Barn och personal hotas av gäng

Herrgårdens förskola. Notera taket som sattes upp för fyra-fem år sedan för att skydda barn och personal från nedkastade sopor. Foto: Bloggen.

Precis när man inte trodde att det kunde bli värre möts bloggen av rapporten om förskolan i Rosengård som tvingats stänga.

Herrgårdens förskola stängs av facket. Personalen är hotad och vågar inte gå ut på gården med barnen. ”Ungdomsgäng” trakasserar förskollärarna och barnskötarna. Barnens leksaker och lekställningar slåss sönder. Personer, framför allt ungdomar, kastat stenar och flaskor mot förskolan, rapporterar radion. Det är alltså inte enbart ungdomar som står bakom bråken utan även vuxna invandrare!

En av ytterdörrarna. Foto: Bloggen

En av ytterdörrarna. Foto: Bloggen

Ett hot polisanmäldes i veckan. Det riktades mot en anställd som kom i bråk om en parkeringsplats.  Känns mönstret igen?  Bloggen vet att förskolan tidigare för några år sedan hade problem med sina parkeringsplatser. Det gick då så långt att vid förskolans p-platser sattes upp en kodad grind för att personalen skulle få ha sina betalda platser i fred.

Parkeringsplatserna med kodad grind. Foto: Bloggen

En annan anställd höll på att träffas av en flaska som slängdes ut från ett fönster.

Enligt skyddsombudet är den snabba stängningen ett resultat av många händelser under lång tid. Han säger att huset där förskolan ligger drabbas av skadegörelse. Sopor hopar sig på gården och fönster krossas. Glassplitter och skräp sprids över lekplatsen. Det lär även finnas skotthål i byggnaden.

Lösningen?
Samtidigt i Stockholm vill vänstern (S, V och MP) tvinga samtliga Svenska kommuner att ta emot invandrare! Det är deras lösning!

Ytterdörr med gallerskydd ner till källaren. Foto: Bloggen

DN SVD SDS SR SKD

Annonser

16 Responses to Barn och personal hotas av gäng

 1. Skogman skriver:

  Skotthål i dörren? Det låter som vilda västern.

  ADM: Nja det är nog inte skotthål. Men enligt uppgift finns det märken efter skottlossning i fasaden på baksidan.

 2. ola skriver:

  MP vill ha öppna gränser hur fan nu detta skall se ut?!
  Lycka till alla ni som röstar på röd grön dynga.

 3. BETONGOLLE skriver:

  Pojkstreck??

 4. Cavatus skriver:

  De vill att alla kommuner ska ta emot flyktingynglingar för att sprida ut det hela, glesa ut problemet så att säga. På så sätt hoppas de att det ska bli omärkligt.

  Ha! Ett tak för att inte få sopor på huvudet! Jag trodde man hade tak av andra orsaker. Man tar sig för pannan. Vad är det för ociviliserade människor som bor där egentligen? Slänga sopor ut genom fönstret?

  Kodlåsprogrammerade grindar…hur mycket ska vi behöva anpassa oss till kulturberikarna innan måttet är rågat? Och snart får man inte ens använda kontanter i butiker. Vi anpassar ihjäl oss och blir hela tiden beskyllda för att vi är rasister. Jag tycker vi gör ALLT för att anpassa oss. Tak över ingångar, kodlåsprogrammerade grindar etc. Vad blir nästa anpassningsåtgärd som svenskarna måste vidta?

  Sprid budskapet om ocensurerade nyheter:

  http://www.korta.nu/flygblad

 5. jocke skriver:

  Jag har en lösning.Eftersom staten inte lyckas att skydda vanligt folk av olika slag som bor där.
  knoppa av en liten del av rosengård, samla alla som gör något direkt där och inhägna. Ha grindar som endast är öppna dagtid och vakter runtom.
  Sedan kan de utanför få lugna o ro och de innanför som inte vill följa reglerna i samhället o kasta sten , skjuta och sno varandras p platser bäst de vill. Vill de komma ut så ska det vara en proövoperiod där men kollar om de sköter sig.

 6. Per-Arne skriver:

  Det som politiker från vänster till höger nogsamt undviker är det ökande våldet i Sverige, Varför beror på att samtliga partier är ansvariga för den misslyckade integrationen som i sin tur har lett till det ökande våldet i samhället.
  90 000 ungdomar i åldrarna 15-17 år utsätts för våld varje år i dagens Sverige.20 000 är allvarliga misshandelsfall med sjukvård som följd. (Svenska dagbladet 21 jan 2009) Fler misshandlade än trafikskadade ligger i dag på våra sjukhus.
  Folk skjuts ihjäl (7 mord på 2 veckor i Sydsverige Expresssen 15 aug 09), grova rån int minst mot äldre, misshandel bränder, våldtäkter (flest i hela Europa enl. Tv4 18 aug. inbrott, mm allt har kraftigt ökat i Sverige.
  Alla har nu ett ansvar att få stopp på detta och tillåtas tala klarspråk. Media och politiker måste ta folks oro på allvar och sluta att försiktigt tassa fram.
  Det tragiska är att Sverige tagit hit så mycket folk från olika länder, med förväntningar om ett bättre liv, utan att sen bry sig om någon integration. Dessa människor som kommit hit från förstörda länder där våld mutor kriminalitet är ett måste för överlevnad kommer sen till Sverige och blir förvarade i ghetton där ingen bryr sig om hur det går. Allt för många ger då upp och hamnar i kriminalitet och utanförskap. (Brå:s rapport från dec 2005)
  och vad värre är där yngre ser upp till äldre kriminella.

 7. Inga-Lill skriver:

  Ja, som man bäddar får man ligga, det går inte att ta emot så många invandrare. Fortsätter den här näst intill okontrollerade invandringen så kommer det att sluta med katastrof. Vi ska ge dem allt när de kommer hit, sen tackar de för allt de fått genom att bli kriminella. Nej, sluta dalta med invandrarna och deras barn, jag säger inte att alla är lika men de som ägnar sig åt brottslig verksamhet ska med omedelbar verkan förpassas ut ur Sverige. Vi behöver ingen arbetskraftsinvandring, om det inte är inom bristyrken, tänker då främst på läkare, tandläkare, veterinärer od. Stäng gränsen och röj upp i den oredan som är skapad, så kanske de invandrare som sköter sig får ett bättre liv.

 8. Bengt Nilsson skriver:

  Detta är helt i linje med hur dom muslimska ungdomsgängen tillåts att härja fritt i ett demokratiskt samhälle.
  Och dagstidningarna vågar inte skriva sanningen.
  En skandal utan dess like.
  Dom ansvariga politikerna (sossarna) skulle ställas inför domstol och dömas tillsammans med gangstrarna!

 9. johangustavsson skriver:

  Helt jävla otroligt!

 10. Ateist2 skriver:

  Pratade idag med en äldre man som var till sjöss i slutet på 50-talet och några år framöver.Då hände det rätt ofta att påmönstrade araber var helt omöjliga att ha på båten.Vid flera tillfällen satte kaptenen iland dom i första bästa hamn. Säger väl en del om detta folkslag som Sverige så gladeligen importerar i överflöd. Låt dom göra vad fan dom vill i sina sandöknar,låt dom stena sina kvinnor,låt dom tillbe en pedofil från 1400-talet,låt 9 av 10 heta mohammed. Men gör det i sophögen där ni hör hemma.Inte här!

 11. Marcus skriver:

  Vad jag inte riktigt får ihop är att dagiset ligger i ett berikat område och det lär ju vara till åtminstone 99% invandrarbarn som går på dagiset och det lär vara mestadels invandrare bland personalen. Trots detta så händer detta. Det borde väl tom vara så att några i ”ungdomsgängen” är släkt med barnen på dagiset.

  Är ju iofs en förklaring till att även invandrare röstar på SD i viss utsträckning.

  ADM: Invandrarna i Sverige är ingen homogen grupp. Det finns rasism och andra motsättningar mellan våra invandrargrupper. Personalen var i huvudsak svenska kvinnor.

  Läs om rasismen i Rosengård: https://somjagserdet68.wordpress.com/2008/09/29/rasism-pa-rosengard/

 12. fiskarn skriver:

  Att slänga sopor ut från fönstret är vanligt sker ständigt i varje invandrar område.
  Har fått en hel del förklaringar så som att många svarta tycker det är otäckt med sopnedkast (Det kan bo andar där) Så vi måste låta dessa lågbudgett varelser kasta skräpet där dom vill!
  Sedan så skall vi Svenskar plocka upp skiten, precis som vanligt.

 13. TARZAN skriver:

  Allting kan tydligen hända i Malmö
  Jag fattar inte att judarna vågar bo kvar i stan
  Vågar äldre människor gå ut när det är mörkt ???
  När smäller den första bomben på Stortorget ???

 14. Johan skriver:

  Mångkultur är vackert, mångkultur är bra. Vi klarar oss inte utan mångkultur.

 15. p a skriver:

  ADM: Hur vet du att det inte är skotthål? Det ser ut som klockrena skotthål i dörren och ingen som jobbar och bor där har någonsin sagt att det INTE skulle vara skotthål. Det ser ut som skotthål, och det mest sannorlika är att det är skotthål, ser ut som 9 mm kulor av storleken att döma.

  ADM: Ingen av bloggens kontakter säger att det är skotthål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: