Att springa för livet och få skulden

Nerslagen ungdomsspelare. Gärningsmannen i röd utstyrsel.

Ungdomsspelare i IFK Göteborg fick i går springa för sina liv. Anledningen var att de hade besegrat ett Irakiskt och var så glada att de visade glädje efter slutsignalen. Detta tålde inte ”svenskarna” i publiken som stormade planen och misshandlade de Göteborgsspelare de fick tag i.

Ovan utspelade sig under ungdomsturneringen Gothia cup i Göteborg.

Och i sann PK-anda försöker skulden nu läggas över på IFK Göteborgs 16-åringar då en av dem avstängs av tävlingsledningen. Ett fullständigt horribelt beslut.

Att stänga av en ungdomsspelare och ge honom skulden för upploppet. Orsak? Han kysste sitt klubbemblem.

Publikskandal-i-gothia-cup (1.45 in i filmen syns en GBG-spelar bli attackerad)

Från Expressen:
”Efter slutsignalen stormade 300 irakiska fans planen och gick till våldsamt angrepp mot ungdomsspelarna”

”Kaoset fortsatte sedan vid omklädningsrummen, dit spelarna försökt fly förföljarna.
– Den här gruppen försökte storma byggnaden, säger IFK Göteborgs Eilert Björkman.
Ett 50-tal irakiska supportrar jagade domarteamet ut på parkeringsplatsen vid Heden – där de fick poliseskort bort från platsen.”

Expressen Expressen SVD GP GP

Annonser

18 Responses to Att springa för livet och få skulden

 1. K skriver:

  ”Och i sann PK-anda försöker skulden nu läggas över på IFK Göteborgs 16-åringar.”

  Eh, nej? Hur man än läser artikeln så finns det precis ingenting som ens är i närheten av att antyda det du hävdar.

  Adm: Läs då denna artikel i Aftonbladet.

 2. m*h skriver:

  Reporterns obetalbara kommentar:”Jag hoppas dom inte har onda avsikter”.
  MENA-folk har alltid onda avsikter!

 3. skogsturken skriver:

  Du kan ta apan ur djungeln men inte djungeln ur apan!

 4. ekke skriver:

  kasta ut dessa huliganer ur landet.
  först bjuder vi på gästfrihet.sen beteer de sej som vildåsnor vissa.

  usch man vill spy….

 5. Kurt skriver:

  Vi måste inse fakta. Somliga människor som vistas i vårt land är inte ett skvatt intresserade av att anamma vårt sätt att leva tillsammans i samförstånd. För dem är till och med en fotbollsmatch något som berättigar till våld och utagerande beteende, och de skäms inte ett ögonblick. Vänta bara på bortförklaringarna från deras talespersoner, som inom kort kommer i media. Då heter det att det svenska laget var rasister, eftersom de inte bara var bättre fotbollsspelare, utan dessutom hade fräckheten att vara glada över sin seger och sura över att publiken (och flera irakiska spelare) betedde sig som huliganer under hela matchen.

 6. Roland Persson skriver:

  Dessa människor kommer ifrån ett land där våldtagna oskyldiga kvinnor stenas till döds! Det kanske t.o.m är så att våldtäktsmannen tillhör den stenkastande ”juryn” Gbg-killen avstängd… Vi har alltså redan anammat DERAS lagar. Skjut den oskyldige, hylla förövaren.

 7. I will not bend over skriver:

  Man kommer nog att diskvalificera IFK Göteborg eftersom de hade oförskämdheten att visa sin glädje inför Iraklagets supportrar och spelare. Detta provokativa beteende kommer att få Gothia-Cup-ledningen att ge 1:a priset till Irak-laget och vi alla har härmed lärt oss åt vilket håll Mecka ligger
  och vem man skall vara tillags. G-d förbjude att tillbe ett klubbmärke.

 8. Martin skriver:

  ”För dem är till och med en fotbollsmatch något som berättigar till våld och utagerande beteende, och de skäms inte ett ögonblick.”

  Ja, det där är ju verkligen en invandrarföreteelse. har du varit på en allsvensk match nån gång???

  Det är inte ”PK-media” som försöker vinkla till att det är blåvittkillens fel, det är Gothia, vilket framgår av artikeln som länkas, där allt som pekar ut spelaren är citat från Gothiarepresentanter.

  Media rapporterar detta, som de naturligtvis måste.

 9. Kjellin skriver:

  Tala om snurrigt, jag har bott i både Frankrike och i Spanien, där har hänt exakt samma sak. I Spanien skickade man hem laget i från Irak ögonaböj. Svenska politiker är fega och skyller på solidaritet, men skall priset vara på vanliga svenskars bekostnad ? Inte undra på att Svenska politiker skapar rasism….

 10. Therese skriver:

  Tragiskt. Så jävla sjukt så att man inte vet om man ska skratta eller gråta åt eländet. De som startade attacken ska inte få delta i Gothia någon mer gång, helt klart. Men nej…de skall väl klappas på huvudet och daltas med.

  Själv jobbar jag som tågvärd och blev senast igår kallad för rasist för att jag bad en man att inte spela gitarr på tåget, då det är förbjudet att spela några som helst instrument ombord om du inte har särskilt tillstånd från Västtrafik. Att jag kollade hans färdbevis lika noggrant som jag kollar alla andras var ju inte heller poppis. När han gick av så gick han förbi mig och sa: ”Jag hoppas att du ändrar dig och slutar vara rasist nån gång.” Jo tjena. Jag var alltså rasist för att gjorde mitt jobb. Jag var varken otrevlig eller behandlade honom annorlunda, så hans kommentar var ju bara sjuk. Men men..jag har tappat räkningen på alla de gånger jag har blivit kallad rasist bara för att jag kollar folks färdbevis. 😦

 11. Leif skriver:

  Nu får man väl skilja på äpplen och päron. Enligt regelboken gör Göteborgsspelaren sig skyldig till missfirmelse av publik vilket är grov utvisning. Detta är verkligen inget att opponera sig emot.

  Sedan är det verkligen inte ok att pitcha en plan för att en 16-åring gör obscena gester men det är verkligen en helt annan sak och det är inget GothiaCup ska skyllas för. Den bestraffningen får ju ske av polisväsendet men glöm att Göteborgaren ska bli ostraffad för sitt idiotiska beteende.

 12. Johanna skriver:

  Att spelaren visade fingret nämner du inte. Men ja, Sverige är alldeles för rädda att stämplas som rasister.

  ADM: Det spelar ingen roll vad 16: åringen visade. Men de flesra verkar vara överens om att han gjorde ett ”hysch-tecken” och kysste sitt klubbmärke.

 13. Kurt skriver:

  @Martin:

  Ja, jag är ofta på allsvenska matcher. Och det händer väldigt sällan att publiken stormar plan för att spöa upp spelare och domare… Det händer desto oftare i lägre divisioner, invandrarlag eller inte.

  Och jag påstår inte att det är media som är politiskt korrekta, jag insisterar på att Gothia Cups ledning är det. Nu slumpar det sig så att jag faktiskt var på plats och såg matchen vi talar om. Och att peka ut en enskild spelare i IFK som ansvarig för upploppet, på grund av en gest, gränsar till ren och skär idioti.

 14. john davies skriver:

  Comments on the Muslim hooligans.
  It is about time Europeans,and particular Swedes realised that excuses for Iraki behaviour must cease! and that innocent people(young Swedish football players) cannot be accused of provocation when anyone viewing the scene during ”the Gothia football match and after it”, saw how the ”Iraki rubbish” who have already been given feigned asylem in Europe behave when there is no resistance to their culture of violence.
  The time will come when they are hounded out of Europe, and the sooner the better!
  Appeasement did not help Europe during the last facist movement in Europe.
  The only language this malevolent and scrounging scum of miscreants understand is the ”Iron fist”. There is no room for airbrushing their crimes,for example; attacks on Swedish youths, arson on school buildings, and crime against Police, Firebrigades and Ambulance services.
  ”NO APEASEMET IN OUR TIME!”
  jd

 15. Jocke skriver:

  Vart har du/ni läst att IFK har fått skulden?
  Har inte sett detta i en enda tidning någonstans. Det enda jag har sett som pekar ens i närheten på detta är om en enstaka IFK spelare som blivit avstängd i en match för att han pekade finger åt publiken efter matchen.
  Självklart ska han bestraffas för detta av föreningen, så förstår inte riktigt vart du har fått ifrån att någon skulle skylla allt detta på IFK.
  Irakiernas beteende går självklart inte att försvara, men att sitta och vinkla det hela som att all skuld har lagts på IFK i detta fall är fel och missvisande.

  ADM: Tävlingsledningen stänger av en IFK G. spelare. Det är ingen, vad jag vet, som skyller på föreningen IFK Göteborg. Inte jag heller! Och det är inte det jag syftar på i texten.

 16. Cavatus skriver:

  Dela ut flygblad för att stoppa vansinnet. Har skrivit om varför det är så viktigt här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/07/21/flygblad-och-opinionsbildning/

 17. Erik skriver:

  Något som får mig att häpna i sammanhang som detta är de personer som anstränger sig för att hitta goda skäl för invandrargrupper när de beter sig oerhört illa. Jag har läst flera blogginlägg där man anser att gesten som IFK spelaren gjorde på något sätt motiverar att ett stort antal vuxna män stormar plan, anfaller p96:orna och snor deras prylar. Att kyssa sitt klubbmärke och hyscha publiken väger lika tungt som, eller kan åtminstone motivera misshandel, stöld och våldsamt upplopp? ”Han pekade finger” påpekar man snusförnuftigt, som om det förklarar hela spektaklet. Var ligger era moraliska och etiska prioriteter, mina damer och herrar? Här har en stor aggressiv grupp av irakier anfallit ett pojklag efter en match och ni diskuterar den unge IFK spelarens gest?

 18. Sten skriver:

  Nu är det dags för obytta roller. Jaga ALLA irakier ut ur Sverige NU!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: