Ett angrepp på yttrandefriheten

Under hysteriskt skrikande ”Allahu Akbar” attackerades konstnären Lars Vilks när han skulle föreläsa om yttrandefrihet.

Vilks klarade sig men är rejält mörbultad. Mest slagen är dock den Svenska demokratin och yttrandefriheten.

DN DN SVD SVT DN

Vilks hemsida

Annonser

23 Responses to Ett angrepp på yttrandefriheten

 1. kalle008 skriver:

  man förstår varför Dagens Nyheter aktar sig noga för att ha ett kommentarsfält.

  Å andra sidan lär ju detta bli välkänt, och alla vet att det är MENA-folk som bråkar.

  Det gynnar SD inför valet, precis som den där komiska nyheten med arab-sossen som skulle kidnappa en diplomatdotter.

  Mycket roligt finns att läsa på Politiskt inkorrekt.

 2. kalle008 skriver:

  SvD, som kallar sig ”Sveriges kvalitetssajt för nyheter”, har heller inte vågat ha något kommentarsfält.

  Sånt har man numera endast om något inte behöver kommenteras.

  Konstnärens frihet sitter löst, diplomatdöttrars frihet sitter löst, tryckfriheten hotas och yttrandefriheten likaså.

  Kanske man kan få höra något från Fredrik, något statsmannalikt eller så?

  Jasså inte.

 3. Nils Dacke skriver:

  Det framgår med all önskvärd tydlighet att övergreppet var islamistiskt betingat. Förutom de som direkt deltog i anfallet fanns det åtminstone en kvinna i publiken,som hysteriskt skrek ”Allah u Akbar”.
  Förmodligen kommer våra PK-media, i den mån de rapporterar om incidenten, Att förtiga den delen av händelseförloppet.

 4. Politiskt inkorrekt skriver:

  Tja, om muslimer beter sig så här, vad säger det om muslimerna och islam? De skriker för full hals om att islam är fredens religion, ändå så hatar de, dödar de, hotar de och ja, nu ser vi hur de beter sig även i Sverige. Elfte timmen har slagit i Sverige och Europa, men européerna och svenskarna verkar inte bry sig? Kanske de flesta är fega och rädda för islam och istället sticker huvudet i sanden?

 5. Danne skriver:

  Detta sker i islams namn punkt slut.
  Islam bör motarbetas.
  Jag röstar SD sen skiter jag i vad ni andra gör.

 6. Yangi Yo skriver:

  Man kan ju undra varför de idioterna överhuvudtaget går på föreläsning med Lars Vilks. Självklart för att försöka vrida nacken av honom.

 7. Tja skriver:

  Tja…

  Nu rann bägaren över och SD kan nu räkna med min röst i september!

 8. K Anka skriver:

  Det verkar som att Muslimerna redan har tagit över Sverige! Om inte politikerna gör något åt detta (utvisar muslimerna), så kommer det antagligen att bli någon form av inbördeskrig mellan muslimer och Svenskar! Det är kusligt! I lilla staden Söderhamn törs inte Svenskar gå ut ensamma på kvällar längre på grund av Somalier, Irakier (Kurder), Eritreaner och Romer! Det är nog den Kommun i Sverige där flest Svenskar flyr på grund av invandringen!

 9. snyggiM90 skriver:

  Har alltid förespråkat mångkultur och sagt att alla får tro på vad dom vill.

  Men detta var fan droppen. Detta är ju terror. Även om Lars vilks inte är en så smart människa så är det hans rättighet som konstnär att yttra sin konst. Precis som det är oppositionens rättighet att kritisera den.
  Men att bruka hot och våld för nått så barnsligt är osvenskt. Kan du inte följa de lagar och rättigheter sverige har så bo inte här. Om nu Islam är fredens religion så visa det genom att låta andra ha sina egna åsikter!
  Jag ska rycka in för utlandstjänst i försvaret för att hjälpa dom vars frihet har berövats, frågan är om man inte ska stanna hemma och försvara svenska medbogare som berövas sin frihet.

 10. Anton skriver:

  Det är dags att välja sida nu. Antingen är du på Islams sida och då röstar du på den styrande sjuklövern. Eller så är du på förnuftets sida och då röstar du på Sverigedemokraterna.

  Tänk på att detta bara är början. Det är bara början av början. Hur ser det ut när det finns flera miljoner muslimer i Sverige? När ett muslimskt parti tar plats i riksdagen? När många stora städer har en muslimsk majoritet?

  Och Sverige, mitt enda hemland, min plats på jorden, bebott av några få miljoner människor som kallas svenskar, är dött för alltid.

 11. Grub skriver:

  Vissa muslimer är bittra över att profeten man ser upp till var en gubbe som hade sex med småflickor, även kallad pedofil.
  Och vidare hur fan kan man ge dessa sjuka individer PUT i Sverige, snacka om hjärnsläpp.

 12. Hrafn skriver:

  Det lär ju knappast ha varit några uppsalastudenter i teoretisk fysik som levde jävel på föreläsningen. Hoppas ligisterna får kännbara straff!
  Man undrar om Guillou och Pekgul kommer att rikta sin ilska mot Vilks igen?

 13. ulrika skriver:

  Jag antar att varje svensk åhörare i den föreläsningssalen från o med nu kommer att lägga sin röst på SD..Nu har de med egna ögon fått se vad det egentligen handlar om.Är det så här vi ska framleva våra liv i framtidens Sverige?!

 14. mats skriver:

  Ja, jag har fått nog nu, jag tänker inte längre långsiktigt men detta kan få sverigedemokraterna att
  snappa min röst.Jag är asförbannad och orkar alltså inte vara politiskt korrekt

 15. Chrill skriver:

  Ja vad säger man? Man tar med sig sitt apbeetende när man lämmnat djungeln. Det enda man gör är att sätter på dom adidas skor och normala kläder och kallar dom ciliviserade.

 16. Johnny skriver:

  Islamfascister in action.

  De här människorna är inte kapabla att leva i ett fritt, öppet och demokratisk land som Sverige, där yttrandefriheten är helig, heligare än alla religioner, gudar och profeter.

  Vi befinner oss i krig med islam och dess soldater och vi måste vinna annars förlorar vi vår frihet och tvingas leva under islams shaira lagar.

 17. muslim skriver:

  Jag tror inte det hjälper att man röstar på SD. Får SD fler röster än i förra valet så kan jag se framför mig hur irritationen trappas upp. Och därmed även våldet, tyvärr. Jag tycker att vi behöver prata ut med varandra innan det är för sent.
  Problemet är att våra föräldrar (är muslim) kommer från platser i världen där människor inte är vana vid denna typ av yttrandefrihet. Och Vilks gör sitt yttersta för att provocera han med! Det bästa vore ju om muslimer inte gav honom någon uppmärksamhet alls, då hade han kanske nöjt sig med rondellhunden.
  Om det finns muslimer som läser detta: vad tjänar vi på att ge gubben en blåtira? Det är inte vi som ska straffa honom. Gud ger alla vad de har förtjänat. Vi är bara gäster här på jorden, så snälla ha tålamod.

 18. Danne skriver:

  till muslim,
  Våldet är redan upptrappat. Det är därför SD finns.

  Muslimer misshandlar sjukvårdspersonal, skjuter raketer mot brandbilar, kastar sten mot poliser, punkterar journalisters bilar etc.
  Alla områden med många muslimer ser ut som rövhål.

  Och att muslimer inte tar avstånd mot detta gör att jag klassar islam som farligt. Jag röstar emot farliga sekter. Därför röstar jag på SD.

  Dessa grottmänniskor som angrep Vilks ska ut ur landet.

 19. Fia skriver:

  Varför skriver svd eller dn bara att mannen kommer från en grupp? Varför står det inget om varken muslimer eller islam i artikeln? Varför censurerar journalisterna sig skälva?

 20. muslim skriver:

  till Danne,
  Jag förstår din irritation. Såg filmen som Vilks visade och tyckte inte att det var hela världen. De som gick på föreläsningen var där för att bli provocerade. Och Vilks är duktig på att provocera, absolut.
  Du ska veta att det är många muslimer som skäms idag. Och det känns irriterande att vi ska behöva ta andras skräp. Men nu är det så.
  Känner mig alldeles tom. Jag är inte arg på Vilks, inte på dig heller Danne. Idag är jag besviken på situationen vi hamnat i.

  ADM: Bra, gör någonting av det bara!

 21. Hrafn skriver:

  Det skulle vara bra om de mer sekulariserade muslimerna faktiskt hördes lite grann och gick ut och försvarade yttrandefriheten.

 22. Janne skriver:

  Titta på Västvärldens historia… När stora delar av kontinenten började överge den extrema katolicismen uppstod plötsligt ett fenomen nästan över en natt. Industrialiseringen! Uppfinningar började välla in.
  Islam är dessvärre ingen religion utan bara en politisk ideologi som är låst till den tid när den uppstod. Något evolution, såväl spirituell som materiell kan således ej sätta igång bland de som tror på detta samhällssystem.

 23. Cavatus skriver:

  Islam är det största hotet för Sverige sedan andra världskriget. Fattar ni det nu? Eller hur långt ska det behöva gå för att folk ska fatta detta?

  Moderata muslimer gör inget väsen av sig, inga offentliga uttalanden, inga pressreleaser, så då får vi väl anta att de står på gaphalsarnas sida. Sverige har blivit för alltid förändrat efter denna massinvandring av stenålderskulturer. Våra politiker har begått högförräderi av grövsta art.

  Detta måste stoppas! Rösta rätt i höst och sprid budskapet om ocensurerade nyheter:

  http://www.korta.nu/flygblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: