Om bloggen

Om mig
Jag är en ogift ensamstående 68-man, uppvuxen på Rosengård, som gjort en politiskt vandring sedan mina ungdomsdagar.  Jag trodde på en utopi men nu vet jag bättre!

OmMalmö, Sverige & Världen
Bloggen ”Malmö, Sverige & Världen” är en privat och personlig blogg.  Bloggen skriver mestadels om sådant jag personligen känner till eller har erfarenhet av. Ibland är bilden stor, ibland liten!

Här fyller den här bloggen – känner jag – ett behov och gör förhoppningsvis en liten skillnad i vår lilla värld.

När jag startade mitt bloggande i september 2008 var min tanke mest att få skriva av mig all frustration. Beskriva de saker jag tycker är tokiga i världen. En sorts personlig ventil. Jag har under tidigare år skrivit en och annan  insändare i våra lokala dagstidningar. Men detta är något helt annat. Något betydligt större. Det visar besökssiffrorna tydligt.  Tyvärr måste dock en bloggare som jag vara anonym. Samhällsklimatet ger mig för tillfället inget annat alternativ. Jag är ingen kamikaze!

Klargörande 16 juni 2010
Det har kommit till min kännedom att den här bloggen (SJSD) blivit ”outad” på Expo.

Bloggen fattar ingenting! Personen som Expo outar är för bloggen okänd.

Expo hävdar även att  SJSD  samarbetar med bloggen Politiskt Inkorrekt. Inte ens det stämmer.
Den här bloggen drivs av en enda person och det är jag.
Den här bloggen samarbetar inte med någon överhuvud taget. Varken parti eller eller bloggar.

Allt på min blogg är i princip fritt att använda. (Jag vill gärna att källa anges, men det är inget krav). Bloggen Politiskt inkorrekt  använder då och då mina bilder. Men det gör även hur många andra bloggar som helst! Såväl inrikes som utrikes-bloggar har material, bilder, tagna från SJSD. Till och med etablerade medier som Expressen, DN och Sydsvenskan har använt bilder och filmer från bloggen.

Jag tillhör inte något politiskt parti. Jag som driver bloggen är inte ens svensk, eller troende sverigedemokrat, vilket jag angett i olika posteringar och svar på kommentarer under åren. Den som söker finner detta på olika ställen i bloggen.

Med detta klargjort återvänder jag till mitt sedvanliga bloggande.

Eventuella frågor på detta besvaras via de kontaktuppgifter ni finner uppe i menyn!

Annonser

35 Responses to Om bloggen

 1. feminix skriver:

  Jag tycker du gör ett bra jobb!

 2. antiism skriver:

  Din blogg är kanonbra! Kommer lägga en länk hit så fort jag får tid/Antiism

 3. rim skriver:

  Mycket bra blogg och bra foton från kalabaliken på skomakargatan.

 4. Helena Palena skriver:

  Grattis till 40-årsdagen (du har väl fyllt eller kommer att fylla!).

 5. Stefan o Carina skriver:

  En mycket läsvärd blogg. Vi länkar till din blogg från vår sida.
  Stefan o Carina

 6. Thomas G skriver:

  Bra blogg. Mycket intressant och informativ. Jag tipsar omgående andra kollegor inom kåren, om din blogg och ditt hedervärda arbete. Stå på dig, för vi är många med dig som vill se förändringar. Fortsätt bevak, informera, rapportera !! Jag sa redan 1994 till kollega följande: ”vänta du bara; vi är snart där”, med hänvisning till kravaller på kontinenten. Den flata reaktionen från svenska myndigheter i allmänhet gällande islamistiska, fundamentalistiska element, är häpnadsväckande !! Likaså mot AFA mfl. likasinnade, som har ´poppat upp´ ur marken som stödtrupper till islamisterna och andra antidemokrater. Märkliga fenomen ! Måtte svenskar med kristna grundvärderingar nu, äntligen, vakna !! Vi får hoppas, att KUT/SÄPO/MUST har koll på dessa, och att riktade insatser sätts in; hårt !! Vi inom väpnade styrkorna står beredda att försvara svenska grundvärden. Antidemokratiska element skall ALLTID bekämpas, och svensk grundlag/ Sverige skall ALLTID skyddas !! För övrigt: Newsec stängde källarmoskén, just av det skälet, att de fick löpande information om vad som hände med ungdomarana som besökte moskén; de radikaliserades, och fundamentaliserades, helt enkelt ´hjärntvättades´i sharialagarnas innersta. Liknande har setts och noterats i Brandbergen och i Fittja, syd Sthlm. KUT/SÄPO/MUST; vakna !!
  /// Thomas, soldat, officer reserven, kustjägare

 7. Thomas G skriver:

  Kanske dags för fler i Svedala att förenas, inte bara i nationell kamp mot den religiösa fundamentalismen och hårdpolariseringen, utan dags att förenas med biologen Richard Dawkin mfl. i kampen mot totalitär världsomspännande religiös fanatism ?!
  Gå gärna in på nedanstående länk; läs och lär. Vidga dina vyer lite till !!

  http://richarddawkins.net/

  /// Thomas G, soldat, officer reserven, kustjägare, ateist-agnostiker

 8. Mats skriver:

  Mycket bra blogg! Det behövs fler duktiga skribenter av ditt slag i det här landet!.

 9. Befria Media skriver:

  Tack for en bra blogg. Jag lanar lite info och refererar hit.

 10. Oxe skriver:

  Land skall med lag byggas hade Karl XV som valspråk. Carl XVI Gustav har ”För Sverige i tiden”. Herr Bernadotte med franskt efternamn, tysk hustru, tysk moder och nazistisk morfader är för avancerad för mig. Det var bättre tider förr.

 11. fille skriver:

  Grym blogg!

 12. Tess skriver:

  Instämmer med föregående kommentatorer …

 13. isma skriver:

  Bra blogg! men jag måste påpeka att demonstration är inget som kommer från islam och jag vet inte varför idioterna som kastar sten på pikébussarna är under kategorin Islam kan du förklara det ?

  Israel-Palestina är en nationalistisk fråga och har inget att göra med islam. Vet du vad som innebär att vara en muslim ? om du vet det borde du väl veta att dem flesta i dina klipp inte ens är muslimer.

  Att du har bott i Rosengård förändrar inte din syn och andras syn på Rosengård, det är bara dem som BOR! där som har den rätta synen på hur Rosengård egentligen är.

  Nästa du gör ett inlägg om islam så var snäll och skaffa mer kunskaper om området för att skriva utan kunskap är dumt! Om du verkligen visste något om islam hade du vetat bättre, muslimer är goda människor inte idioter som vandaliserar. Om du ska kritisera islam så gör det med en pålitlig källa och läs mer om islam om det är något speciellt du vill kritisera

  ADM: Tack för ditt inlägg.
  Men vänligen kolla upp vilka organisationer som stod bakom arrangemanget. Här hittar du bland annat Islamiska kulturföreningen (islamisterna från avhysta källarmoskén). Och tag gärna en titt på mina bilder för att se fler kopplingar till Islam. Men jag måste ge dig kredit för din sköna generalisering. ”muslimer är goda människor inte idioter som vandaliserar”!

 14. Mattias skriver:

  Ytterligare en bra blogg i den växande samhällskritiska bloggosfären. Du verkar dessutom vara väl balanserad, något som uppskattas!

 15. Dragan Klaric skriver:

  Mycket bra och läsvärd blogg!

  Länkning inledd

  Dragan

 16. Ulf skriver:

  Tack för en bra blogg. Letar förtvivlat efter någon som tar ansvar och betalar för all skadegörelse på bl a Rosengård. Det är väl månne inte vi skattebetalare som betalar för denna anarki? Är detta priset för den okontrollerad invandringen? Respekt och ansvar måste krävas även på Rosengård. Ta bort slöddret, lås in dem. De måste återställa och betala för det som de förstör. Mentalvården är eftersatt i Sverige, det märks tydligt. Ingen ska behöva känna sig otrygg i Sverige, jag tycker inte att Rosengårdsmiljön i sig skapar problem, det är brist på uppfostran som ställer till det. Rosengård är absolut ingen ful stadsdel. Om man lär sig att respektera andra människor, djur och egendom så har man kommit långt och det är faktiskt gratis. Det som pågår på Rosengård nu är absolut inte gratis även om de som vandaliserar slipper betala.

 17. Bengt skriver:

  Du är bra. Du fyller en funktion.

 18. Johan skriver:

  Så bra blogg! Fakta utan mängder med kring-snack. Framför allt bilderna pratar ju sitt tydliga språk. Vem kan säga emot dem?

  Forsätt med ditt fina arbete.

 19. Rolle skriver:

  Hej, en kanonbra blogg med mycket intressant läsning. Jag hoppas att det är ok att jag länkar eller hänvisar hit i min blogg som jag håller på att bygga upp?

  ADM: Helt okej. Och, tack!

 20. Nils skriver:

  Bra blogg med bra innehåll. Jag kan enbart säga att det är skönt att se någon som vågar skriva som det är och kan visa bilder så människor verkligen förstår vad som händer i vårt samhälle. Det är inte några vinklade bilder eller reportage utan helt utan påverkan.

  Tack!

 21. Malmö-Möllan skriver:

  Mycket bra blogg. En tänkande människa – väldigt sällsynt!

  Trist (minst sagt) att du & liktänkande, som jag/vi, måste hålla oss anonyma.

  Fortsätt – sanningar måste fram!

 22. 3layn skriver:

  Mycket bra jobb, fortsätt köra på.

 23. En tröt Svensk skriver:

  En mycket bra blogg. Hoppas att vi får snart får ett nytt och friare Sverige.
  Jag vill också upplysa er alla andra om vad som händer i Nyköping. Jag vet inte hur känt detta är men, varje lördag hålls det ett mötte på torget där man skramlar med sina nycklar för att skrämma bort rasism. Naturligtvis är det ett påhitt från invandrarnas sida. Och detta både oroar mig och samtidigt äcklar mig. Vi svenska borde samlas på Nyköpings torg och vifta med jobb ansökningar så att invandrarna blir rädda och springer här ifrån.

 24. bloggkraft skriver:

  bra blogg det här. Kommer att följa den ganska ofta….

 25. Rolle skriver:

  Tack för en bra uppdatering i Lördags ang reclamepajasarna.

 26. Josef Boberg skriver:

  Jag är också 68 år LivsErfaren

 27. tarzan skriver:

  Man säger en bild säger mer än tusen ord. Fortsätt att ta bilder som visar förfallet i MALMÖ.

 28. Mr Balans skriver:

  Se länktipset för ett annat perspektiv på saker.

 29. Tobias skriver:

  Jätte bra blogg. Keep up the good work!

 30. Bravo med en massa bilder från eländet. Se till att ta skarpa högupplösta bilder, köp gärna en Full-HD videokamera och en Systemkamera, bevisen på eländet kan få några till att förstå vad som händer i vårt eget fosterland. BRAVO!!

 31. KL skriver:

  Mycket bra jobb !! Fortsätt , fortsätt , fortsätt !!! och lycka till.

 32. LA skriver:

  Tack för en väldigt intressant och välskriven blogg. Väldigt informativ och väldigt genomtänkt. Det märks att du är påläst!

  ADM: Tackar ödmjukast! 🙂

 33. […] } Barn och personal hotas av gäng ”Malmö, Sverige & Världen” …i Malmö gagnar hum-hum i […]

 34. Anders Klasson skriver:

  ”En trött Svensk” skriver ”varje lördag hålls det ett mötte på torget där man skramlar med sina nycklar för att skrämma bort rasism.”

  Kan ni inte samla ihop alla i Nyköping som är lite mer
  Nationellt sinnade samma Lördagar och den tiden på dygnet ockupera Kyrkorna och börja ringa i alla Kyrkklockorna och på så sätt ”störa ut” alla dårar på
  Nyköpings torg som skramlar med sina nycklar – ni kan
  väl säga till media att ”ni ringer i alla klockor för att skrämma bort islam och alla Vänster-typer som skramlar med nycklar”.

 35. Greger skriver:

  Din blogg läses nu i Norge, meget bra blogg..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: