Bloggens bild i Expressen

Lars Ohly med sin berömda halsduk. Foto: Bloggen

Bloggens Bild på vänsterledaren, där han spatserar runt på Stortorget i Malmö med en Palestinahalsduk med en karta där staten Israel inte existerar, har plockats upp av Expressen.

Bilden är tagen under tennisdemonstrationen förra året.  Ohly satte på sig halsduken på ”scenen” på trappan upp till Rådhuset och tog inte av sig den förrän han lämnade området en bra stund senare. Lars Ohly kan inte varit omedveten om vad halsduken föreställde då i flertalet runt omkring honom bar en likadan.

– Det är bland det mest omdömeslösa jag har hört en svensk ledande politiker göra i modern tid, rasar Jan Björklund i Expressen.

– Det var en kille som ville ta en bild på mig och hängde på mig en halsduk, säger Lars Ohly som försvar.

Här, för att vara snäll, ”minns inte” vänsterledaren korrekt. Det var arrangören som gav Ohly halsduken uppe på scenen och inte någon ”kille i mängden”.

Det är bra att bilden får spridning och det är bra att vänstern, inklusive Reepalus socialdemokrater, synas i sömmarna. De är högst tvivelaktiga i sin ställning i palestinafrågan och, för den delen, sin syn på demokrati som tveklöst är selektiv!

Expressens artikel med bloggens bild

Expressen följer upp artiklen

Bloggens postningar i ämnet

Not. Expressen frågade bloggen om lov att använda bilden, dock hann inte bloggen svara på förfrågan innan de publicerade den, men det är mest beroende på bloggens bristande rutin att kolla mailen som ligger kopplad till bloggen.

Lars Ohly iklädd en Palestinahalsduk med en karta UTAN Israel! Foto: Bloggen.

Dagen

Annonser

4 Responses to Bloggens bild i Expressen

 1. razmatazuz skriver:

  Jag undrar vad problemet är. Att vara för en enstatslösning är mig veterligt varken brottsligt eller upseendeväckande. Det är bara ett alternativ till det som majoriteten är övertygande om är den enda möjliga lösningen. Vare sig Ohly är för en enstatslösning eller en tvåstatslösning personligen så är de RödGröna överens om vilken politik som gäller i Israel-Palestinafrågan och därför är detta inte något som helst problem utan bara ett simpelt och patetiskt försök att skapa en skandal som inte alls är det.

 2. Martin skriver:

  razmatazuz
  Bra att veta att de rödgröna är för att utrota israel. Nu tror jag iofs inte att de går ut med det officiellt men det är ganska tydligt att det är det dom vill.

 3. Tony skriver:

  Ohly är en ful fisk. Precis som Reepalu. Båda gick med i antisemiternas protest mot fred, som hölls av judar. Att Ohly inte skulle veta vad han har på sig är ren dynga. Vi har även Gharton som också är med på fina föredrag där samma antisemitiska bild används, Israel som en svart ond klick av islamskt land.

 4. kjgk skriver:

  Ohlys familj, förfäder var väl inte speciellt frisinnade? Tyskvänner och kristna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: