att i lagen införa särbestämmelser för religiösa grupper – många muslimer i Sverige vill ju införa sharialagar. Så vi kan kanske ”se fram” emot lagar som t.ex. ger män rätt att ha 4 hustrur, som säger att 1 mans vittnesmål motsvarar 2 kvinnors, som begränsar kvinnors arvsrätt … Och detta i Sverige, där vi har kämpat för att uppnå jämlikhet människor emellan. Domen är mycket farlig, eftersom DO äventyrar vårt relativt fria samhälle, enbart för att vara politiskt korrekta.

 6. micke skriver:

  Skulle vi ha sharia lagar i sverige skulle vi få avrätta väldigt många kvinnor eftersom många har sex före äktenskapet om dom ens gifter sig .
  Att tänka på är att sverige även ligger på 1a plats med våldtäkter. Men eftersom detta till största delen drabbar svenska kvinnor så är det tyst som fan i media om detta eftersom man får kränka dom !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: