Världen i Malmö

All världens konflikter, numera även i Malmö.

Polisen bevakar synagogan i Malmö. Foto: Bloggen.

Israel gör ibland fel och man kan tycka att de överreagerar.

Men betänk följande:

Tänk er in i Israels situation. Din fiende vill inte bara besegra dig militärt. Din fiende vill totalt förinta dig, din nation och ditt folk. Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera?”

Och …

”Om Palestinierna  lägger ner sina vapen blir det fred. Om Israel lägger ner sina vapen förintas staten Israel och judarna i mellanöstern”.

Tidigare  i bloggen om Mellanöstern


Svd Svd Svd Svd DN DN Sds

Annonser

12 Responses to Världen i Malmö

 1. Chrill skriver:

  Man skulle kunna tycka att ett folk som gnällt som fan de senaste 65 åren (och några tusen år före det) skulle ha bättre omdöme än så här. Nu förtjänar de allt skit som följer med självmordsbombare och terrorattentat som kommer i spåren av detta övergrepp. Grattis Israel!!

 2. achmed the dead terrorist skriver:

  Och en annan version om fakta:

  Nu börjar de ”fredliga” aktivisterna gråta i den äckliga vinklade svenska media. Det är bara att spy…

  ADM: Tack, för filmen.

 3. John skriver:

  Ditt resonemang kanske hade haft legitimitet om det vore sannolikt.
  Men nu är det inte sannolikt att Israel förintas ifall de lägger ner sina vapen.
  Du resonerar exakt som islamofobiska sverigedemokrater. ”Oj! Vad ska hända med Sverige? Muslimerna tar över!!!” Paranoia kallas det. Israelerna är ganska duktiga på det också.
  Visst finns det radikala grupper inom Fatah och Hamas, men det är inte i närheten av den statsterrorism som staten Israel ägnar sig åt.
  Visst har de rätt att försvara sig, men inte med det oproportionerliga övervåld de så ofta använder sig av.

 4. E-mannen skriver:

  Varför glömmer alla Israelvänner bort att de faktiskt stödjer en ockupationsmakt? Palestina är ockuperat. Israel får först dra sig tillbaka till 1967 års gränser innan diskussionen om att Palestinierna ska lugna ner sig kan tas.

  Om Norrmännen stal halva Finland och byggde en stor mur på Finlands mark och jävlas med finnarna på alla möjliga olika sätt, skulle kritiken fortfarande vara ”Jamen finnarna skjuter faktiskt raketer.” istället för att kanske säga ”Hallå Norge. Gå tillbaka till fjordarna så kan vi se skälla ut Finland efter noter om de pangar raketer, ok?”?

 5. World Traveller skriver:

  Hur nagon vid sina sinnes fulla bruk kan stodja araber forstar jag inte. Det racker ju med att se hur de beter sig har hemma i Sverige. Dagligen far vi hoera att muslimska gang ranar, valdtar, misshandlar och mordar svenskar, bade gamla och unga. Det ar likadant i hela Europa. Aldrig hoer man att judiska gang beter sig sa.

 6. Ð skriver:

  Araberna har haft sextio år, mer pengar och gott om manskap för att utplåna Israel. Ändå har det inte hänt. Inget har någonsin hindrat dem från att köpa en miljon kalasjnikovgevär och utföra massanfall efter massanfall för att befria deras heliga land. Ändå finns Israel kvar.

  Min teori är att Araberna använder Israel som en gemensam fiende att ena folket mot. Så länge det finns ett heligt krig att genomföra så behöver folket inte tas om hand. Shejkerna blir rikare medans bottenskrapet blir fattigare. Kriget står i vägen för folkets egna utveckling.

  Ifall Israel försvann skulle folket kräva sociala reformer som shejkerna inte vill betala för.

 7. E-mannen skriver:

  @World traveller: Allt du påstår att muslimerna gör med svenskar har Israelerna fullt upp att göra med Palestinerna. Jag anser inte det vara rättfärdigat beteende det heller.

 8. World Traveller skriver:

  E-mannen – Varfor aker du inte ner till Gaza och hjalper de stackars muslimerna da? Nar muslimerna har jagar ut alla judar ur Malmo och Sverige tror du att de da plotsligt blir lugna och fredliga av sig? Forresten sa ar det inte bara judar som nu tvingas fly fran Malmo. Manga svenska familjer valjer ocksa att flytta till andra stader med mindre andel muslimer, framst av tanke pa sina barns sakerhet. Tank vad lugnt och skont vi hade fatt det om muslimerna och E-mannen och hans vanner i valdsvanstern hade lamnat Sverige for gott

 9. lee skriver:

  1967 års gräns !då tillhör Gaza Egyptien .Vänder då Hamas raketerna mot den nya ockupationsmakten?Det har aldrig funnits ett land som heter Palestina .Judarna har haft Jerusalem som huvudstad och inget arabland har någonsin haft Jerusalem som huvudstad..Mecka är stängt för oss ,Men Jerusalem ska vara öppet för muslimerna ..Man kan undra varför?FN hade en delning och 2 stater ..Men Muslimerna sa NEJ till en judiskstat i FN och i 3 krig ..Så nej det finns inget Palestina och har aldrig funnits ..

 10. E-mannen skriver:

  @lee: Jag sa att Israel skulle dra sig tillbaka till 1967s gränser, inte alla länder i hela världen. Och även man skulle gå så långt att Egypten blir officiell stat att ha hand om Gaza tror jag nog att de hade lämnat över den kontrollen till Palestinierna igen utan större tjafs. (Men vem vet, det blir ofta tjafs om allt i den regionen).

  @World Traveller: Du verkar kalla mig våldsvänster på väldigt veka (dvs inga) grunder. /Ignore på dig.

 11. Gabbe skriver:

  E-mannen/ Det är Hamas som har styret i Gaza, och det är dom som dödar, våldtar och misshandlar sina egna!
  Israel måste ha blockad för att själva inte utsättas för våld, raketer osv.
  Israel har all rätt att försvara sig även om man ibland kan tycka det blir för mycket. Med Israel är den enda demokratin i mellanöstern, och det är viktigt att stå upp för landet i dessa tider.

  Israels fiender vill förinta israel, ta bort landet från världskartan. Islam med koranen som vägvisare är boven. Det står mycket klart i den vad man ska göra med judar, kristna och oliktänkande. Detta är världsomfattande och hela världen borde sätta stopp för denna förtryckfulla och hotfulla religion.

  För övrigt måste jag ge beröm till bloggaren. Keep on the good work!

 12. E-mannen skriver:

  @gabbe: Du säger att Israel är den enda demokratin i regionen. Men är inte ett av de problem som finns runt hela frågan att Hamas faktiskt även dem är framröstade i demokratiska val? Så helt ensamma är inte Israel som demokrati.

  ADM: Och hur behandlar Hamas oppositionen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: