Hattrick i Malmö

Anlagda bilbränder, stenkastning mot och på polis, vält fordon under kravaller. Malmö har visat upp sin bästa sida och har verkligen varit spännande inatt. Det handlar om Per Albin Hanssons väg, Ramusgatan och Ramels väg.

Bilbrand på Per Albin Hanssons väg.

Bilbrand på Per Albin Hanssons väg.

Bilbrand på Rasmusgatan.

Bilbrand på Rasmusgatan.

Sydsvenskan rapporterar: Två gånger om kastades flaskor och andra föremål på polisbilar på Ramels väg. Ett stort antal polispatruller samlades på platsen, liksom ungdomar i området. Under natten har tolv personer omhändertagits och en person gripits misstänkt för våldsamt upplopp.

– Det var i samband med en kontroll av en misstänkt som ungdomar kastade saker på poliserna, men ingen skadades, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Polisen ökade sin bevakning i området och ungefär en timme efter den första incidenten ska en grupp ungdomar som samlats på Ramels väg återigen ha kastat flaskor och andra föremål på en polisbil.

– Vi har skickat dit lite fler patruller till området. De rör sig området och letar efter de som kan ha kastat, sa Skånepolisens informatör Calle Persson vid midnatt.

Några timmar senare välte ett trettiotal ungdomar en bil som började läcka bensin. Bensinen spred sig i en pöl under ett flertal andra bilar. Polisen omhändertog då ytterligare sex personer. En av dem var 14 år och överlämnades till sina föräldrar.

Hans Nilsson ser mycket allvarligt på nattens händelser.

– Jag känner igen attityden att det är deras område. Det som hänt nu är en kraftig markering att polisen inte har något där att göra.

– Men vi kan på inget vis acceptera i ett rättssamhälle att ungdomar ser området som sitt och säljer narkotika till barn och ungdomar. Det är barn på 14 år inblandade i det här, säger han.

sydsvenskan  sydsvenskan  Skånskan

Annonser

2 Responses to Hattrick i Malmö

  1. Thomas! skriver:

    Jajamen, det ”Nya Sverige” enligt Reinfeldt & Co. till skillnad mot det ”Gamla Sverige” med enbart flitiga och skötsamma ”Barbarer”!
    Morsning, Reinfeldt!

  2. svenskasvensson skriver:

    Nu ser vi resultatet av Moderaternaas politik, det kan inte finnas en Svensk som är nöjd med resultatet.
    http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: