SDU och demokratin segrade i Malmö

Allt är givetvis relativt. Men om man jämför med tidigare SDU-demos i Malmö så fungerade den här. Polisen gjorde sitt bästa och gjorde det bra.

Situationen i Malmö och Sverige är givetvis inte bra. Över 30 gripna och omhändertagna som försökte stoppa en demokratisk demonstration är riktig illa. Men det gick att höra vad talara sade. Åtminstone delvis. Kraven är inte höga i Sverige 2011.

Bloggen såg att både Vänsterpartiet, med flaggor, och Socialdemokraterna gjort gemsam sak med den så kallade utomparlamentariska vänstern. Vad säger Juholt om detta? Vad säger Sverige om detta?

Här har etablerade media chansen att göra en demokratisk insats. Låt SDU framföra sitt delvis stoppade budskap i till exempel Sydsvenskan, SR och SVT. Det borde inte löna sig att försöka stoppa ett demokratiskt möte.

Ingrid Carlqvist om händelserna

20111015-204546.jpg

20111015-204556.jpg

20111015-204623.jpg

20111015-204839.jpg

20111015-204854.jpg

Annonser

9 Responses to SDU och demokratin segrade i Malmö

 1. Hm skriver:

  Jag delar inte riktigt din uppfattning. Enl uppgift från de som var på plats var det omöjligt att höra något av det som sades av SDU:s talare. Polisen ingrep INTE mot de som bröt mot brottsbalken 16:4, störande av allmän sammankomst. Det bör tilläggas att envarsgripande enl rättegångsbalken 24:7 är möjligt eftersom fängelse ingår i straffsatsen för störande av allmän sammankomst.

  ADM: Allt är givetvis relativt. Men om man jämför med tidigare SDU-demos i Malmö så fungerade den här. Polisen gjorde sitt bästa och gjorde det bra. Situationen givetvis inte bra. Över 30 gripna som försökte stoppa en demokratisk demonstration är riktig illa. Det gick att höra vad talara sade.

 2. Carl Andesson skriver:

  Kan inte de trettio gripna solidariskt få dela på kostnaden för polisinsatsen?

 3. Bettan skriver:

  Bra där Carl!Varför inte?

 4. torgustafsson skriver:

  Dito Carl ! Bra förslag.

 5. Silver skriver:

  ”Vi tar er på natten, vi kommer till ert hem” ropades från massan där alltså även V och S stod..?

  http://bambuser.com/channel/motkraft/broadcast/2046342

  Någon bör spara det videoklippet för det lär nog försvinna.

 6. svenskasvensson skriver:

  Sverige har kommit till en punkt, då vi måste välja om vi ska forsätta nedmonteringen av Sverige, eller om vi ska ändra kurs och börja bygga upp landet igen. Du avgör, läs mer här
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/16/sverige-slits-isar/

 7. nymax skriver:

  Anser att alla organisationer som deltog i motdemonstrationen och störde demonstrationen – och boende i områdena – samt orsakade behovet av en stor polisiär insats ska dela på kostnaderna. Vidare ska de stå till svars för brott mot tillämpliga paragrafer i Brottsbalken.

  Vilka var de? Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Skåne mot rasism, AFA, ABF, Expo, Motkraft…?

 8. […] av arrangemang i Malmö, blivit attackerade av invandrargäng och vänsteranhängare. Malmöbloggen Somjagserdet var på plats med penna och filmkamera och likaså journalisten och ordföranden i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: